Førstehjælp ved hjælp af en besvimende person

Jakarta - De fleste mennesker går nok i panik, når nogen i nærheden pludselig besvimer. En af årsagerne til panikken kan være, at man ikke ved, hvad man skal gøre, og hvordan man yder førstehjælp. Faktisk er evnen og kendskabet til førstehjælp, når man hjælper folk, der besvimer, vigtig, du ved.

Dybest set opstår besvimelse, når hjernen bliver frataget den blodforsyning, der leverer den ilt og sukker, den skal bruge for at fungere korrekt. Som følge heraf er der et midlertidigt tab af bevidsthed. Bortset fra mangel på blodforsyning kan besvimelse også forekomme på grund af træthed og visse medicinske tilstande eller sygdomme.

Læs også: Dette er grunden til, at folk kan besvime på grund af lavt blodtryk

Hvordan udfører man førstehjælp til en besvimet person?

Førstehjælp til besvimelse afhænger faktisk af, hvad der forårsager det. Der er dog nogle generelle måder, der kan gøres som førstehjælp til personer, der er besvimet, inden lægehjælpen kommer.

Her er de rigtige førstehjælpstrin til besvime mennesker:

  • Flyt den bevidstløse person til et sikkert og behageligt område eller sted. For eksempel, hvis han besvimer på vejen, så prøv at flytte ham til siden af ​​vejen. Hvis besvimelsen skyldes varme, så flyt personen til et mere skyggefuldt område og sørg for, at han får lidt frisk luft.

  • Bed andre om hjælp til at kontakte nærmeste ambulance eller hospital.

  • Tjek den bevidstløses tilstand, ring og se om han kan svare eller besvare opkaldet. Læg også mærke til om personen kan trække vejret og der er puls i nakken.

  • Placer den bevidstløse person på ryggen og hæv benene omkring 30 centimeter højere end brystet. Dette har til formål at få blodet til at strømme tilbage til hjernen. Selv personer, der besvimer i et sæde, bør lægge sig ned på gulvet eller en flad overflade.

  • Løsn hans tøj, så han kan trække vejret lettere og behageligt.

  • Når han er ved bevidsthed, så giv ham en sød drink, såsom sød te. Fordi sukkerholdige drikke kan øge blodsukkeret og genoprette den energi, som kroppen har brug for.

  • Hvis han kaster op, så vip hovedet, så han ikke kvæler, og opkastet ikke rammer ham.

  • Hvis personen forbliver bevidstløs i flere minutter, ikke trækker vejret eller ikke har puls, skal du give kunstigt åndedræt og HLR, mens du venter på, at ambulancen kommer. Sørg for, at du kender trinene til at give CPR korrekt.

  • Hvis personen allerede er ved bevidsthed, så lad ham ikke rejse sig med det samme. Læg dig ned eller lad hvile først i mindst 15-20 minutter, så besvimelsen ikke opstår igen.

  • Spørg derefter, om han stadig har symptomer, såsom åndenød, hovedpine, svaghed eller besvær med at bevæge visse kropsdele.

Læs også: Folk, der besvimer i hovedet, skal være lavere, her er grunden

Disse forskellige førstehjælpstrin er ikke hovedbehandlingen af ​​besvimelse. Så tøv ikke med straks at tage ham til den nærmeste skadestue eller ringe til en ambulance. Dette er især tilfældet, hvis den besvimende person klager over nogle af symptomerne nævnt ovenfor, er gravid, har en hovedskade eller har andre symptomer, såsom forvirring, sløret syn, talebesvær, feber eller anfald.

Hvis du direkte ser en, der er besvimet, skal du give førstehjælp til den person, der er besvimet på disse måder, mens du venter på, at lægehjælpen kommer. Har du spørgsmål til førstehjælp, kan du evt Hent Ansøgning at tale med lægen igennem snak , når som helst og hvor som helst.

Reference:
American Heart Association. Tilgået 2020. Synkope (besvimelse).
Nationale Sundhedsinstitutter. OS. National Library of Medicine MedlinePlus. Tilgået 2020. Bevidstløshed - Førstehjælp.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Førstehjælp. Besvimelse.
WebMD. Tilgået 2020. Besvimelsesbehandling.