Betydningen af ​​forældrenes rolle i børns uddannelse

, Jakarta - Forældre har ikke kun en vigtig rolle i børns uddannelse, for at sikre optimal vækst og udvikling af børn. Før de går ind i den formelle skole, spiller forældre en rolle i undervisning i sprog, kommunikation og simpel optælling. Når barnet så er kommet i folkeskolen (SD), er forældrenes rolle bestemt endnu mere.

Citerer side Globalt partnerskab for uddannelse , forældrenes rolle og involvering er nøglen til succes for børns uddannelse. Når forældre er involveret, kan børn være mere opmærksomme på deres skolearbejde og opnå bedre læringsresultater. På længere sigt kan dette helt sikkert gavne børns liv i fremtiden.

Læs også: Vær ikke skødesløs, kend disse tips til at vælge en skole for børn

Hvad bør forældrenes rolle i børns uddannelse være?

Forældrenes rolle i børns uddannelse vil faktisk udvikle sig, efterhånden som børnene bliver ældre. For eksempel, når børn begynder på et højere uddannelsesniveau, er børn normalt mere i stand til at lære selvstændigt uden at blive ledsaget, som da de gik i folkeskolen. Men forældres holdninger til uddannelse kan inspirere og styrke børn, mens de gennemgår deres uddannelse.

Så det er vigtigt for forældre at være aktivt involveret i undervisningen af ​​deres børn. Det betyder dog ikke at monopolisere og styre alle ting uden at tage barnets mening i betragtning, ja. Forældres rolle i børns uddannelse betyder, hvordan forældre støtter og sikrer, at deres børn modtager og gennemgår kvalitetsuddannelse.

Forældre skal få børn til at indse, at læring er vigtigt, sjovt og skal udføres. I førskolealderen er børn mere afhængige af deres forældre, så de vil lytte og acceptere deres forældres vejledning i alt, hvad de gør. Så forældre skal lede deres børn til gode ting. Dette inkluderer at indprente vigtigheden af ​​at tage en videregående uddannelse.

Læs også: Dette er et trick, der skal gøres, så børn ikke er bange for at gå i skole

Så hvad kan forældre gøre for at støtte deres børns uddannelse?

1.Sikre børn er sunde og klar til at modtage lektioner

For at kunne acceptere de mange materialer, der undervises i i skolen, skal barnets kropstilstand være fremragende. Hvem kan bekræfte det? Selvfølgelig forældre. Sørg for, at dit barn får nok søvn om natten, spiser nærende mad, herunder at give ham nok mad og drikke til skolen.

Hvis barnets helbred er optimalt, vil den læring, han gennemgår i skolen, helt sikkert være mere smidig. Hvis dit barn ser dårligt ud, skal du ikke ignorere det. Hurtigt Hent Ansøgning at tale med lægen igennem snak , som førstehjælp.

2. Etabler kommunikation med børn

Forældre kan bestemt ikke vide, hvad der sker med deres børn i skolen. Så når han kommer hjem, så glem ikke at tale til ham afslappet. Spørg, hvad der skete i skolen, om der skete noget slemt, eller om der var noget sjovt.

Etabler god kommunikation med børn, så de er vant til at fortælle hvad som helst og føler sig godt tilpas afhængig af deres forældre.

Læs også: 5 måder at få børn til at kunne lide at tælle og matematik

3. Hold regelmæssig kontakt med læreren

Udover at lytte fra barnets side, så prøv at tage regelmæssig kontakt med læreren, for at spørge om barnets fremskridt i skolen. Er der et problem, som du måske ikke kender til, eller hvad er barnets evne til at optage det materiale, som læreren præsenterer.

Hvis forældre etablerer en god kommunikation med lærerne, er dette også nyttigt til at finde ud af ændringer eller begivenheder i skolens skema. For nogle gange glemmer børn at fortælle eksamensplanen, forældremødet eller andre vigtige begivenheder.

Det er nogle ting, forældre kan gøre for at støtte deres børns uddannelse i skolen. Det vigtigste er, at du ikke skal være for skræmmende omkring deres akademiske præstationer. Fordi hvert barn har forskellige interesser og talenter. Find børns interesser og talenter, ikke påtving forældrenes ønsker på børn.

Reference:
Kiwi Family Media. Tilgået 2020. Forældrenes rolle i uddannelse.
Globalt partnerskab for uddannelse. Tilgået 2020. Forældres involvering i deres børns uddannelse: En nøgle til succes.