Bliv ikke undervurderet. Kend håndforstuvninger

, Jakarta – Der er mange faktorer, der kan forårsage håndsmerter, en af ​​dem er forstuvninger. En forstuvning eller forstuvning er en skade på et ledbånd, som er det væv, der forbinder to eller flere knogler i et led. Denne tilstand er ret almindelig, men bør ikke tages let på.

Forstuvninger kan opstå af en række årsager, men oftest er de forårsaget af fysisk anstrengelse. Øjeblikkelig behandling skal udføres, især ved forstuvninger, der er ledsaget af hævelse. Behandling kan hjælpe med at forhindre, at tilstanden bliver værre, for ikke at forstyrre daglige aktiviteter.

Udseendet af en forstuvning er ofte karakteriseret ved symptomer, såsom smerte, hævelse og blå mærker. Forstuvninger forårsager også begrænset bevægelsesområde for den berørte kropsdel ​​og kan producere en karakteristisk lyd i leddet. Alligevel kan symptomerne på en forstuvning, der opstår, variere fra person til person. Det afhænger af sværhedsgraden og årsagen til forstuvningen.

Læs også: Tag det ikke let, forstuvninger kan være dødelige

Når man ser på sværhedsgraden, er forstuvninger opdelt i ingen grupper. Blandt andre:

  • Mindre forstuvning

Normalt opstår denne tilstand på grund af visse daglige aktiviteter. Ved milde forstuvninger er der normalt symptomer på smerte, hævelse eller små rifter i ledbåndene. Alligevel har denne tilstand generelt ingen indflydelse på ledstabiliteten.

  • Ledforstuvning

På dette stadium kan forstuvningen være mere alvorlig og smertefuld. En mindre forstuvning forårsager en delvis overrivning af ledbåndet ledsaget af stærke smerter. Denne tilstand forårsager også ofte hævelse, der er ret alvorlig, hvilket påvirker leddets stabilitet.

  • Alvorlig forstuvning

Hvis du oplever dette, skal du straks kontakte en læge. Alvorlige forstuvninger er en tilstand, som ikke bør undervurderes og bør behandles med det samme. Ved kraftige forstuvninger knækker ledbåndene, og leddene bliver ustabile. Denne tilstand forårsager også udseendet af meget alvorlige hævelsessmerter. Alvorlige forstuvninger kan også forårsage vævsskade omkring det berørte område.

Læs også: Hjemmebehandlinger for forstuvninger

Overvinde håndforstuvninger korrekt

Der er mange ting, der kan forårsage håndforstuvninger. Risikoen for denne tilstand øges hos personer, der ofte bruger deres hænder, såsom at skrive, vaske eller lave mad.

Denne tilstand kan også forekomme hos personer, der laver cirkulære bevægelser under træning. Håndforstuvninger kan også opstå på grund af fald eller anvendelse af den forkerte træningsteknik, mens du træner.

Der er flere måder at håndtere på, når en forstuvning rammer. Starter med at behandle det skadede område, for eksempel ved at komprimere, beskytte og hvile den skadede kropsdel.

Derudover bør folk, der oplever håndforstuvninger, undgå aktiviteter eller sport, der er for anstrengende, især sportsgrene, der involverer mange hænder. Dette afhænger dog af sværhedsgraden af ​​skaden. Ved milde forstuvninger vil smerten og hævelsen generelt forsvinde i løbet af få dage, og hånden kan bruges igen.

Medicin er ikke nødvendig i milde tilfælde af forstuvninger. Dette kan kun være nødvendigt, hvis forstuvningen giver voldsomme smerter, men det kan behandles med smertestillende medicin. Sørg dog for at konsultere din læge først, før du tager visse lægemidler.

Læs også: Sådan behandler du hævelse på grund af forstuvninger

Inden du beslutter dig for at tage medicin, kan du først spørge lægen i ansøgningen . Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få anbefalinger til køb af medicin og tips til at overvinde forstuvninger fra betroede læger. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!