Dette er forskellen mellem en almindelig hovedpine og symptomer på COVID-19

"Hovedpine er et af symptomerne på COVID-19, som mange mennesker med corona-virusinfektion oplever. Det forvirrende er, at hovedpine er en almindelig sygdom, som kan opleves af alle. Så hvordan kan du kende forskel på en almindelig hovedpine og symptomerne på COVID-19?"

Jakarta – Hovedpine er et af symptomerne på COVID-19, som nogle syge oplever. Symptomerne i sig selv er karakteriseret ved voldsomme smerter, som nogle gange kun opleves på den ene side af hovedet. Hovedpine er ikke kun et tegn på corona-virussen, nogle gange er disse lidelser relateret til forkølelse, bihulebetændelse og allergi.

På grund af de forskellige muligheder har det en tendens til at være svært at erkende, om en hovedpine skyldes en corona-virusinfektion eller blot en normal hovedpine. For flere detaljer, her er forskellene mellem en almindelig hovedpine og symptomer på en corona-virusinfektion.

Læs også: Mødre, gør dette for at forhindre COVID-19-infektion hos børn

Forskellen mellem almindelig hovedpine og COVID-19-symptomer

Hovedpine hos mennesker med coronavirus opstår normalt i de tidlige og sene stadier af infektion. Ud over hovedpine vil symptomerne være ledsaget af feber, ondt i halsen, tab af lugte- og smagssans, tør hoste og vedvarende træthed. Hvis infektionen er alvorlig, varer hovedpinen normalt længere. Følgende er forskellen mellem en almindelig hovedpine og en corona-virusinfektion:

1. Ledsaget af andre symptomer

Betydelige forskelle fra almindelig hovedpine og COVID-19-symptomer kan ses ved udvikling af symptomer. Hovedpine på grund af corona-virus vil være karakteriseret ved betændelse i nerverne, der udløser tab af smags- eller lugtesans, og fordøjelsesproblemer, såsom mavekramper, kvalme og nedsat appetit.

2. Holder mere end tre dage

Hovedpine, der varer mere end tre dage, klages over hos mere end 10 procent af mennesker med corona-virus. Tal derfor straks med din læge, hvis du oplever hovedpine eller muskelsmerter, der varer mere end to dage. Disse symptomer er normalt ledsaget af feber, hoste eller meget kulderystelser.

Læs også: Antioxidanter og anti-inflammation i brint hjælper med at genoprette luftvejene hos COVID-19-patienter

3. Dunkende fornemmelse

Ud over svær hovedpine vil hovedpine hos patienter blive efterfulgt af en dunkende fornemmelse. Som følge heraf har de syge meget svært ved at koncentrere sig om arbejdet eller andre ting, der kræver fokus. Denne hovedpine anses for at ligne migræne, som bliver værre, når du bøjer dig.

4. Kan ikke helbredes med almindelig medicin

Hvis en almindelig hovedpine kan kureres med det samme ved at tage smertestillende medicin, ikke med hovedpine på grund af en corona-virusinfektion. For syge kan hovedpine lindres ved at tage håndkøbsmedicin og smertestillende medicin. Hvis tingene ikke bliver bedre, kan du diskutere dine symptomer med din læge på appen .

Læs også: Sådan genkender du forskellene i symptomer på DHF og Corona

Det er forskellen mellem almindelig hovedpine og symptomerne på COVID-19. I betragtning af at pandemien stadig er i gang, skal du ikke være skødesløs med altid at implementere sundhedsprotokoller, uanset hvor du er. Hvis du ikke har et akut behov, skal du bare blive hjemme, okay? Hvis du har en nødsituation relateret til symptomer på corona-virusinfektion, er det tilrådeligt at tjekke dig selv på et hospital med det samme for at få øjeblikkelig lægehjælp.

Reference:

Healthline. Hentet 2021. Er hovedpine et almindeligt symptom på COVID-19?

Medicinske nyheder. Tilgået i 2021. COVID-19 og hovedpine.

Indiens tider. Hentet 2021. Coronavirus: Hvordan adskiller en COVID-hovedpine sig fra andre hovedpine?