Hvor længe heler denguefeber?

"Der er mindst tre faser, som mennesker med denguefeber vil gå igennem, nemlig feberfasen, den kritiske fase og genopretningsfasen. Hver fase skal være meget forsigtig, lad ikke din vagt ned for at undgå, at tilstanden bliver alvorlig. Glem ikke at tage sig ordentligt af den syge."

, Jakarta – Dengue hæmoragisk feber (DHF) bør ikke tages let på. Alligevel kan denne sygdom faktisk helbredes, hvis den får den rigtige medicinske behandling. Så hvor lang tid tager det en person at komme sig fra denguefeber? Hvilke behandlinger skal udføres for at behandle denne sygdom?

Mennesker med denguefeber vil gennemgå tre faser, før de endelig bliver erklæret helbredte. Faserne af denne sygdom er febril, kritisk og bedring. Disse tre faser er den tid, der er nødvendig for helbredelse. Det er meget vigtigt at kende og forstå stadierne af denguefeber, så optimal håndtering og behandling kan udføres.

Læs også: Disse 5 vigtige fakta om denguefeber

Anerkendelse af de 3 faser af denguefeber

Denguefeber er en sygdom forårsaget af bid af en hunmyg Aedes aegypti . Denne sygdom skal behandles med det samme, fordi denguefeber, der ikke får ordentlig behandling, kan forårsage blødninger og føre til chok, endda død. Mennesker med denguefeber vil normalt opleve 3 faser, startende fra første gang symptomer opstår, indtil genopretnings- og bedringsfasen.

Her er 3 faser af denguefeber, som du har brug for at kende og forstå:

1.Feberfase

Dette er den indledende fase. I denne fase vil personer, der er smittet med denguefeber, begynde at opleve symptomer på høj feber på op til 40 grader Celsius. Ud over feber kan der også forekomme andre symptomer, såsom kvalme, opkastning, ondt i halsen, hovedpine, rødt udslæt, muskel-, knogle- og ledsmerter. Denne fase varer normalt i 2-7 dage. Den tilstand, der overvåges i denne fase, er antallet af blodplader eller blodplader. Fordi denguefeber ofte resulterer i et fald i antallet af blodplader på kort tid.

Læs også: 5 Symptomer på DHF, der ikke kan ignoreres

2.Kritisk fase

Den næste fase er den kritiske fase. Efter at have bestået feberfasen, har mange mennesker med denguefeber det bedre, fordi deres kropstemperatur begynder at falde. Det viser sig dog, at faldet i kropstemperaturen faktisk er den farligste fase, så det kaldes den kritiske fase. På dette stadium er der risiko for blødning og lækage af blodplasma.

Dette kan forårsage chok og føre til tab af liv. Den kritiske fase indtræder 3-7 dage efter feberen varer ved. Den kritiske fase er den tilstand, der skal overvåges, og den ramte rådes til at hvile sig fuldstændigt og indtage masser af vand for at undgå dehydrering.

3.Recovery fase

Efter at have passeret gennem en kritisk periode, vil personer med denguefeber gå ind i genopretningsfasen. Denne fase vil forekomme i 48-72 timer efter, at den kritiske fase er passeret. I helingsfasen vil væsken, der kommer ud af blodkarrene, trænge ind i blodkarrene igen, så det er vigtigt at holde den væske, der kommer ind, ikke for meget. Årsagen er, at for meget væske i blodkarrene kan forårsage død som følge af hjertesvigt og lungeødem.

Når man går ind i genopretningsfasen, vil blodpladeniveauerne stige hurtigt og vende tilbage til normale tal. Derfor er det meget vigtigt for personer med denguefeber at hvile fuldstændigt og vedligeholde kropstilstanden, mens de er i disse tre faser. Kroppens tilstand skal altid overvåges under de tre faser af denguefeber. Hvis der opstår symptomer i form af åndenød, koldsved eller blødning, skal du straks gå på skadestuen eller det nærmeste hospital.

Hvordan håndteres denguefeber?

Faktisk er der ingen specifik behandling for denguefeber. For at komme sig, skal de syge drikke rigeligt med væske. Ring til din læge med det samme, hvis du har nogle af følgende tegn og symptomer på dehydrering:

  • Nedsat vandladning.
  • Få eller ingen tårer.
  • Tør mund eller læber.
  • Sløvhed eller forvirring.

Håndkøbsmedicin såsom acetaminophen kan hjælpe med at reducere muskelsmerter og feber. Den ting at huske, hvis du har denguefeber, bør du undgå andre muskelsmertestillende midler, herunder aspirin, ibuprofen og naproxen. Dette lægemiddel kan øge risikoen for blødningskomplikationer af denguefeber.

Hvis en person har svær denguefeber, er det nødvendigt:

  • Medicinsk behandling på hospitalet.
  • Intravenøs (IV) væske- og elektrolytterstatning.
  • Blodtryksovervågning.
  • Transfusion for at erstatte blodtab.

Ting at gøre for at forhindre myggestik

Bortset fra vaccination er forebyggelse af myggestik og kontrol af myggepopulationer stadig de vigtigste metoder til at forhindre spredning af denguefeber. Hvis du bor eller rejser til et område, hvor denguefeber er endemisk, kan følgende tips hjælpe med at reducere risikoen for myggestik:

  • Tænd for klimaanlægget eller myggespærren. Normalt er myg aktive ved at bide fra daggry til skumring. De kan dog også bide om natten.
  • Bær beskyttelsestøj, lange ærmer, lange bukser, sokker og sko.
  • Brug insektmiddel.
  • Reducer myggenes levested. Normalt yngler myg eller samles gerne i vandpytter. Du kan slippe af med genstande rundt omkring i huset, der tiltrækker myg.

Læs også: Er du i tvivl om symptomerne på DHF eller ej? Sådan sikrer du dig

Få mere at vide om denguefeber og dens helingstid ved at spørge lægen i appen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Dengue. Symptomer og behandling.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Denguefeber.
Patient. Tilgået 2020. Dengue.