Er det rigtigt, at honning er sikkert for personer med diabetes at indtage?

, Jakarta - Personer med diabetes rådes til at undgå at indtage fødevarer eller drikkevarer, der har en sød smag, især dem, der indeholder masser af tilsat sukker. Fordi denne sygdom opstår på grund af øgede blodsukkerniveauer, der kan opstå på grund af vanen med at indtage sukkerholdige fødevarer i overskud. Så hvad med honning?

Honning er også kendt for at have en sød smag, men denne type mad er ret sikker for personer med diabetes at indtage. Indtil videre er honning i sig selv kendt for at have en række egenskaber, der er gode for sundhed og skønhed. Honning indeholder ingredienser som vand, sukker, antioxidanter, flavonoider, phenoler, E-vitamin, C-vitamin, aminosyrer og mineraler som zink og jern.

Læs også: Bedste sukkererstatningshonning til diabetikere?

Honning og god mad til diabetikere

Indtil videre er honning kendt for at have mange fordele og kan overvinde helbredsproblemer, der opstår. En spiseskefuld ægte honning indtages ofte for at lindre hoste, allergi, diarré og astma. Udover at være gavnlig for sundheden, bruges honning også ofte til hudpleje og skønhed. Honning bruges ofte til at behandle hudproblemer, herunder lindring af kløe og heling af sår.

Men vidste du, at hvis den ikke indtages i overkant, er honning også godt for mennesker med diabetes? Regelmæssigt indtagelse af rå honning siges at hjælpe med at sænke blodsukkerniveauet hos mennesker med denne sygdom. Derudover siges honningforbrug også at hjælpe med at reducere og vedligeholde kolesterolniveauet og balancere kropsvægten.

Desværre er der indtil nu behov for yderligere forskning om fordelene ved honning for mennesker med diabetes. Der er også stadig brug for forskning for at finde ud af, hvilken slags honning der er den mest nyttige og gode for mennesker med diabetes at indtage. Ud over honning er der flere andre typer mad, som også anbefales til indtagelse af personer med diabetes.

Læs også: Type 2-diabetes: Her er 4 snacks, som syge bør undgå

Mennesker, der har lidelser med blodsukkerniveauet, også kaldet diabetes, skal være omhyggelige med at vælge den mad, de spiser. Fordi at spise den forkerte mad faktisk kan udløse en stigning i blodsukkerniveauet og forårsage forskellige symptomer på sygdommen. Personer med diabetes rådes til at spise mere nærende fødevarer med et lavt fedt- og kalorieindhold.

Der er flere typer fødevarer, der anbefales til personer med diabetes, herunder:

1. Komplekse kulhydrater

En type mad, der er god for mennesker med diabetes at spise, er mad lavet af komplekse kulhydrater eller fuldkorn. Typer af fødevarer, der falder ind under denne gruppe, er brune ris, bagt sød kartoffel, havregryn, brød og korn fra fuldkorn.

2. Magert kød

Mennesker med diabetes kan spise kød, men du bør vælge typen af ​​magert kød. Derudover anbefales det også at spise kylling uden skind. Sørg dog for ikke at overdrive på denne type mad.

3. Frugter og grøntsager

Personer med diabetes rådes også til at spise masser af frugt og grøntsager. Forbrug grøntsager, der er forarbejdet ved at koge, dampe, stege eller indtage rå.

4. Mejeriprodukter

Personer med diabetes kan også indtage mælk eller fedtfattige mejeriprodukter, såsom yoghurt og æg. Regelmæssigt forbrug af fedtfattig yoghurt og ikke tilsat sukker siges at være godt for diabetes.

5. Fisk

Diabetikere rådes også til at spise forskellige typer fisk, såsom tun, laks, sardiner og makrel. Du bør dog undgå fisk med højt kviksølvindhold, såsom tun.

Læs også: Honning kan virkelig lindre mavesyresymptomer?

Regulering af kosten kan faktisk være en måde at forhindre, at symptomerne på diabetes vender tilbage. Du kan tale om en kostplan eller en liste over fødevarer, du spiser, ved at spørge din læge gennem appen . Kontakt lægen via Snak eller Videoer / Taleopkald . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference
Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Diabetes kost: Lav din sunde kostplan.
WebMD. Tilgået 2020. Bedste og værste fødevarer til diabetes.
WebMD. Tilgået 2020. Honnings virkninger på diabetes og blodsukker.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2020. Kan personer med type 2-diabetes spise honning?