Hvad forårsager væskeophobning i lungerne?

, Jakarta – Pleural effusion er en unormal ophobning af væske i pleurarummet, normalt resultatet af overskydende væskeproduktion eller nedsat lymfatisk absorption. Det er den mest almindelige manifestation af pleurasygdom, hvor ætiologien spænder i et spektrum fra hjerte-lungelidelser eller systemiske inflammatoriske tilstande til malignitet.

Ophobning af væske i hulrummet, der forer lungerne, kaldes en pleural effusion, der kan være forårsaget af lækage fra andre organer. Dette sker normalt, hvis du har kongestiv hjertesvigt, hvilket er, når dit hjerte ikke kan pumpe blod til din krop ordentligt. Derudover kan det også komme fra lever- eller nyresygdom, når væske ophobes i kroppen og siver ud i pleurarummet.

Læs også: Ophobning af væske i lungerne kan forårsage pleuraeffusion

Kræft, især lungekræft, er en anden årsag, især hvis den udløser en infektion, såsom lungebetændelse eller tuberkulose. Autoimmune tilstande, lungeemboli, lupus eller reumatoid arthritis er nogle af de sygdomme, der også kan forårsage væskeophobning i lungerne.

Lungehinden er en tynd hinde, der beklæder overfladen af ​​lungerne og indersiden af ​​brystvæggen. Når du har en pleuraeffusion, ophobes der væske i mellemrummet mellem lagene af lungehinden.

Der er flere symptomer, når du har en pleural effusion, nemlig:

  1. Svært at trække vejret

  2. Brystsmerter, især når du trækker vejret dybt (dette kaldes pleuritisk eller pleuritisk smerte).

  3. Feber

  4. tør hoste

  5. Brystsmerter

  6. Åndedrætsbesvær, når du ligger ned

  7. Besvær med at tage dybe vejrtrækninger

  8. Vedvarende hikke

  9. Besvær med fysisk aktivitet

Pleuraeffusionsbehandling

Læger behøver muligvis kun at behandle den medicinske tilstand, der forårsager pleural effusion. Du vil få antibiotika mod lungebetændelse, såsom diuretika mod kongestiv hjertesvigt. Pleurale effusioner, der er store, inficerede eller betændte, skal ofte drænes for at hjælpe dig med at føle dig bedre og forhindre flere problemer.

Læs også: Kan pleuraeffusion helbredes?

Procedurer til behandling af en pleural effusion omfatter:

  1. Thoracentese

Hvis effusionen er stor, kan lægen tage mere væske end nødvendigt til testning, målet er blot at lindre symptomerne.

  1. Tube Thoracostomi (brystrør)

Lægen vil lave et lille snit i brystvæggen og indsætte et plastikrør i pleurarummet i flere dage.

  1. Tørring af lungehinden

Hvis pleuravæsken bliver ved med at komme tilbage, kan din læge indsætte et langtidskateter gennem huden ind i pleurarummet, så du kan dræne pleuravæsken derhjemme. Lægen fortæller den tekniske måde at gøre det på.

  1. Pleurodesis

Lægen vil injicere et irriterende stof (såsom pulver eller doxycyclin ) gennem brystrøret ind i pleurahulen. Stoffet udspænder lungehinden og brystvæggen, som derefter binder tæt til hinanden, mens de heler. Pleurodesis kan i de fleste tilfælde forhindre pleural effusion i at vende tilbage.

  1. Pleura dekoration

Kirurgen vil operere i pleurarummet for at fjerne potentielt skadelig betændelse og usundt væv. For at gøre dette kan kirurgen lave et lille snit (thoracoskopi) eller et stort (thorakotomi).

Hvis du vil vide mere om årsagerne til væskeophobning i lungerne og dens behandling og forebyggelse, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .