Den rigtige måde at håndtere oppustet mave, som din lille har oplevet

, Jakarta - Luft i maven er en af ​​de lidelser, der får dig til at føle dig utilpas og får dig til at give gas oftere. Denne lidelse er faktisk mere almindelig hos voksne, men det er muligt, at den også kan forekomme hos børn. Når din lille oplever dette, kan problemer med at spise og være mere klynkende være symptomer, der opstår. Derfor bør enhver forælder vide, hvordan man håndterer flatulens hos børn. Sådan gør du!

Hvordan man overvinder oppustet mave hos børn

Flatulens er en tilstand, der opstår, når gas eller luft opbygges for meget i fordøjelseskanalen. Dette kan få barnet, der oplever det, til at føle sig utilpas, ligesom de symptomer, voksne oplever. Dette kan være forårsaget af at sluge for meget luft fra ikke at fokusere, mens du spiser. Derudover kan det at spise nogle fødevarer, der kan udløse gasproduktion, også gøre maven utilpas.

Læs også: Her er 5 måder at overvinde en oppustet mave

Derudover kan børn også opleve flatulensproblemer på grund af forstoppelse. Det skyldes, at afføringen har været længe nok i tyktarmen, så bakterierne fortsætter med at bearbejde afføringen, som til sidst giver luft i maven. Derfor skal enhver forælder kende en effektiv måde at håndtere luft i maven, så barnet vender tilbage til at være muntert som normalt. Sådan gør du:

1. Hold børn hydreret

En måde at håndtere flatulens hos børn på er at holde barnet hydreret. Mødre kan give varm usødet te, så væskerne i kroppen bevares. Det kan også lindre ømme nerver i maven og hjælpe med at håndtere indespærret luft. Når lidelsen er ledsaget af opkastning, skal du ikke give fast føde og give mere flydende føde, indtil smerten aftager.

2. Brug en varm kompres

Mødre kan også bruge varme kompresser, som faktisk er den sikreste og mest effektive løsning at gøre. Denne metode kan give hurtig lindring, fordi varmen kan slappe af i musklerne og lindre en dårlig mave. Sørg for at bruge en varm klud og komprimere, før du påfører en flaske fyldt med varm væske. Sæt ikke flasken direkte på barnets krop, da det kan forårsage dårlige virkninger.

Læs også: Kend den rigtige måde at overvinde oppustet mave

3. Forbrug af probiotiske fødevarer

Probiotiske fødevarer menes også at være effektive til at lindre flatulens, der opstår hos børn. En af de probiotiske fødevarer, der kan indtages, er yoghurt, fordi det er effektivt til at lindre diarré og kramper. Derudover indeholder yoghurt også en masse gode bakterier, der kan erstatte mikroberne i tarmen. Det er håbet, at barnets mave efter indtagelse af yoghurt bliver roligere.

4. Massér blidt

Mødre kan også overvinde problemet med flatulens hos børn ved at massere maveområdet for at øge blodcirkulationen i dette område. På den måde bliver ømme nerver og muskler bedre efter at have fået en blid massage. Prøv at massere med dine håndflader og fingre og gør det i en cirkel med uret rundt om navleområdet. Ved at massere fra hagen til den nederste del af maven, kan også lindre smerter.

Det er nogle måder, der kan være effektive til at overvinde flatulens hos børn. Ved at gøre disse ting håber man, at barnet vil vende tilbage til sundhed og være i stand til at udføre aktiviteter som normalt. Men hvis lidelsen opstår i længere tid, er det en god idé at tjekke med en læge.

Læs også: Genkend 7 årsager til oppustet mave

Du kan også spørge lægen fra relateret til effektive måder at behandle flatulens hos børn. Ved at spørge eksperterne direkte, behøver du ikke at tvivle på svaret, så du kan omsætte det i praksis med det samme. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning til smartphone Brugt!

Reference:
Første græd. Tilgået 2020. 10 hjemmemedicin mod mavesmerter hos småbørn.
Mom Junction. Tilgået 2020. Gasproblem hos småbørn: tegn, årsager og hjemmehjælpemidler.