Dette er, hvad der sker, hvis din krop mangler næringsstoffer

, Jakarta - De Forenede Nationers (FN) agentur mindede om, at COVID-19-pandemien, som har kørt i næsten 3 måneder rundt om i verden, kunne udløse sult i flere lande. Dette skyldes begrænsede samfundsaktiviteter, der forstyrrer økonomiske forhold. Du bør dog ikke lade denne pandemiske situation få dig til at forsømme dit helbred. Sult kan få kroppen til at blive underernæret.

Læs også: Kliniske ernæringseksperters rolle i at overvinde fejlernæring

Hold øje med den mad du spiser, så dit immunforsvar forbliver optimalt. Derudover er der flere påvirkninger, der mærkes, når man ikke får god næring til kroppen. Så der er intet galt i at kende de nødvendige næringsstoffer under COVID-19-pandemien.

Ved, hvad der sker, når din krop er underernæret

Mangel på næringsstoffer er farligt for helbredet. Når kroppen ikke får nok næring, er kroppen ikke i stand til at udføre sine funktioner ordentligt. Der er forskellige faktorer, der kan få en person til at opleve ernæringsmæssige mangler.

Lancering Medicinske nyheder i dag Der er flere forhold, der udløser en person til at opleve ernæringsmæssige mangler eller det, der er kendt som underernæring, hvoraf en er sociale faktorer. Nødtilstande, der forårsager, at en person ikke er i stand til at få nærende mad, bor alene, forårsager en følelse af dovenskab ved at lave mad eller spise, ikke har madlavningsevner eller ikke har penge nok til at få nærende mad, er årsagerne til underernæring forårsaget af sociale faktorer.

Ikke nok med det, svært ved at spise mad forårsaget af kronisk sygdom eller psykisk sygdom er også en af ​​årsagerne til, at nogen oplever underernæring. Dette kan udløse helbredsproblemer, såsom hjerteproblemer, højere risiko for infektion, koncentrationsbesvær og besvær med at komme sig efter visse sygdomme.

Læs også: Tips til forebyggelse af underernæring hos ældre

Der er flere symptomer, der mærkes, når du er underernæret. Rapporteret Lev stærkt Et af tegnene på ernæringsmangel er tør hud. Det skyldes, at du er dehydreret og mangler omega 3-fedtsyrer. Tør hud er generelt ledsaget af kløe.

De mest almindelige symptomer på ernæringsmangel er vægttab, træthed, hyppige sår på tandkødet og munden, indsunkne kinder og øjne og let forkølelse. Mangel på ernæring får dig også til at opleve muskellidelser. Dette gør, at du ofte oplever muskelkramper. Muskellidelser opstår på grund af magnesiummangel. Denne tilstand er ledsaget af søvnbesvær eller smerter, der er ret foruroligende.

Lav straks en undersøgelse på det nærmeste hospital, når du oplever nogle af disse symptomer. Tidlig behandling kan helt sikkert undgå helbredsmæssige komplikationer. Du kan bestille tid hos en læge via appen for at gøre sundhedsvæsenet lettere.

Komplikationer af ernæringsmangel

Ikke kun forårsager sundheds- eller vækstproblemer hos børn, ernæringsmæssige mangler får en person til at opleve flere andre sygdomme, der er komplikationer af ernæringsmangler, såsom:

1. Anæmi

Anæmi er en sygdom, der opstår på grund af mangel på jern i kroppen. Jern bruges generelt til at producere røde blodlegemer og transportere ilt i blodet gennem hele kroppen. Hvis antallet af røde blodlegemer er lavt, oplever organer og væv i kroppen en mangel på ilt, som får deres funktion til at blive forstyrret.

2. Skørbug

Skørbug opstår, når kroppen mangler C-vitamin. C-vitamin har mange fordele i kroppen, for at lave kollagen som er et vigtigt protein i hudvæv.

Læs også: Ikke ønsker at være tynd, disse er 7 årsager til spiseforstyrrelser, der skal holdes øje med

Måden at forhindre ernæringsmæssige mangler er at spise en sund og afbalanceret kost ved at spise grøntsager, frugt, kilder til kulhydrater, sunde fedtstoffer og protein. Derudover, glem ikke altid at leve en sund livsstil.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. 10 underlige tegn på, at du ikke får nok næringsstof
Medicinske nyheder i dag. Hentet 2020. Underernæring: Hvad du behøver at vide