8 farlige tilstande præget af koldsved

, Jakarta – Koldsved tages ofte for givet. Men vidste du, at dette kan se ud som et tegn på en farlig tilstand? Koldsved kan være et tidligt symptom på visse sygdomme, såsom hypotension, infektioner, kræft og hjerteanfald.

Koldsved som tegn på sygdom vil normalt være ledsaget af andre symptomer. Det er vigtigt at vide, hvilke nødsituationer der kan signaleres af koldsved. På den måde kan der straks gives lægehjælp, så kroppens tilstand ikke forværres. For at være klar, se diskussionen om koldsved og hvad der forårsager det i denne artikel!

Læs også: Hyppig koldsved, hvad forårsager det?

Koldsved og farlige sygdomme

Koldsved er også kendt som diaforese. Denne form for sved opstår ikke på grund af træning eller varmt vejr. Sved kan forekomme i alle dele af kroppen, såsom håndflader, fodsåler og armhuler. Der er koldsved, der kan være et tegn på visse medicinske sygdomme, kaldet sekundær koldsved.

Der er flere farlige tilstande, der kan karakteriseres ved koldsved. Blandt dem:

1. Hypoxi

En tilstand, der kan karakteriseres ved koldsved, er hypoxi, som er en tilstand, der opstår på grund af nedsat ilttilførsel til kroppens organer.

2. Hypotension

Hypotension kan også være karakteriseret ved koldsved. Hypotension aka højt blodtryk er faktisk almindelig, men denne tilstand bør ikke tages let på. Dette kan forårsage, at hjernen og andre organer ikke får nok ilt.

Læs også: Dette er grunden til, at nogen oplever koldsved

3. Chok

Dette sundhedsproblem er klassificeret som en nødsituation. Chok opstår på grund af nedsat blodgennemstrømning til hjernen og andre vitale organer. Dette får så organet til at mangle ilt og næringsstoffer. Koldsved kan være et tegn på chok, og dette bør behandles med det samme.

4. Infektion

Koldsved kan også optræde som tegn på, at der er en infektion i kroppen. Udover koldsved kan infektion også give febersymptomer.

5. Hypoglykæmi

Et drastisk fald i sukkerniveauer eller hypoglykæmi kan også forårsage koldsved. Denne tilstand vises som en reaktion og lave niveauer af sukker i blodet.

6.Hyperthyroidisme

Hyperthyroidisme er ikke en nødsituation, men behandling skal ske med det samme. Denne tilstand opstår, når skjoldbruskkirtlen er overaktiv og producerer for meget af hormonet thyroxin. Koldsved er et af tegnene på denne sygdom.

7. Kræft

Nogle former for kræft kan også være præget af koldsved. Disse symptomer opstår normalt hos mennesker med leverkræft, lymfomkræft, knoglekræft og leukæmi, også kendt som blodkræft.

8. Hjerteanfald

Søg øjeblikkelig lægehjælp, hvis du oplever koldsved ledsaget af symptomer på hjertesygdom. Symptomer, man skal være opmærksom på, er åndenød, brystsmerter, smerter eller ubehag i nakke, kæbe, mave og ryg, samt svimmelhed og en følelse af, at du kan besvime.

At overvinde koldsved sker ved at behandle årsagen først. Men hvis koldsved er ledsaget af alvorlige symptomer, bør du straks gå til det nærmeste hospital.

Få mere at vide om koldsved og mulige sygdomme, der opstår ved at spørge en læge i appen . Læger kan nemt kontaktes via Videoer / Taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvad forårsager koldsved, og hvad kan du gøre ved det?
Healthline. Tilgået 2020. Understanding Diaphoresis.
Meget godt. Tilgået 2020. Årsager og behandling af koldsved