Find ud af 4 symptomer på brok baseret på typen

Jakarta – Brok (ned ad benet) er en klump på kroppen, som normalt optræder mellem bryst- og hofteområdet. Disse klumper opstår, når indersiden af ​​kroppen presser på en svag del af musklen eller det omgivende væv, så delen ikke kan holde på det nærliggende organ og forårsager brok.

Symptomer på brok efter type

De fleste tilfælde af brok har ingen tydelige symptomer. Normalt er symptomerne på et brok præget af udseendet af en klump i maven eller lysken. Disse klumper kan trykkes og forsvinde, når de ligger ned, og vises, når den syge hoster eller anstrenger sig. Disse symptomer vises baseret på den oplevede type brok, såsom:

  1. Lyskebrok

En lyskebrok opstår, når en klump af tarm eller fedtvæv i bughulen vises i lysken. Mænd har en høj risiko for at udvikle lyskebrok. Symptomet på denne type brok er en smertefri hævelse, der går over af sig selv. Lyskebrok hos mænd kan gøre pungen (testikelsækken) stor. Mens det hos piger, kan det forårsage hævelse af skamlæberne (væv omkring de kvindelige kønsorganer).

  1. Hiatus brok

En hiatal brok kan opstå, når en del af maven passerer gennem mellemgulvet og stikker ud i brysthulen. Denne sygdom er karakteriseret ved halsbrand, der normalt opstår efter at have spist.

  1. Lårbrok

Et lårbensbrok er en tilstand, hvor indholdet af maven (normalt en del af tyndtarmen) river eller skubber mod et svagt punkt i den tynde muskelvæg i maven. Symptomerne omfatter forekomsten af ​​en klump i lysken (synlig, når den syge står) og smerter på lårbenssiden, som er området omkring toppen af ​​låret nær lysken. Generelt forekommer denne sygdom hos kvinder, især gravide eller overvægtige kvinder.

  1. Navlebrok

Symptomer på en navlebrok omfatter udseendet af en blød klump nær navlen. Hos spædbørn kan disse klumper forsvinde, når barnet er stille. Det vil dog dukke op, når barnet græder, hoster, griner eller anstrenger sig. De samme symptomer på et navlebrok optræder også hos voksne, der har et navlebrok. Symptomerne er dog forbundet med ubehag eller smerter i navlen.

Hvis du har nogle af de ovennævnte broksymptomer eller har spørgsmål vedrørende et brok, så tal med din læge . Du kan tale med lægen når som helst og hvor som helst via snak, og Video/taleopkald i drift Kontakt læge. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store og Google Play.

Læs også: Disse 6 vaner får mandlig fertilitet til at falde