Har du brug for at vide, her er de forskellige anvendelser af ultralydsmaskiner

, Jakarta - Ultralyd eller kendt som USG er en undersøgelse inden for diagnostisk støtte. Nytten af ​​ultralydsmaskiner kan opnås ved at bruge højfrekvente ultralydsbølger til at producere billeder inde fra kroppen. Det bruger ikke stråling, er smertefrit og giver ikke bivirkninger hos den person, der modtager ultralyd.

Ved ultralydsundersøgelse bruger de anvendte lydbølger kun en frekvens på 1-10 MHz. Ultralyd er en lydbølge, hvis frekvens er højere end menneskelig hørelse. Lyde, der kan høres af mennesker, varierer fra 20-20.000 Hz. Ved ultralydsundersøgelse bruges lydbølger til at opdage sygdomme, der er i menneskekroppen.

Læs også: Forskelle mellem 3D og 4G ultralyd, som gravide kvinder skal kende

Der er flere typer ultralydsundersøgelser, der udvikler sig i takt med den teknologiske udvikling. I første omgang giver ultralydsundersøgelse kun et sort/hvidt billede og bevæger sig ikke. I øjeblikket har ultralydsundersøgelse udviklet sig til en billeddimension (3D) til en bevægelig (4D).

Anvendelse af ultralydsmaskine

Ultralyd eller ultralyd har mange anvendelsesmuligheder inden for medicin. Startende fra at bekræfte graviditeten til den estimerede fødselsdato. Derudover er brugen af ​​ultralydsmaskiner til at diagnosticere visse tilstande, samt hjælpe læger med at bestemme den rigtige medicinske procedure. Nogle af de anvendelser af ultralydsmaskiner, der kan opnås, er:

  1. Graviditet

Nytten af ​​en ultralydsmaskine, der kan opnås, er at bestemme tilstanden af ​​en persons graviditet. Denne enhed bruges til at bestemme fødselsdatoen, bestemme om tvillinger eller ej, og forhindre ektopisk graviditet. Derudover kan ultralydsudstyr også hjælpe med at opdage potentielle problemer med fosteret, herunder fødselsdefekter, placentaproblemer, sædeposition af barnet og så videre. Ultralyd kan også finde ud af det ufødte barns køn.

Læs også: Fosteret er stadig lille, moderen skal kende den transvaginale ultralydsteknik

  1. Diagnostisk

En anden anvendelse af ultralydsmaskiner er at diagnosticere forskellige tilstande, der kan påvirke kroppens organer og bløde væv. Inklusive hjerte, blodkar, lever, galdeblære, milt, bugspytkirtel, nyrer, skjoldbruskkirtel, testikler og andre. Ultralyd har dog nogle diagnostiske begrænsninger, nemlig at lydbølger ikke kan transmitteres gennem faste knogler eller kropsdele, der er nyttige til at tilbageholde luft eller gas, såsom tarmene.

  1. Assistere med medicinske procedurer

En af de andre anvendelser af ultralydsmaskiner er at hjælpe med medicinske procedurer. Denne enhed kan hjælpe med medicinske procedurer, såsom nålebiopsier, som læger skal udføre for at fjerne væv fra passende områder af kroppen til laboratorietestning.

Læs også: 2D, 3D og 4D ultralyd, hvad er forskellen?

  1. Terapi

Terapi kan også være en anden anvendelse af ultralydsmaskiner. Lydbølgerne produceret af enheden kan være nyttige til at detektere og behandle skader på blødt væv.

Fordele ved ultralyd

Ultralyd eller ultralyd har mange fordele, nemlig:

  • De er generelt smertefri, når de udføres og kræver ikke nåle, injektioner og snit.

  • En person, der får en ultralyd, udsættes ikke for ioniserende stråling, denne metode er sikrere end røntgen og CT-scanninger.

  • Forårsager ikke bivirkninger, når det bruges i overensstemmelse med eksisterende procedurer.

  • Ultralyd kan tage billeder af blødt væv, som ikke er tydeligt synlige på røntgenbilleder.

  • Ultralyd er let at finde og billigere end andre metoder.

Det er de forskellige anvendelser af ultralydsmaskiner, der kan gøres. Har du spørgsmål til ultralyd eller ultralydsudstyr, kan lægen fra klar til at hjælpe. Kommunikation med læger kan ske nemt igennem Snak eller Stemme / Videoopkald . Derudover kan du også købe medicin hos . Praktisk talt uden behov for at forlade huset, vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!