Kroppen er let træt, kan have lave leukocytter

, Jakarta - Den menneskelige krop består af flere typer blodceller, hvoraf den ene er hvide blodlegemer eller leukocytter. Disse blodlegemer er en vigtig del af immunsystemet og fungerer til at bekæmpe sygdom og infektion. Når en person kun har få hvide blodlegemer, kaldes tilstanden leukopeni.

Enhederne af leukocytter i den menneskelige krop kan variere. Det normale område er 4.000-11.000 pr. mikroliter blod. En blodprøve, der viser mindre end 4.000 hvide blodlegemer pr. mikroliter, betyder, at kroppen muligvis ikke er i stand til at bekæmpe infektionen. Det lave tal betyder, at kroppen er i fare.

Årsager til lave leukocytter

Der er flere ting, der kan få en persons leukocytter til at være lave, disse er:

  1. Knoglemarvsproblemer

Knoglemarv hos mennesker tjener til at producere blodceller. Hvis en person har et lavt antal hvide blodlegemer, kan tilstanden være relateret til knoglemarvsproblemer. Derudover kan visse typer kræftbehandlinger, såsom kemoterapi og stråling, også forstyrre knoglemarvens evne til at producere røde blodlegemer.

  1. Autoimmun lidelse

Nogle autoimmune sygdomme, såsom lupus og reumatoid arthritis, kan få kroppen til selv at angribe og ødelægge røde blodlegemer.

Læs også: Find ud af årsagerne, symptomerne og hvordan man behandler høje leukocytter

  1. Infektion

En af de ting, der forårsager lavt hvidt blod, er en infektion, der kan påvirke knoglemarven. Alvorlige infektioner, såsom blodinfektioner, kan få kroppen til at forbruge leukocytter hurtigere, end de producerer. Derudover kan hiv dræbe visse typer hvide blodlegemer.

  1. Narkotika

Nogle lægemidler, der tages, herunder antibiotika, kan forårsage, at blodceller i kroppen ødelægges.

  1. Ernæring

En person kan lide af lave leukocytter, hvis de ikke tager visse vitaminer, såsom folinsyre og vitamin B12. Indtagelse af disse vitaminer kan hjælpe kroppen med at producere leukocytter. Derudover kan indtagelse af overdreven alkohol også forstyrre ernæringen i kroppen og antallet af leukocytter i kroppen.

  1. Miltproblemer

Milten er også et af kroppens organer, der fungerer til at producere hvide blodlegemer. Hvis milten bliver inficeret, blodpropper og andre problemer, kan det gøre organet hævet og ikke fungere normalt. Dette kan sænke en persons leukocyttal.

Læs også: Det er de komponenter, der kontrolleres under en blodprøve

Lave leukocytter, her er hvordan man behandler det

Den behandling, der kan udføres for en person, der har leukopeni, afhænger af, hvad der forårsager det. Måske har du brug for anden behandling for at behandle den infektion, der får kroppen til at mangle hvide blodlegemer. Nogle af de almindelige behandlinger er:

  1. Medicin

Medicin kan tages for at stimulere din krop til at producere flere hvide blodlegemer. Derudover kan du få ordineret medicin til behandling af årsagen til det reducerede antal af disse celler i kroppen, hvilket kan skyldes svampeinfektioner og bakterieinfektioner.

  1. Ophør af behandling for leukopeni

En af årsagerne til, at en person lider af lave leukocytter, er visse behandlinger, såsom kemoterapi. Dette tjener til at give kroppen tid til at producere flere blodceller. Mængden af ​​blod i kroppen vil naturligt stige, hvis behandlingen stoppes.

  1. Kost

En behandling, der kan udføres på en person, der har lave leukocytter, er en diæt med lavt bakterieindhold eller en neutropen diæt. Denne diæt har også en anden funktion, nemlig at reducere kroppen til at blive angrebet af bakterier fra mad.

Læs også: 10 fakta om lupus du behøver at vide

Det er en lille diskussion om lave leukocytter. Hvis du har spørgsmål om leukopeni, lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!