Vil du slippe af med muldvarpe? Kend indvirkningen

Jakarta - For nogle mennesker giver det ikke store problemer at have modermærker. Men resten er muligvis ikke tilfældet, især hvis muldvarpen vokser på en relativt følsom kropsdel. Det gør selvfølgelig, at du mister selvtilliden, så det er ikke ualmindeligt, at forskellige måder at slippe af med det.

Læs også: Genkend modermærker, der betegner hudkræft

En muldvarp er en samling af hudceller, normalt brune eller sorte, som dukker op overalt på kroppen, før en person er 20 år gammel. De fleste modermærker er godartede, hvilket betyder, at de ikke er kræftfremkaldende. Fjernelse af muldvarpe er ikke længere et nyt problem, fordi ikke få mennesker ikke kan lide deres tilstedeværelse.

Hvordan ved man, at en muldvarp er kræft?

Du kan selvfølgelig ikke gætte, om din muldvarp er kræftfremkaldende eller ej. Du har brug for en læges hjælp til at identificere det. For at du ikke gider komme på hospitalet og bestille tid hos en læge, kan du bruge applikationen . Indtast blot navnet på den læge eller det hospital, du ønsker, det er nemt og praktisk.

Læs også: Kan en muldvarp gå væk af sig selv?

Dernæst vil lægen undersøge muldvarpen. Hvis han mener, der er noget unormalt, vil lægen tage en vævsprøve til yderligere observationer. Hvis biopsiresultatet er positivt, hvilket betyder, at muldvarpen er kræft, vil hele muldvarpen normalt blive fjernet for fuldstændigt at fjerne eventuelle skadelige celler.

Hvad er virkningen af ​​at fjerne muldvarpe?

Selvfølgelig vil der være et ar på det område, hvor muldvarpen voksede før. Den største risiko for at fjerne modermærker kirurgisk er dog infektion. Det betyder, at du skal behandle såret omhyggeligt, indtil operationssåret er helt helet. Sørg for, at såret holdes rent og dækket og fri for bakterier.

Nogle gange vil operationsstedet bløde. Hvis dette sker, kan du stoppe blødningen ved at trykke med en ren klud eller gaze i 20 minutter. Men hvis blodet ikke stopper, skal du til læge igen for at få yderligere behandling.

Læs også: Disse 6 ting kan være tegn på farlige muldvarpe

Normalt vil en almindelig muldvarp ikke vokse tilbage, når den er helt fjernet. Imidlertid kan modermærker, der er kræftfremkaldende, vokse tilbage. Faktisk kan celler spredes, hvis de ikke behandles med det samme. Spørg altid din læge om eventuelle virkninger og komplikationer forbundet med at fjerne denne muldvarp.

Hvor lang tid tager det at helbrede?

Helingstiden efter fjernelse af muldvarp afhænger af den enkelte. I en ung alder heler fjernelse af muldvarpe hurtigere end fjernelse af muldvarpe i en mere moden eller endda høj alder. Ikke overraskende tager større snit længere tid at lukke end mindre snit.

Generelt vil kirurgiske ar som følge af fjernelse af muldvarp heles mindst to til tre uger efter operationen. Der er flere behandlingsmetoder, der bruges til at reducere arvæv, som skal startes efter operationen for at forhindre infektion og forekomsten af ​​større ar.

Reference:
WebMD. Tilgået 2019. Hvad sker der, når du får fjernet et muldvarp eller hudmærke?
Healthline. Tilgået 2019. Behandlinger og info for ar til fjernelse af muldvarp.
Selv. Tilgået 2019. Hvad du kan forvente før, under og efter fjernelse af muldvarp.