Det er det rigtige tidspunkt til en lur

, Jakarta – Ifølge sundhedsdata offentliggjort af Sleep Foundation , nævnte, at lur kan genoprette årvågenhed, forbedre ydeevne og koncentration. Hvornår er det bedste tidspunkt at tage en lur? Det bedste tidspunkt for de fleste at tage en lur er mellem kl. 14.00 og 15.00.

Årsagen er, at du allerede har spist frokost, så dit sukker- og energiniveau vil naturligt begynde at falde. Man kan sige, at alle har deres egne bedste timers søvn. En af de bedste måder at vælge din optimale lurtid på er at basere den på dine vågne timer.

Hvis du vågner kl. 7.00, er den ideelle lur kl. 14.00. Hvis du er vant til at stå op klokken 6:00 om morgenen, så bør du tage en lur omkring 13:30. For jer, der vågner kl 7:30 om morgenen, anbefales det at tage en lur kl 14:30 om eftermiddagen.

Maksimering af fordelene ved lur

Nap, selvom det er simpelt, men giver sundhedsmæssige fordele. Napping kan forbedre humøret, reducere stress og meget mere. Ud over det rigtige tidspunkt bør varigheden ikke være for lang. 20 til 30 minutter er den anbefalede varighed.

Yue Leng og Kristine Yaffe, professorer i psykiatri ved University of California, San Francisco, udgav en artikel i BMJ's hjerte som diskuterer fakta om lur.

I undersøgelsen brugte forskere fra universitetshospitalet i Lausanne i Schweiz data fra 3.462 personer uden en historie med hjerte-kar-sygdomme, der er indskrevet i en schweizisk befolkningsbaseret undersøgelse.

Læs også: Sjældent kendt, disse er 6 fordele ved at sove

De tjekkede, hvor ofte og hvor længe deltagerne tog en lur om ugen, og hvordan deres hjerte var. I løbet af de næste 5 år registrerede forskerne 155 dødelige og ikke-dødelige hjerterelaterede medicinske hændelser blandt deltagerne.

Resultaterne viste, at en signifikant lavere risiko for hjertesygdom blev fundet hos mennesker, der tog en lur en eller to gange om ugen sammenlignet med folk, der slet ikke sov. Resultaterne af undersøgelsen afslørede også, at der ikke var nogen sammenhæng mellem, hvor lang tid en lur skulle tages i forhold til at minimere risikoen for hjerte-kar-sygdomme.

Læs også: Disse er fordelene ved at sove for børns vækst

Har en negativ indflydelse?

En lur kan også have en negativ effekt på andre søvnperioder. Lange lur eller lur, der er for sent i løbet af dagen, kan have en negativ indflydelse på varigheden og kvaliteten af ​​nattesøvnen. Nøglen er med måde og ikke for meget.

Hvis du har helbredsproblemer relateret til søvnmønstre, kan du spørge gennem applikationen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Forskning viser de betydelige fordele ved at sove, men nogle gange er der et falsk stigma om vigtigheden af ​​lur. Lure indikerer dovenskab, lur er kun for børn, syge og ældre.

Det er på tide, at du inkluderer lur som en fast tidsplan for at forbedre din præstation i aktiviteter. Husk, at det at få nok søvn regelmæssigt er den bedste måde at forblive opmærksom på og bevare din vitalitet. Hvis du føler dig træt om morgenen, kan en kort lur pumpe din mentale og fysiske udholdenhed op.

Reference:
sleep.org. Hentet i 2020. Hvad er det bedste tidspunkt på dagen at sove på?
Healthline. Hentet 2020. Er lur godt eller dårligt for dit helbred?
Sleep Foundation. Hentet 2020. Aflivning af søvnmyter: Påvirker lur om dagen din nattesøvn?