Helomer kan forekomme på fingrene, her er årsagerne

Jakarta - Stadig ikke bekendt med hudproblemet kaldet heloma? Hvad med fiskeøjne? Heloma er et fortykket hudlag, fordi huden ofte er under pres eller friktion.

Heloma i sig selv er opdelt i to typer, nemlig heloma durum (hårdt fiskeøje) og heloma molle (blødt fiskeøje). Heloma durum optræder oftest på fodsålerne, mere præcist på siderne af fødderne eller på tæerne. Årsagen er den forkerte skostørrelse. Heloma molle er også forårsaget af de samme årsager som heloma durum.

Men i nogle tilfælde kan heloma eller fiskeøje også forekomme på hænderne, du ved. Hvad tror du er årsagen til heloma i det område?

Læs også: Heloma på fødderne, her er hvad du behøver at vide

Spiller musik og ryger

Tryk og friktion i det samme hudområde gentagne gange er hovedårsagen til heloma eller fiskeøje. Så hvad er årsagerne til helomer på hænderne? Nå, her er forklaringen.

  • Spiller ofte musik og hænder. Hyppig brug af håndværktøj eller musikinstrumenter kan også forårsage fortykkelse af huden.

  • Ryger. Rygere og lightere kan have øjer på huden af ​​tommelfingrene. Årsagen er gentagen friktion, når lighteren tændes.

Ud over hænderne forekommer helomer generelt på benene. Nå, her er nogle forhold, der kan udløse det.

  • Brug af ubehagelige sko. Sko, der er for smalle og højhælede kan lægge pres på nogle dele af foden. Mens sko, der er for løse, kan få foden til at gnide gentagne gange mod indersiden af ​​skoen.

  • Har ikke sokker på. Hvis du ikke har eller bærer de forkerte sokker, kan det forårsage friktion mellem fødderne og fodtøjet.

Læs også: Vær forsigtig, når du vælger fodtøj, så du ikke bliver fanget i fiskens øje

Forskellig fra hård hud

Når en person har heloma, vil huden opleve abnormiteter, såsom hærdning, fortykkelse og fremspring af huden. Derudover kan huden også blive skællende, tør eller fedtet, og der er smerter ved tryk. Så hvad er forskellen med hård hud? Forskellen vil være betændelse og smerter i fiskens øje. Følgende er en oversigt over symptomerne på heloma:

  • Hårde klumper;

  • fortykket hudlag;

  • Tør eller øm hud; og

  • Smerter eller ømhed under huden.

Symptomerne er allerede, hvordan forhindrer du det?

Læs også: Er det rigtigt, at Idap Hammer Toes er sårbare over for heloma?

Enkle måder at forebygge helomer på

Selvom heloma kan ske for alle, kan dette ene problem heldigvis forhindres. Faktisk er der nogle enkle tips, der er effektive til at forhindre dette ene problem. Nå, her er nogle tips, du kan gøre for at forhindre helomer på huden på fødderne eller hænderne:

  1. Hold hænder og fødder rene.

  2. Bær behagelige sko i størrelse.

  3. Påfør en speciel fugtgivende fodcreme.

  4. Klip dine negle regelmæssigt.

  5. Køb sko om eftermiddagen eller aftenen, generelt vil fodens størrelse være større på det tidspunkt.

  6. Bær handsker eller sokker for at undgå friktion.

Vil du vide mere om hudproblemerne ovenfor? ? Eller har andre helbredsproblemer? Du kan virkelig spørge lægen direkte gennem ansøgningen. Gennem funktionerne Chat og Voice/Video Call kan du chatte med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, download det nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Sygdomme og tilstande. Ligtorne og hård hud.
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager ligtorne?
One Point Health. Tilgået i november. 2019. Ligtorne (Heloma Durum, Molle og Milliare)
Medscape. Hentet 2020. Ligtorne (Clavus)