6 tips til at overvinde hvæsen for at trække vejret let

Jakarta - Hvæsen er en karakteristisk lyd som en høj fløjtelyd, der høres, når en person indånder eller ånder ud. Dette sker, når luft strømmer gennem indsnævrede luftveje. Denne forsnævring kan være forårsaget af slimsekret (tyk og klistret væske) fanget i luftvejene eller forsnævring af luftvejsmusklerne.

Årsagerne til hvæsende vejrtrækning varierer, herunder astma, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), infektion, allergisk reaktion eller fysisk blokering såsom en tumor eller et fremmedlegeme, der er blevet inhaleret. Normalt kommer hvæsen pludselig. Nå, hvis den hvæsen, du oplever, begynder at genere dig, kan du overvinde hvæsen med følgende tips:

1. Brug æteriske olier

Æteriske olier, såsom eukalyptusolie, kan bruges til at reducere gentagelsen af ​​hvæsen. Du kan bruge den ved at smøre den æteriske olie, du godt kan lide, på brystet i 15-20 minutter, og derefter tørre den af ​​med en klud. Hvis du ikke er følsom over for visse lugte, kan du reducere hvæsen ved at blande 2-3 dråber æterisk olie i et bassin med varmt vand. Placer naturligt over vandet med lukkede øjne uden at røre vandet, og dæk derefter dit hoved med et håndklæde, så al dampen kommer ind i luftvejene.

2. Tag et varmt brusebad

Ud over at få dig til at sove bedre, kan et varmt bad også reducere hvæsen, der forstyrrer søvnen. Før du tager et varmt bad, kan du lægge et varmt håndklæde på brystet i 30 minutter. Dette gøres for at hjælpe med at rydde luftvejene, så du kan trække vejret lettere.

3. Indtag varme væsker

Indtagelse af varme væsker kan lindre en komprimeret luftvej. Nogle varme væsker, som du kan indtage for at behandle hvæsende vejrtrækning, er:

  • Varmt vand. Dette kan hjælpe med at fjerne slim i halsen og forhindre slim i at dannes i luftvejene. Du kan også blande nelliker eller salt i det varme vand.
  • Varm suppe eller grød. Ved hvæsende vejrtrækning opfordres du til at indtage varm suppe eller grød og ikke fast føde.
  • Varm urtete. Dette kan hjælpe med at lette og lindre en betændt eller skadet luftvej.

4. Hold dig væk fra stærke lugte

For raske mennesker vil lugte ikke forstyrre vejrtrækningen. Men for mennesker, hvis luftveje er forstyrret, kan stærke lugte få luftvejene til at indsnævre sig og gøre hvæsen værre. Hvis du har hvæsende vejrtrækning, skal du derfor undgå stærke lugte som stærk duftende maling, parfume, sæbe og shampoo.

5. Undgå cigaretrøg

Rygning kan udløse vejrtrækningsproblemer, herunder hvæsen. Derfor, hvis du føler, at dine hvæsende symptomer bliver værre efter at have indåndet cigaretrøg, skal du undgå passiv rygning.

6. Træk vejret langsomt

Hvis der opstår hvæsen, skal du lære at bremse din vejrtrækning. Dette gøres for at forhindre lungerne i at hyperventilere og lindre symptomer på hvæsende vejrtrækning. I medicinsk forstand er hyperventilation handlingen med at indånde og udånde hurtigt og overfladisk, der kan udløse eller forværre hvæsen. Derfor skal du bruge et par minutter på at fokusere på at trække vejret langsomt gennem næsen for at slippe af med hvæsen.

Hvis din hvæsen ikke har nogen kendt årsag, kommer igen og gør det svært for dig at trække vejret, skal du straks tale med din læge. Du kan drage fordel af funktionerne Kontakt læge i app at kontakte lægen når som helst og hvor som helst via Snak og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent app nu også på App Store og Google Play.