Behøver at vide, symptomer på kutane larve migraner

, Jakarta - Kropshygiejne er noget, der skal vedligeholdes hver dag. Hvis ikke, kan du have hudproblemer. En af de lidelser, der kan opstå på din hud, er kutan larve migrans. Denne hudlidelse forekommer generelt i troperne.

Denne lidelse forårsager generelt infektioner i fødder, ben, balder eller ryg. Hvis ormen er kommet ind i din hud, kan du udvikle udslæt, der snor sig som tråde og rødme. Der kan opstå flere symptomer, hvis du har denne lidelse. Her er en diskussion om det!

Symptomer forårsaget af kutane larvemigranter

Kutan larve migrans eller skin larve migrans er forårsaget af Ancylostoma, som er en hageorm, der almindeligvis findes i tarmene hos hunde og katte. Æggene fra disse parasitter kan udvikle sig til larver, hvis de er i varm, fugtig jord.

Når det kommer ind i huden, vil du opleve udslæt med røde tråde. Det udslæt, der opstår, vil føles meget kløende. Derudover kan der også forekomme små knopper og vabler. Hvis du ridser de knopper eller blærer, der opstår, kan du have en bakteriel infektion på din hud.

Det første symptom, der kan opstå, er en prikkende eller kløende fornemmelse omkring 30 minutter efter, at larverne kommer ind i huden. Larverne vil sove i løbet af få uger til måneder. Efter at ormen begynder at bevæge sig, vil et udslæt med en størrelse på 3-4 centimeter vises fra det berørte område.

Udslættet vil være rødt og forårsage alvorlig kløe. Den kan vokse til flere centimeter hver dag. Hvis der kommer mange larver ind i din hud, er det muligt, at der kan dannes en snoet, trådlignende sti. Larve migrans er mest almindelig på dine fødder og hænder.

Læs også: Påvirket af pinworms er dette den behandling, der kan gøres

Hvordan vandrende larver angriber dig

Parasitæg vil blive spredt gennem afføringen fra inficerede dyr og ud på varme og fugtige steder. Derefter klækkes larverne fra æggene. Når menneskelig hud kommer i kontakt, kan larverne trænge ind i huden. Mennesker er værter for denne orm.

I løbet af få dage til måneder vil infektionen fra larverne bevæge sig ind under huden. Hos angrebne dyr er larverne i stand til at trænge ind i de dybere lag af huden (dermis) og inficere blodet og lymfesystemet. Når de er i tarmen, vil ormene lægge æg og komme ud sammen med afføringen.

Når larverne kommer ind i menneskekroppen, kan de sjældent trænge ind i basalmembranen, som kan invadere dermis. Derfor opstår lidelsen, der opstår, generelt kun på det yderste lag af din hud med et rødt udslæt sammen med masser af tråde. Hvis du har spørgsmål vedrørende denne lidelse, kan lægen fra klar til at hjælpe.

Læs også: Forskellige ormeinfektioner at passe på

Behandling af vandrende larver

Larve migrans, der opstår, kan hele af sig selv. Mennesker er en tilfældig vært og en blindgyde, der i sidste ende dræber ormen. Varigheden af ​​denne forstyrrelse varierer afhængigt af, hvor mange larver der kommer ind. Generelt vil denne lidelse heles på 4-8 uger.

Læs også: 3 typer ormeparasitter, der lever i den menneskelige krop

Hvis du vil have denne lidelse til at hele hurtigt, kan anthelmintiske lægemidler, såsom thiabendazol, albendazol, mebendazol og ivermectin bruges. Derudover anses topisk thiabendazol som den foretrukne behandling for lokaliserede tidlige læsioner.

Oral behandling kan gives, når kutan larve migrans er udbredt, eller topisk behandling har fejlet. Kløe, der opstår, kan reduceres inden for 24-48 timer efter påbegyndelse af anthelmintisk behandling. Derefter vil de fleste læsioner inden for 1 uge heles.

Reference:
DermNet NZ (Få adgang i 2019): Kutane larve migrans
MSD Manual (Få adgang i 2019): Kutane larve migrans