Skal vide, dette er forskellen mellem forkalkning og osteoporose

Jakarta - Jo ældre du bliver, jo mere modtagelig er din krop over for sygdom, fordi din immunitet og styrke er faldende. En del af kroppen, der er tilbøjelig til sundhedsproblemer, er knogler. Måske er du meget fortrolig med forkalkning og osteoporose eller knogletab. Men vidste du, at disse to sygdomme er forskellige?

Ja, forkalkning eller slidgigt forveksles ofte med knogletab eller osteoporose. Så hvis de to er forskellige knoglesundhedsforstyrrelser, hvor er forskellen så? Find ud af den komplette information her, ja!

Forkalkning af knogler

Slidgigt omtales som et knogle- og ledsundhedsproblem, der er meget tæt forbundet med alder eller aldring. Det mest almindelige symptom på denne knoglelidelse er smerter på grund af udtynding af brusken. Brusk er puden mellem knoglerne. Dens funktion er at holde leddets bevægelse let.

Læs også: Disse er årsagerne til slidgigt, som du skal kende

Nå, denne forkalkning af knogler forekommer oftest i store knogler, som har som hovedopgave at holde på kropsvægten. Dette inkluderer knoglerne i knæene, rygsøjlen, anklerne og bækkenet. Denne tilstand opstår langsomt, og hvad der forårsager den vides desværre stadig ikke med sikkerhed.

Det menes dog, at der er flere faktorer, der øger en persons risiko for at udvikle knogleskørhed, såsom muskelsvaghed, overvægt eller fedme, traumer i leddene, arv eller genetik og fysisk aktivitet, der kan være overdreven, men også kan være mindre. end nødvendigt.

Det vigtigste symptom på dette knogleproblem er udseendet af smerter i leddene og bevægelse, der er relateret til sværhedsgraden af ​​bruskskade. Klager opstår normalt om morgenen eller efter at kroppen har hvilet sig. I modsætning til stive led, der bliver bedre efter nogen tids aktivitet, bliver ledsmerter værre, når du bevæger dig.

Læs også: Årsager til, at ældre er sårbare over for slidgigt

Knogletab

Nå, hvis du har osteoporose, skal du være bekendt. Denne tilstand med knogletab opstår på grund af nedsat knogletæthed. Denne tilstand opstår også langsomt og kontinuerligt eller kontinuerligt. Knogletab er desværre ikke en sygdom, der er identisk med ældre, selvom det er de ældre, der har størst risiko for at opleve det.

Faktisk kan osteoporose også opstå i en ung alder, og er mere udsat for at true kvinder sammenlignet med mænd, især hos kvinder, der er kommet i overgangsalderen. Folk af visse racer er også mere modtagelige for denne knoglelidelse. Knogletæthed vil falde, når du er over 35 år.

I modsætning til forkalkning af knogler, viser osteoporose ofte ingen symptomer, før en person oplever et brud. Det er derfor, osteoporose ofte omtales som stille sygdom . Kroppens knogler, der er tilbøjelige til brud, er skuldre, rygsøjle, håndled og bækken.

Læs også: Vær opmærksom på følgende 6 årsager til osteoporose

Osteoporose behandles normalt ved at tage visse lægemidler for at styrke knoglerne. Hvad angår forkalkning, behøver du kun at forhindre det ved at træne regelmæssigt, kontrollere din vægt ved at tage en sund kost, undgå overdreven stress på det inficerede område og tage varme bade, hvis dine led gør ondt.

Både forkalkning og knogletab er knoglesygdomme, som du skal være opmærksom på. Ønsker du at få mere information, kan du direkte spørge lægen gennem ansøgningen . Tag affære med det samme, for nu er det også nemmere at bestille tid på hospitalet gennem ansøgningen .

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Forstå brusk, led og aldringsprocessen.
International Osteoporose Foundation. Tilgået i 2020. Hvad er osteoporose?
MedicinNet. Tilgået 2020. Osteoporose: Behandling, symptomer og årsager.