Vær opmærksom, dette er faren for depression, der kan ske for teenagere

, Jakarta - Ungdomsdepression er et alvorligt mentalt sundhedsproblem, der kan forårsage vedvarende følelse af tristhed og tab af interesse. Denne tilstand påvirker den måde, teenagere tænker, føler og opfører sig på, og kan forårsage følelsesmæssige, funktionelle og fysiske problemer. Selvom depression kan forekomme på ethvert tidspunkt i livet, kan symptomerne på depression hos unge være anderledes end voksnes.

Spørgsmål som gruppepres, akademiske forventninger og kropsændringer kan bringe mange op- og nedture i teenagere. For nogle teenagere er tristhed mere end blot en midlertidig følelse og kan være et symptom på depression. Så hvad er farerne ved depression hos teenagere, der skal holdes øje med?

Læs også: Sådan vokser du empati hos børn

Depressionens indvirkning på unge

Depression hos unge kan have alvorlige konsekvenser og kræve langvarig behandling. For de fleste teenagere kan symptomer på depression aftage med medicin, såsom medicinsk behandling og psykologisk rådgivning.

Unge, der er deprimerede, har høj risiko for mange alvorlige problemer, da de kæmper for at klare den følelsesmæssige smerte, de føler.

  • Adfærdsproblemer i hjemmet

En deprimeret teenager kan begynde at trække sig fra familiemedlemmer af en række årsager. Depression kan føre til følelser af vrede og irritabilitet, hvilket fører til vedvarende negative holdninger eller endda trods. Symptomer på depression kan også få teenagere til at føle sig uelskede eller uønskede.

  • Føler sig altid konkurrencedygtig og irritabel

Træthed og mangel på energi er almindelige symptomer på depression. På grund af lavt energiniveau kan teenagere finde det sværere at konkurrere på akademiske eller andre områder. Andre almindelige symptomer, nemlig irritabilitet, mangel på selvtillid og vanskeligheder med at komme overens med jævnaldrende gør deltagelse i ethvert felt til en udfordring.

Læs også: Dette er grunden til, at børn går hurtigere i puberteten

  • Skolepræstationer falder

Depression kan gøre det svært for teenagere at fokusere på det akademiske. Symptomer som koncentrationsbesvær, manglende interesse for studier, træthed, humørsvingninger og følelser af værdiløshed og utilstrækkelighed kan forstyrre præstationen i skolen. Et fald i akademiske karakterer er nogle gange et tegn på, at en teenager kan opleve symptomer på depression.

  • At have sociale problemer

Depression kan gøre det svært for teenagere at forholde sig til andre mennesker. Han vil ofte føle sig værdiløs eller uværdig til andres opmærksomhed. Deprimerede teenagere har også en tendens til at trække sig tilbage fra samfundet, hvilket fører til følelser af ensomhed og isolation.

  • Stofmisbrug

Der er mange tilfælde, hvor teenagere henvender sig til stoffer og alkohol i et forsøg på at selvmedicinere fra depression, overvinde søvnbesvær og overvinde selvmordstanker.

Følelser af depression kan få teenagere til at prøve stoffer eller alkohol, og fortsat brug kan også føre til en vedvarende følelse af depression.

  • Risikofyldt adfærd

Depression øger også risikoadfærd hos unge. Sådanne handlinger omfatter hensynsløs eller hensynsløs kørsel, at have tilfældig sex eller deltage i ulovlige aktiviteter. Konsekvenserne af disse handlinger kan ofte være både ødelæggende og livsændrende for teenagere.

Læs også: Forstå disse 3 ting relateret til tidlig børnepsykologi

  • Skader dig selv

Selvskadende adfærd, der er bevidst i et forsøg på at forsøge at udtrykke eller kontrollere indre smerte. Disse handlinger er som at skade dig selv, slå dig selv, trække i hår og trække i huden. Denne impulsive adfærd kan gentages.

Det er faren for teenagedepression, som mødre og fædre aldrig havde forventet. Hvis dit barn viser symptomer på depression, så prøv at nærme sig ham, berolige ham og finde en løsning sammen. Fædre og mødre kan også diskutere med børnepsykologer gennem ansøgningen om korrekt håndtering. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning nu!

Reference:
Meget godt sind. Tilgået 2020. Farerne ved ubehandlet depression hos teenagere
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Teen Depression
Healthline. Tilgået 2020. Ungdomsdepression