Selvom det ligner hinanden, er dette forskellen mellem gurkemeje og ingefær

, Jakarta - Selvom begge indgår i urteplanter, er gurkemeje og temulawak ikke det samme. Begge disse planter har deres respektive sundhedsmæssige fordele. Så hvad er forskellen i indhold og effektivitet?

Gurkemeje er en af ​​de urteplanter, der har mange fordele for kroppens sundhed. Denne plante, som ofte bruges som krydderi i køkkenet, er faktisk blevet brugt til at behandle sundhedsproblemer i århundreder.

Gurkemeje el Curcuma longa Den indeholder en kemisk forbindelse kaldet curcumin. Dette gule farvestof menes at kunne hjælpe kroppens helingsproces. For eksempel at hjælpe med at overvinde menstruationsproblemer. Indtagelse af gurkemejetilskud kan lindre smerter på grund af menstruation.

Vi kan se dette fra forskellige slags drikkevareannoncer, der indeholder Curcuma longa, og hævdede at være i stand til at overvinde smerten. Der er dog stadig brug for yderligere forskning for at bevise dette.

Læs også: Bruges ofte til at lave mad, hvad er fordelene ved gurkemeje for helbredet?

Nå, anden gurkemeje er også ingefær. Af de mange traditionelle ingredienser i Indonesien er temulawak en, der er blevet videnskabeligt testet. Faktisk er denne plante ofte sidestillet med ginseng fra Korea. Temulawak eller Curcuma xanthorrhiza roxb Det har forskellige fordele for kroppen. Startende fra at opretholde leverfunktionen, øge appetit, til at sænke fedt i blodet.

Gurkemeje, fra menstruation til hududslæt

Man kan sige, at gurkemeje ikke bare er et krydderi, men også en naturlig ingrediens til behandling af forskellige typer sygdomme.

Nå, her er nogle fordele Curcuma longa som menes at kunne hjælpe med at overvinde forskellige helbredsproblemer.

  • Menstruationsproblemer. Ifølge flere undersøgelser kan indtagelse af gurkemejetilskud lindre smerter på grund af menstruation. Vi kan se dette fra forskellige slags drikkevareannoncer, der indeholder curcuma longa, og hævdede at være i stand til at overvinde smerten. Der er dog stadig brug for yderligere forskning for at bevise dette.

  • Kløende hud. Curcuma longa Det menes også at behandle kløende hud forårsaget af kronisk nyresygdom. Ingredienserne kombinerer produkter, der indeholder curcumin og ekstrakter af sort peber eller chili-urter ( lang peber ).

  • Slidgigt. Denne urteplante menes også at reducere smerter hos mennesker med slidgigt, en tilstand, der får leddene til at blive smertefulde, stive og miste fleksibilitet. En undersøgelse siger, præstation Curcuma longa sammenlignelig med ibuprofen til behandling af denne ledsygdom.

  • Udslæt. Det kemiske element i gurkemeje menes også at være i stand til at overvinde hudirritationstilstande forårsaget af lichen planus (betændelse i hud, hår, negle og slimhinder).

Læs også: Forskellige naturlægemidler til kvinder

Temulawak er ikke mindre okay

Ifølge oplysninger fra Food and Drug Supervisory Agency (BPOM RI), af de omkring 900 registrerede traditionelle lægemidler i vores land, indeholder de fleste af dem temulawak. Interessant ikke? Nå, her er nogle sundhedsmæssige fordele ved ingefær:

1. Overvinde problemer med fordøjelsessystemet

Fordelene ved ingefær kan stimulere produktionen af ​​galde i galdeblæren. Nå, det er det, der kan hjælpe fordøjelsen og metabolismen af ​​mad i kroppen. Ikke kun det, denne urteplante kan også overvinde luft i maven, øge appetitten og hjælpe en fordøjelse, der ikke er glat.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Klinisk gastroenterologi og hepatologi , eksperter i undersøgelsen bad en person med tarmbetændelse om at indtage ingefær hver dag. Hvad blev så resultatet? Nå, det viser sig, at de oplevede en hurtigere helingsproces end andre grupper, der ikke indtog ingefær.

2. Oprethold leversundhed

Denne indfødte indonesiske urteplante indeholder æteriske olier, curcumin, kamfer, glycosider, phellandren, turmerol, myrcen, xanthorizol, isofuranogermacreene, p-tolyletycarbinol og stivelse. Ifølge eksperter fra afdelingen for hepatologi, afdelingen for intern medicin, FKUI/RSCM, kan forbindelserne i temulawak faktisk give beskyttelse til leveren. Derfor er temulawak god til indtagelse for at bevare sundheden og forebygge sygdom.

Læs også: Fordele ved Temulawak for Beauty

3. Overvindelse af slidgigt

Udover at være godt for fordøjelsessystemet, kan andre fordele ved ingefær også hjælpe med at overvinde slidgigt. Slidgigt er en betændelse i leddene. Led, der lider af denne sygdom, vil føles ømme og stive.

Fordelene ved ingefær relateret til slidgigt er også blevet offentliggjort i Journal of Alternative and Complementary Medicine. I journalen siges det, at effekten af ​​temulawak er næsten den samme som effekten af ​​ibuprofen (smertestillende medicin) givet til mennesker med slidgigt.

Temulawak er dog ikke egnet til at helbrede leversygdomme, såsom hepatitis. Fordi hepatitis er forårsaget af en virus, skal virussen behandles. Med andre ord, her giver funktionen af ​​temulawak kun beskyttelse til organet.

Vil du vide mere om fordelene ved gurkemeje og ingefær? Eller har visse helbredsproblemer? For at lave en undersøgelse kan du med det samme bestille tid hos en læge på det sygehus du vælger her. Det er nemt, ikke? Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play! Det er nemt, ikke?