Åbningsstadier i arbejdskraft, som du har brug for at kende

, Jakarta - Når graviditeten er trådt ind i den 9. måned, betyder det, at tidspunktet for fødslen nærmer sig. Mange mennesker siger, at øjeblikket er et øjeblik fuld af kamp og er meget vigtigt, for at barnet kan blive født normalt. Derfor skal forberedelser relateret til dette virkelig planlægges ordentligt.

En af den viden, som mødre bør kende før fødslen, er stadierne af åbningsfødsler. Ved at kende åbningsstadiet, der sker, kan moderen bestemme det rigtige tidspunkt at tage på hospitalet for en sikker fødsel. Her er nogle åbningsstadier, du skal vide!

Læs også: Kend de 3 stadier i normal fødsel

Stadier af åbning i Labor

Fødsel er en naturlig proces hos gravide kvinder at fjerne fosteret fra kroppen eller føde. Fødsel indtræder generelt inden for 12 til 14 timer for en førstegangsfødsel. Generelt vil veer, der opstår for anden gang, være kortere end den første.

Fødsel, der opstår, er opdelt i flere stadier af åbning, og det er meget vigtigt for gravide kvinder at vide. Dette kan indikere, i hvilket omfang barnet forsøger at komme ud af kroppen og sammenligne det med tidens gang. Hvis fødslen er for lang, kan det også skade fosteret. Her er nogle af de indledende stadier af fødslen, som gravide kvinder bør kende:

1. Åbning af en

Det indledende dilatationsstadium af fødsel opstår, når livmoderhalsen åbner sig med 1 centimeter. Dette kan forekomme i flere dage uden veer. Nogle kvinder kan dog opleve veer i 2-6 timer. Dette kan få gravide til at opleve en følelse af kvalme og smerter i ryggen eller taljen. Nogle gange kan der også ses slim blandet med blod, der kommer ud af skeden.

2. Åbning to

Åbningen af ​​to i fødsel betyder, at livmoderhalsen har åbnet sig 2 centimeter. Det er stadig i de tidlige stadier af veer, som kan forekomme i timer. Gravide kvinder, der oplever dette øjeblik, vil føle hyppigere sammentrækninger ledsaget af halsbrand og kramper. Forsøg at gå let rundt i huset, så de veer, der opstår, ikke er for udtalte.

3. Åbning tre

Den tredje åbning af fødslen forklarer, om livmoderhalsen er åbnet med 3 centimeter. Veerne blev mere intense med kun en halv times mellemrum. Fosteret er begyndt aktivt at forsøge at nå livmoderhalsen, så fødslen kan forløbe glat. Når dette sker, er det en god idé at gå direkte til leveringsstedet.

Læs også: Dette er tegnene på fødslen ved 38 uger

4. Åbning Four

Ved åbningen af ​​denne fødsel vil gravide mærke, om livmoderhalsen åbner sig, hvilket er omkring 4 centimeter. Dette øjeblik kan medføre, at gravide oplever brud på membranerne og fosterets stilling kommer tættere på fødselskanalen mod livmoderhalsen.

5. Åbning Fem

Denne åbning af veer kan få veerne til at vare længere end før. Du kan mærke det ske i omkring 1-5 minutter hver gang det sker. Når dette sker, gør fosterhovedet sig klar til levering.

6. Åbning seks

På dette stadium vil veerne føles mere intense med meget kort tid. Den læge, der deltager i fødslen, kan muligvis allerede mærke fosterets hoved, når han fører sin hånd ind fra livmoderen.

7. Åbning syv

Når denne tilstand er, bliver livmoderhalsen bredere, hvilket når 7 centimeter. Fosteret fortsætter også med at stræbe mod fødselskanalen. Gravide kvinder rådes til at regulere deres vejrtrækning for at være mere afslappede og bevare energien, indtil sundhedseksperter fortæller dem at skubbe fosteret ud.

Læs også: Det er 20 fødsler, som mødre skal kende

8. Åbning otte

Udvidelsen af ​​livmoderhalsen er nået op på 8 centimeter, og de sammentrækninger, der opstår, er i stigende grad uudholdelige. Mødre kan også føle sig trætte, fordi de har brugt meget energi, når veerne fortsætter. Støtte fra mand og familie er meget vigtig, så moderen forbliver stærk til en normal fødsel.

9. Åbning ni

Livmoderhalsen er vidt åben, men det er ikke tid for moderen at skubbe. Prøv ikke at presse, selvom du føler en stærk trang fra din krop til at gøre det. Forbered al energien, når den næste åbning er sket.

10. Åbning Ti

Dette øjeblik indikerer, at åbningen af ​​fødsel er komplet med en åben livmoderhals på 10 centimeter. Når man er kommet ind i denne fase, skal moderen presse meget hårdt på for at hjælpe fosteret med at forsøge at komme ud af moderens krop. Fortsæt med at gøre dette, indtil barnet er født perfekt.

Det er nogle af de åbninger, der opstår under fødslen. Enhver gravid kvinde bør kende disse stadier for ikke at bekymre sig for meget, når tidspunktet for fødslen er kommet. Denne grundlæggende viden kan også undertrykke den panik, der kan opstå, når det er tid til at føde, så alle resultater er som forventet.

Mødre kan også spørge fødselslægen fra relateret til de indledende stadier af fødslen. Prøv at bruge funktionerne Snak eller Stemme-/videoopkald, at få nem interaktion med medicinske eksperter når som helst og hvor som helst. Så derfor, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Stages of Labor.
Baby Center. Tilgået 2020. Labours stadier.