Flittigt forbrug af avocado, her er 7 fordele for kroppen

, Jakarta - Avocado er en grøn frugt med en blød tekstur, der vokser i varme klimaer. De sundhedsmæssige fordele ved avocado er talrige, herunder at forbedre fordøjelsen, reducere risikoen for depression og beskytte mod kræft.

Avocadoer er også kendt som smørfrugt, som er alsidige og den eneste frugt, der giver en stor mængde sunde enkeltumættede fedtsyrer. Avocado er anerkendt som en naturlig næringstæt mad og indeholder næsten 20 vitaminer og mineraler.

1. Avocadoer er rige på næringsstoffer

Selvom de fleste af kalorierne i avocadoer kommer fra fedt, er de sunde fedtstoffer og kan holde dig mæt i længere tid. Når du spiser fedt fra avocado, vil din hjerne acceptere det som et signal om at undertrykke din appetit.

Læs også: En unik og sund måde at spise avocado på

At spise fedt kan bremse nedbrydningen af ​​kulhydrater, hvilket hjælper med at holde blodsukkerniveauet stabilt. Fedt er essentielt for hver eneste celle i kroppen. At spise sundt fedt understøtter sund hud, øger optagelsen af ​​opløselige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer. i fedt, og kan endda være med til at styrke immunforsvaret.

2. Sund for hjertet

Avocadoer indeholder 25 milligram per ounce af en naturligt forekommende plantesterol kaldet beta-sitosterol. Regelmæssig indtagelse af beta-sitosterol og andre plantesteroler har vist sig at hjælpe med at opretholde sunde kolesterolniveauer.

3. God for øjnene

Avocadoer indeholder lutein og zeaxanthin, to fytokemikalier, der er koncentreret i øjenvæv. Disse stoffer giver antioxidantbeskyttelse for at hjælpe med at minimere skader, herunder fra ultraviolet lys.

De enkeltumættede fedtsyrer i avocado understøtter også absorptionen af ​​andre gavnlige fedtopløselige antioxidanter, såsom beta-caroten. Tilføjelse af avocado til din kost kan hjælpe med at reducere din risiko for at udvikle aldersrelateret makuladegeneration.

Læs også: 7 fordele og effektivitet ved avocado på kroppen

4. Forebyg osteoporose

Halvdelen af ​​en avocado giver omkring 25 procent af det anbefalede daglige indtag af K-vitamin. Dette næringsstof bliver ofte overset, men er meget vigtigt for knoglesundheden. K-vitamin bliver ofte overskygget af calcium og D-vitamin, når man tænker på næringsstoffer, der er vigtige for at bevare sunde knogler. Men at spise en kost med tilstrækkeligt K-vitamin kan understøtte knoglesundheden ved at øge calciumabsorptionen og reducere urinudskillelsen af ​​calcium.

5. Forebygger kræft

Tilstrækkelig folatindtagelse i kosten har vist lovende at beskytte kroppen mod tyktarms-, mave-, bugspytkirtel- og livmoderhalskræft. Selvom mekanismen bag klar risikoreduktion i øjeblikket er ukendt, menes det, at folat beskytter kroppen mod uønskede mutationer i DNA og RNA under celledeling.

Avocadoer spiller endda en rolle i kræftbehandling. Gennem adskillige undersøgelser blev det fundet, at fytokemikalierne udvundet af avocadoer selektivt kan hæmme væksten af ​​præcancerøse og kræftceller og forårsage cancercelledød, samtidig med at de fremmer spredningen af ​​immunsystemets celler kaldet lymfocytter.

6. God til gravide kvinder

Folat er afgørende for en sund graviditet. Tilstrækkelig indtagelse af avocadoer kan reducere risikoen for abort og neuralrørsdefekter.

Læs også: 7 gode næringsstoffer i avocado til sundhed

7. Reduktion af risikoen for depression

Fødevarer, der indeholder høje niveauer af folat, kan hjælpe med at reducere risikoen for depression, fordi folat hjælper med at forhindre opbygning af homocystein. Det er et stof, der kan forstyrre cirkulationen og leveringen af ​​næringsstoffer til hjernen. Overskydende homocystein kan også forstyrre produktionen af ​​serotonin, dopamin og noradrenalin, som regulerer humør, søvn og appetit.

Du kan se, hvor moden en avocado er, ved forsigtigt at trykke på huden. Hvis avocadoen er fast og ikke stivner, bør du lade den modne et par dage, før du indtager den. Spørg også lægen gennem ansøgningen om fordelene og ernæringen af ​​anden frugt som en mulighed.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvorfor er avocado godt for dig?
Healthline. Tilgået i 2020.
Healthline. Tilgået 2020. 12 beviste sundhedsmæssige fordele ved avocado