Dette er, hvad der sker med kroppen, når der opstår nyresten

, Jakarta - Nyresten dannes af affald i blodet, som derefter ophobes i nyrerne. Denne tilstand forårsager dannelsen af ​​hårdt, stenlignende materiale, der kommer fra mineraler og salte i nyrerne. Over tid vil materialet hærde og ligne sten eller danne krystaller i nyrerne.

Nyresten kan forekomme i næsten alle dele af dette organ, fra langs urinvejene, urinlederne, blæren og urinrøret. Krystallerne tiltrækker andre elementer og kombineres for at danne faste stoffer, der vil blive større, medmindre de udskilles fra kroppen i urinen. Normalt elimineres disse kemikalier i urinen af ​​nyrerne. Så hvad sker der med kroppen, når du har nyresten? Her er diskussionen!

Læs også: Pas på, disse er 4 symptomer på nyresten

Symptomer på nyresten at genkende

Når der dannes nyresten, vil kroppen vise nogle ændringer, og der vil opstå symptomer. Tidligere er det nødvendigt at vide, at kemikalierne, der danner nyresten, er calcium, oxalat, urat, cystin, xanthin og fosfat. Når først den er dannet, kan stenen blive i nyren eller rejse ned i urinvejene til urinlederen.

Nogle gange passerer små sten ud af kroppen i urinen uden at forårsage smerte. Vedvarende sten kan dog forårsage, at urinen samler sig i urinvejene, hvilket forårsager smerte, når den udstødes. Mulige årsager til nyresten er at drikke for lidt vand, motionere for meget eller for lidt, fedme, vægttabsoperation eller at spise en kost med for meget salt eller sukker.

Infektion og familiehistorie kan også forårsage nyresten hos nogle mennesker. Også, at spise for meget fruktose er direkte relateret til en øget risiko for at udvikle nyresten. Fruktose kan findes i sukker og majssirup med højt fructoseindhold.

En person, der har nyresten, må ikke vise nogen symptomer, før stenen forstørrer eller blokerer passagen af ​​urin fra kroppen.

Nyresten kan bevæge sig inde i dine nyrer eller ind i røret, der forbinder dine nyrer med din blære. Symptomer, der opstår, kan variere og afhænger af sværhedsgraden af ​​forekomsten. Symptomer på nyresten, der kan opstå, omfatter:

  • Kraftige smerter i ryggen og under ribbenene.
  • Smerter i lysken og underlivet.
  • Smertefuld vandladning, der forekommer oftere end normalt.
  • Uklar urin er lyserød, rød eller brun eller har en dårlig lugt.
  • Får lyst til at tisse hele tiden.
  • Feber og kulderystelser, hvis du har en infektion.

Læs også: Her er metoden til behandling af nyresten

Behandling af nyresten er ens hos børn og voksne. Personer med diagnosen denne sygdom vil generelt blive bedt om at drikke masser af vand, hvilket er 6-8 glas om dagen. Læger forsøger at lade stenene gå væk uden operation. Du kan også få medicin for at gøre din urin lidt mere sur. Men hvis stenen er for stor eller hindrer urinstrømmen, skal der foretages operation.

Chokbølge litotripsi er en ikke-invasiv procedure, der bruger højenergiske lydbølger til at knuse sten til fragmenter. Derefter vil fragmenterne lettere blive udskilt gennem urinen.

Ved ureteroskopi indsættes et endoskop gennem urinlederen for at fjerne eller fjerne sten. I sjældne tilfælde, for meget store eller komplicerede sten, vil lægen bruge en perkutan nefrolitotomi.nefrolitotripsi.

Læs også: Vær forsigtig, disse 8 ting kan forårsage nyresten

Det er, hvad der sker med kroppen, når der opstår nyresten. Hvis du vil tjekke dit helbred, kan du nu bestille tid hos en læge på det sygehus du ønsker via applikationen . Vejen er med Hent i smartphone du!

Reference:
Urologisk plejefond. Hentet 2020. Nyresten.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Nyresten.
Patient. Hentet 2020. Nyresten.