Hvad skal man gøre, når højre brystsmerter?

, Jakarta – Smerter i højre side af brystet kan opstå af flere årsager. Brystsmerter i højre side er normalt ikke resultatet af et hjerteanfald. Problemer i andre organer eller væv på grund af betændelse eller skade kan udløse smerter i højre bryst.

Smerterne kan skyldes muskelspændinger, infektion, stress eller angst. At kende årsagen til højre brystsmerter kan hjælpe dig med at give den rigtige behandling og behandling for denne tilstand. Læs mere nedenfor!

Brystsmerter er ikke altid hjerterelateret

Som tidligere nævnt er brystsmerter ikke altid relateret til en hjertesygdom. Følgende er spor om, at brystsmerter muligvis ikke er forårsaget af et hjerteproblem:

Læs også: Første håndtering, når du oplever brystsmerter

1. Du oplever skarpe smerter og kan lokalisere smertens nøjagtige position.

2. Smerterne bliver værre, når du trækker vejret dybt og ikke trækker vejret i et par sekunder, mindsker smerterne markant.

3. Smerter opstår, når du bevæger eller trykker på visse dele af brystvæggen, nakken eller skulderen.

4. Antacida lindrer smerte.

5. Smerten varer kun få sekunder.

Hvis du ikke er sikker på, om de symptomer, du oplever, er alvorlige tilstande eller ej, kan du spørge ansøgningen . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge, du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak , når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset.

Brystsmerter, der ikke er forårsaget af hjertesygdomme, kan være et tegn på et andet sundhedsproblem. For eksempel problemer i aorta (stort blodkar, der fører ud af hjertet), lunger eller fordøjelsesorganer.

Hvis du har brystsmerter eller ubehag forårsaget af kranspulsåresygdom (angina), eller hvis du har et familiemedlem, der pludselig døde af et hjerteanfald, skal du straks kontakte en læge.

Læs også: Hvordan kan man se forskel på en siddende vind og et hjerteanfald?

Hvis smerter i højre bryst varer mere end 5 minutter, skal du straks søge akuthjælp. Dette er især tilfældet, hvis du oplever andre ledsagende symptomer såsom:

1. Sveden.

2. Åndenød.

3. Kvalme eller opkastning.

4. Smerter, der udstråler fra brystet til nakken, kæben eller en eller begge skuldre eller arme.

5. Svimmelhed.

6. Pulsen er hurtig eller uregelmæssig.

7. Tegn på shock (såsom alvorlig svaghed eller manglende evne til at stå eller gå).

Andre organer, der skærer sig med højre bryst

Som tidligere nævnt skyldes smerter i højre side af brystet ikke kun hjertet, men kan være forårsaget af andre organer, der bor i eller ved siden af ​​højre bryst.

Det højre bryst er hjemsted for en del af højre side af hjertet, den højre lunge (tre lapper), store blodkar, såsom den ascenderende aorta og lungevener, spiserøret og andre strukturer, såsom lymfeknuder og nerver.

Ribbenene er også placeret i denne region, og rygmarvsforstyrrelser kan også mærkes i denne region. Ubehag i den øvre del af maven kan mærkes på højre side af brystet, og hvis mellemgulvet er irriteret, kan det også være forbundet med smerter i højre skulder. Leveren, galdeblæren og dele af bugspytkirtlen er også placeret i dette område. Fordøjelsesproblemer, såsom GERD, indtrængen af ​​fremmedlegemer i spiserøret, galdeblæreinfektion og pancreatitis kan udløse smerter i højre bryst.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået i 2020. Årsager til brystsmerter i højre side.
Healthline. Tilgået i 2020. Hvad forårsager smerter i højre side af mit bryst?
Mayo Clinic. Hentet 2020. Brystsmerter: Førstehjælp.