Har brug for at vide, hvordan man håndterer membraner, der vokser i øjnene

, Jakarta – Øjensundhed er en af ​​de ting, du skal passe på. Når du føler, at dine øjne begynder at føles ubehagelige, dit syn er sløret og endda kløende, bør du ikke tage let på problemet. Fordi det kan være et tegn på, at dine øjne lider af pterygium sygdom.

Pterygium er en sygdom, der angriber øjet karakteriseret ved vækst af en membran på overfladen af ​​øjeæblet. Pterygium sygdom kan faktisk angribe en eller endda begge øjeæbler på én gang.

Denne sygdom er ikke en form for øjenkræft. Imidlertid kan pterygium forårsage farlige komplikationer for dine øjne. Hvis det ikke behandles med det samme, kan pterygium fortsætte med at vokse og sprede sig for at dække øjets pupil. Dette vil resultere i nedsat syn af den syge.

Symptomer på Pterygium sygdom

Det mest synlige symptom på denne øjensygdom er væksten af ​​membranen på øjet, som i stigende grad breder sig. Men nogle gange er denne tilstand også kombineret med flere andre pterygium-symptomer, der kan forårsage ubehag i øjnene. For eksempel røde øjne, irriterede og kløende øjne, synet begynder at føles sløret og sløret, og det føles som om noget sidder fast i øjet på grund af at hinden breder sig.

Årsager til Pterygium sygdom

Normalt er folk, der oplever pterygium, dem, der har en masse udendørs aktiviteter. For eksempel menes sollys, støv, røg og vind at være årsagen til pterygiumsygdom. Der er ikke noget galt i at beskytte dine øjne, når du er udenfor i længere tid. Uanset om det er at bruge briller eller en hat til at dække ansigtet såvel som øjnene.

Ikke kun eksterne faktorer, alder kan også få dig til at opleve pterygium. Jo ældre en person er, jo mere sandsynligt er det at lide af dette pterygium-problem. Faktisk har mænd en højere risiko for at udvikle pterygium end kvinder.

Pterygium behandling

Når pterygium er begyndt at sprede sig og forstyrre synet, vil lægen normalt anbefale operation på de membraner, der er i dit øje. Men hvis pterygium-problemet stadig er mildt, kan brugen af ​​øjenmedicin få pterygium-problemet til at forsvinde. Det er bedst, hvis dine øjne føles kløende eller ømme, så lad være med at klø i øjnene, for det kan skade dine øjne og ridse hornhinden. Det er det, der forårsager komplikationer i dit øjensundhed. Brug øjendråber, der indeholder steroider eller smøremidler for at reducere dine symptomer.

Til forebyggelse eller som en måde at overvinde øjets membraner på, kan du spise sunde fødevarer, der kan opretholde øjensundheden såsom spinat. Disse grønne grøntsager er rige på antioxidanter, nemlig lutein og zeaxanthin. Dette stof kan forebygge aldersrelaterede sygdomme og grå stær, der ofte angriber ældre. Du kan også spise papaya som indeholder A-vitamin og flavonoider, for at forhindre skader på slimhinder og betændelse i øjnene. Æblecreme har også en god funktion for dit helbred. Ved at forbruge creme æble , vil behovet for vitamin A og C til dine øjne blive opfyldt. Derudover er vitamin B2 indeholdt i denne frugt også godt til at bekæmpe frie radikaler, der kan skade dit øjensundhed.

Der er intet galt i at spørge en læge, hvis du har klager over øjensundheden. Brug appen at kende dine øjnes helbred. Kom nu Hent Ansøgning nu gennem App Store eller Google Play!

Læs også:

  • 7 nemme måder at bevare øjensundheden på
  • 4 Årsager til farlig øjenirritation
  • Årsager til grå stær, du skal kende