Hvordan man overvinder slim i halsen på grund af mavesyrestigninger

, Jakarta - Har du nogensinde følt tilstedeværelsen af ​​slim, der bliver ved med at dukke op i din hals, men som ikke er ledsaget af andre symptomer på hoste eller influenza? Vidste du, at slim kan opstå på grund af mavesyresygdom? Måske har du aldrig mærket symptomerne på halsbrand på grund af sure opstødssygdomme, men det er meget muligt, hvis mavesyren vil stige til halsen og give andre symptomer.

I den medicinske verden kaldes denne tilstand laryngopharyngeal refluks (LPR). Denne tilstand opstår, når maveindholdet, inklusive syrer og enzymer, går tilbage i spiserøret og skader vævene i strubehovedet (stemmeboksen) og svælget (svælget).

Læs også: Årsager til GERD-sygdom kan udløse ondt i halsen

Årsager til slim opstår på grund af mavesyresygdom

Årsagen til denne tilstand er skader på de øvre og nedre esophageal sphincter muskler. Disse muskler skal holde maden i bevægelse i den rigtige retning, fra munden til maven. Denne muskel virker heller ikke, så mavesyre irriterer spiserørsvævet lige over maven og forårsager symptomer som halsbrand og brystsmerter ved synkning og derefter en opbygning af slim.

Den øvre esophageal sphincter skal forhindre mavesyre i at sive ud af svælget og strubehovedet. Hvis det ikke fungerer ordentligt, kan du opleve symptomer som hæshed, stemmetab, kronisk hoste, slim bagerst i halsen og en følelse af, at noget sidder fast i halsen. Selvom indholdet af mavesækken kommer i kontakt med den nedre spiserør, før det når halsen, udvikler kun omkring 35 procent af mennesker med LPR også GERD. Selv eksperterne ved ikke hvorfor. Det kan være, at strubehovedet og svælget er mere følsomme over for syre end spiserøret.

Derudover er det mere sandsynligt, at tilbagesvalet syre samles i strubehovedet og svælget, hvilket resulterer i langvarig eksponering. Symptomer på GERD er normalt mest alvorlige, når du ligger ned, mens LPR ofte opstår, når du rejser dig op eller bøjer dig eller træner.

Læs også: Undervurder ikke de 3 farer ved mavesyre

Sådan overvindes halsslim på grund af mavesyre

LPR diagnosticeres normalt på baggrund af symptomer, selvom en specialist kan se direkte på området med et laryngoskop for tegn på hævelse. LPR-behandling begynder med kost- og adfærdsændringer, herunder følgende:

  • Undgå koffein, alkohol, chokolade og pebermynte , hvilket svækker begge esophageal sphinctere. Koffeinfri te og kaffe indeholder stadig nok koffein til at forårsage problemer. Nogle stoffer i chokolade og pebermynte stimulerer også produktionen af ​​mavesyre.
  • Undgå meget sure eller krydrede fødevarer og drikkevarer såsom frugt- og citrusjuice, tomater, salatdressinger og grillretter eller varme saucer. Disse fødevarer irriterer vævene, der beklæder halsen og stemmeboksen.
  • Drik ikke kulsyreholdige drikke, da de kan forårsage bøvsen, hvilket øger tilbagesvalingen af ​​maveindholdet.
  • Ryg ikke, fordi nikotin stimulerer syreproduktionen.
  • Vælg små måltider fordelt over dagen frem for store måltider, det skyldes, at store måltider kan lægge pres på den nedre esophageal sphincter.
  • Undgå anstrengende træning, tunge løft eller bøjning umiddelbart efter at have spist.
  • Drik eller spis ikke i to eller tre timer før sengetid.

Hvis kost- og adfærdsændringer ikke hjælper, kan der også ordineres medicin. Behandlingen begynder med at tage protonpumpehæmmere (PPI'er). Almindeligt ordinerede PPI'er omfatter rabeprazol (Aciphex), esomeprazol (Nexium), lansoprazol (Prevacid), omeprazol (Prilosec) og pantoprazol (Protonix). De virker alle ved at reducere mængden af ​​syre, der dannes i maven.

Læs også: 4 måder at vælge den bedste mad til sår på

For andre tips til at håndtere mavesyresygdomme kan du spørge lægen på . Læger vil være klar til at give dig alle de sundhedsråd, du har brug for. Tage smartphone -mu, og nyd bekvemmeligheden ved at tale med læger gennem applikationen .

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået 2020. Laryngopharyngeal Reflux (LPR): Management and Treatment.
Harvard Health Publishing. Tilgået 2020. Forresten, læge: Hvad forårsager sure opstød i halsen?
WebMD. Tilgået i 2020. Laryngopharyngeal Reflux (Silent Reflux).