Kan lide at være vred uden grund, pas på BPD-interferens

, Jakarta – Vrede er en måde at få luftet negative følelser på. Faktisk er der intet galt i at udtrykke følelser gennem vrede, så længe det gøres inden for rimelige grænser. Men vær forsigtig, hvis dette gøres for ofte, især uden nogen åbenbar grund. Kan lide at være vred uden nogen åbenbar grund kan være et tegn på BPD-lidelse, hvad er det? Tjek diskussionen herunder!

Hyppige raserianfald kan være et symptom på BPD.borderline personlighedsforstyrrelse) eller borderline personlighedsforstyrrelse. Denne tilstand er en psykisk lidelse karakteriseret ved hyppige humørsvingninger og selvbillede og impulsiv adfærd. En person, der oplever BPD, har en anden måde at tænke, perspektiv og følelser på end andre mennesker generelt.

Læs også: Dette sker for mennesker med borderline personlighedsforstyrrelse

Genkendelse af BPD og andre symptomer

Denne lidelse kan få patienter til at opleve en nedsat livskvalitet, hvoraf den ene er at etablere relationer i familie, venner og arbejdsmiljøer. Denne lidelse opstår generelt i den tilsyneladende voksenalder. Med behandling i form af psykoterapi og medicin, borderline personlighedsforstyrrelse kan overvindes med alderen.

Symptomer på denne personlighedsforstyrrelse opstår normalt i teenageårene mod voksenalderen og kan vare ind i voksenalderen. Symptomer, der opstår, kan variere fra milde til svære symptomer. Disse symptomer kan klassificeres i fire dele, nemlig:

  • Ustabile humørforhold. Denne tilstand varer normalt i flere timer. Såsom at føle sig tom eller tom, og svært ved at kontrollere vrede.
  • Svækkede tankemønstre og opfattelser. Som pludselig at tænke, at han er dårlig og være bange for at blive ignoreret, så han tager ekstreme handlinger.
  • Impulsiv adfærd. Denne adfærd har en tendens til at skade sig selv eller til at handle hensynsløst og uansvarligt. For eksempel at skade dig selv, forsøge selvmord, have ubeskyttet sex, misbruge alkohol eller overspise.
  • Forholdet er intenst, men ustabilt. Denne tilstand er karakteriseret ved at være i stand til i høj grad at idolisere nogen og pludselig opfatte denne person som værende grusom eller ligeglad.

Det er dog ikke alle mennesker med BPD, der oplever alle disse symptomer. Nogle oplever kun få symptomer. Sværhedsgraden, hyppigheden og varigheden af ​​forekomsten af ​​symptomer kan variere for hver patient afhængigt af tilstanden af ​​den oplevede lidelse.

Læs også: Borderline personlighedsforstyrrelse kan forårsage humør op og ned

I mellemtiden den nøjagtige årsag borderline personlighedsforstyrrelse kan ikke tydeligt identificeres. Nogle af de faktorer, der menes at udløse denne tilstand, er:

  • Miljø. En række negative miljøfaktorer menes at forårsage denne personlighedsforstyrrelse. For eksempel en historie med overgreb og misbrug som barn, eller at blive dumpet af forældre.
  • genetik. Ifølge nogle undersøgelser kan personlighedsforstyrrelser arves genetisk.
  • Abnormiteter i hjernen. Ifølge forskning har mennesker med BPD ændringer i hjernens struktur og funktion, især i de områder, der regulerer impulser og følelser. Hos mennesker med BPD er der også mistanke om, at der er funktionelle abnormiteter af hjernekemikalier eller neurotransmittere, der spiller en rolle i følelsesmæssig regulering.
  • visse personlighedstræk. nogle personlighedstyper er mere udsatte for at udvikle BPD, for eksempel aggressive og impulsive personligheder.

Ovenstående faktorer kan øge en persons risiko for at udvikle BPD. Det betyder dog ikke, at nogen helt sikkert vil opleve BPD personlighedsforstyrrelse, hvis de har disse risikofaktorer. BPD er heller ikke umuligt oplevet af en person, der ikke har nogen af ​​ovenstående risikofaktorer.

Desuden, hvis du ikke får den rette behandling, personer med borderline personlighedsforstyrrelse (BPD) risikerer at gribe ind i forskellige aspekter af den syges liv. BPD-lidelse kan få patienter til at opleve vanskeligheder og opleve konfliktfyldte forhold, hvilket resulterer i stress, depression, stofmisbrug, angstlidelser og selvmordstanker.

Læs også: 4 risikofaktorer hos unge, der kan blive påvirket af borderline personlighedsforstyrrelse

Hvis du ser nogen symptomer på denne BPD lidelse i din familie eller venner, bør du straks diskutere det med din læge gennem ansøgningen . Samtale med læge kl kan gøres via Snak eller Stemme/videoopkald når som helst og hvor som helst. Du kan nemt modtage lægeråd med Hent på Google Play eller App Store lige nu!

Reference:
NHS. Tilgået 2020. Borderline personlighedsforstyrrelse.
Psykologi i dag. Tilgået 2020. Borderline personlighedsforstyrrelse.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Borderline personlighedsforstyrrelse.