Normalt eller ej, udflåd fra skeden efter fødslen

Jakarta - Vaginalt udflåd ( leukorré ) efter fødslen er en tilstand karakteriseret ved udledning af hvid væske som mælk, let flydende tekstur og har en let lugt. Hvis det opstår efter fødslen, er vaginalt udflåd en kombination af vaginal væske og celler, der falder. Er udflåd fra skeden efter fødslen en normal ting? Kom nu, find ud af svaret her.

Læs også: Her er typerne af vaginalt udflåd baseret på farve

Vaginalt udflåd efter fødslen, er det normalt?

Vaginalt udflåd efter fødslen er normalt og intet at bekymre sig om. Vaginalt udflåd har også andre fordele, nemlig at hjælpe med at holde vaginalt væv sundt, give smøring og beskytte mod infektion og irritation. Denne tilstand er også kendt som hvidt udflåd eller vaginalt udflåd . Her er nogle tilstande, der udløser forekomsten af ​​vaginalt udflåd:

  • 10 dage efter levering. Denne tilstand kan være forårsaget af påvirkning af hormonet østrogen fra moderen.
  • Nærmer sig menarche , eller den første menstruation hos piger, der lige har oplevet puberteten. Denne tilstand er påvirket af hormonet østrogen, og vil forsvinde af sig selv.
  • Få seksuel stimulation hos voksne kvinder.
  • Kvinder, der oplever ægløsning eller den fertile periode, fordi sekretet fra livmoderhalskirtlerne bliver mere vandigt.

Udover en række normale tilstande kan mødre opleve udflåd fra skeden efter fødslen, hvis de er stressede eller for trætte til at passe deres lille. For i træt tilstand vil kroppen frigive stresshormoner eller kortisol, som kan forårsage hormonelle ubalancer og forstyrre pH-balancen i skeden.

Mødre skal dog være forsigtige, hvis det vaginale udflåd, de oplever, har en lugt, føles kløende og er gul eller grøn i farven. Denne tilstand er et tegn på infektion i forplantningskanalen forårsaget af bakterier, parasitter eller svampe. Hvis du oplever en række af disse symptomer, skal du kontakte din fødselslæge på det nærmeste hospital, ja.

Især hvis en række symptomer er ledsaget af tilbagevendende udflåd fra skeden og ikke forbedres. Disse symptomer er en tilstand, der er et tegn, hvis moderen oplever en urinvejsinfektion og bækkenbetændelse.

Læs også: Den rigtige måde at overvinde Leucorrhoea, så Miss V er sund

Tips til at overvinde leukorré efter fødslen

Her er nogle tips, som mødre kan gøre for at reducere eller forhindre vaginalt udflåd efter fødslen i at blive værre:

  • Oprethold de kvindelige organers renlighed ved at rense dem regelmæssigt. Gør dette med rindende vand forfra og bagfra.
  • Holder skeden tør og ikke fugtig. Skift jævnligt undertøj, mindst 2-3 gange om dagen, især hvis du har mange aktiviteter.
  • Hvis du har menstruation, så skift bind regelmæssigt.
  • Brug bomuldsundertøj, der kan absorbere sved, og ikke for stramt.
  • Undgå at have sex med mange mennesker.
  • Begræns brugen af ​​feminine hygiejnevæsker, parfumer, pulvere eller lignende produkter i det feminine område.
  • Spis sund mad med afbalanceret ernæring.
  • Undgå overdreven stress efter fødslen, ved at få nok hvile og lejlighedsvis tage sig tid til at forkæle dig selv.

Læs også: Er der en naturlig måde at behandle vaginalt udflåd på?

Mødre rådes dog stadig til at tjekke med en gynækolog, så de med sikkerhed kan finde ud af, hvad der er årsagen til det oplevede udflåd fra skeden. Hvis du har for travlt med at passe din lille derhjemme, kan mødre i ansøgningen tale om de helbredsproblemer du oplever med din fødselslæge .

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Fødsel og fødsel, pleje efter fødslen.
WebMD. Tilgået i 2021. Postpartum Problemer.
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Graviditet: Fysiske ændringer efter fødslen.