6 fakta du skal vide om Singapore-influenzaen

, Jakarta – Singapore-influenza bliver ofte misforstået af mange mennesker som skoldkopper, fordi symptomerne på de to sygdomme ligner hinanden. Du skal dog vide, at Singapore-influenza og skoldkopper faktisk er forskellige sygdomme. Faktisk er både Singapore-influenza og skoldkopper forårsaget af vira. Dog er typen af ​​virus anderledes.

Singapore influenza, kendt som HFMD eller Hånd mund- og klovsyge sket på grund af en virus enterovirus som angriber hænder, fødder eller mund. I mellemtiden er skoldkopper forårsaget af en virus Varicella og angribe alle dele af kroppen, fra ansigtet til fødderne.

Fakta om Singapore Flu Penyakit

Så for at du ikke skal misforstå forskellen mellem Singapore-influenza og skoldkopper, er her nogle fakta om Singapore-influenzaen, som du skal vide:

1. Udslæt og kløende udslæt som symptomer

Når man oplever Singapore-influenza, er et almindeligt symptom udseendet af udslæt på flere dele af kroppen og elasticitet som skoldkopper. Det er derfor, Singapore-influenzaen ofte bedømmes som skoldkopper. Rapporteret fra WebMD, vandtæt og udslættet bliver sår eller blære i munden, hvis den ikke behandles.

Læs også: Ikke en almindelig feber, mor har brug for at vide om Singapore-influenzaen

Hvis du bemærker nogen af ​​disse symptomer, skal du straks søge behandling på det nærmeste hospital. Det kunne være, du har Singapore-influenza, ikke skoldkopper, som mange mennesker tror, ​​fordi symptomerne ligner hinanden. Brug appen så du straks kan komme i behandling på det nærmeste sygehus.

2. Inkubationsperiode for Singapore-influenzavirus

Citeret fra Mayo Clinic, Inkubationsperioden for Singapore-influenzavirus varer 3-6 dage, før den endelig viser symptomer. Normalt oplever de syge først høj feber, efterfulgt af ondt i halsen og nedsat appetit. Efter en dag eller to opstår smertefulde sår i mund og svælg, efterfulgt af udslæt på hænder, fødder og balder.

3. Singapore-influenza er sårbar over for at angribe små børn

Singapore-influenza er mere tilbøjelig til at forekomme hos børn i alderen 2 til 5 år. Dette skyldes, at barnets immunforsvar stadig er svagt, så det er nemt at blive syg. Det er dog muligt for voksne også at opleve Singapore-influenzaen.

Læs også: Vær forsigtig, disse 5 sygdomme kan overføres gennem et kys

4. Singapore-influenza er let smitsom

Singapore-influenza-overførsel ligner influenzavirussen, nemlig gennem direkte kontakt. Når en person nyser, trækker vejret, hoster eller er forkølet, overføres Singapore-influenzavirussen selvfølgelig nemt til en person, der har et svagt immunsystem.

5. Singapore influenza kan forebygges ved at opretholde renlighed

Selvom det er smitsomt, viser det sig, at Singapore-influenza kan forebygges ved at vænne sig til at holde renligheden og leve rent, både hjemme og udenfor. Rapporteret fra Healthline , at vaske hænder regelmæssigt er en effektiv måde at forhindre spredning af Singapore-influenzaen . Gør det altid til en vane for børn at vaske hænder med sæbe efter aktiviteter, efter toiletbesøg og før de spiser.

Læs også: Vær forsigtig, dette er faren for australsk influenza

6. Singapore-influenza forårsager dehydrering

Sår, der opstår i mundhulen, får dig til at miste appetitten og drikke. Dette udløser dehydrering. Nå, måden at undgå komplikationer på er at sikre, at din krop får nok væskeindtag, ikke sandt!

Det er nogle fakta om Singapore-influenzaen, som du kan vide. Hvis noget stadig er uklart, kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen for at få nøjagtige oplysninger.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2020. Hånd-, fod- og klovsyge

Mayo Clinic. Tilgået i 2020. Hånd-mund-og-klovsyge

Healthline. Tilgået i 20202. Hånd-, fod- og klovsyge