Har du brug for at vide, forskellen mellem en normal hoste og tuberkulose

, Jakarta – Tuberkulose eller TB er en lungeinfektion forårsaget af bakterier eller bakterier. Denne sygdom kan kendes på et af de typiske symptomer, nemlig hoste. Men TB-hoste bliver ofte forvekslet for mange mennesker som en almindelig hoste, der kan hele af sig selv uden behov for intensiv behandling.

Som følge heraf bliver TB ofte genkendt og behandlet for sent. Derfor er det vigtigt at kende forskel på en normal hoste og en tuberkulosehoste, så du med det samme kan genkende denne lungesygdom.

Læs også: Hoste? Alarm om lungekræft

Sygdommen, der har et karakteristisk symptom på kronisk hoste, er lungetuberkulose. For at du kan kende forskel på en normal hoste og en TB-hoste, er nøglen at observere varigheden af ​​hosten. Hvis du har hostet i mere end tre uger, skal du have mistanke om muligheden for tuberkulose. Følgende er forskellen mellem en normal hoste og en TB-hoste:

1. Årsagen er en anden

Generelt er hoste normalt forårsaget af vira, forurening, astma og andre sygdomme. Nogle mennesker, der har følsomme luftveje, vil opleve en hoste, når de udsættes for snavset luft.

Mens årsagen til TB er en bakterie navngivet Mycobacterium tuberculosis . Disse bakterier kan nemt spredes gennem luften. Hvis du er for tæt på en person med TB, når han hoster eller nyser og indånder luft, der er blevet forurenet med TB-bakterier, så er du i høj risiko for at få TB.

2. TB hoste er normalt ledsaget af andre symptomer

Hoste på grund af lungetuberkulose kan vare mere end tre uger, hvor hosten normalt er ledsaget af tyk slim og nogle gange blodpletter. Ud over hoste kan patienter også føle brystsmerter, åndenød, feber, kuldegysninger, overdreven svedtendens om natten, nedsat appetit, hvilket resulterer i drastisk vægttab.

Mens den sædvanlige hoste, i almindelighed kan komme sig på et par dage uden at skulle gøre særlig behandling.

Læs også: At hoste blod op kan være et tegn på kronisk sygdom?

3. TB-hoste viser sig gradvist

I modsætning til en normal hoste, der pludselig dukker op og kan hele i løbet af få dage, vil TB-symptomer, såsom en kraftig hoste, kun optræde, når TB-kimene i kroppen er aktive.

Rapporteret fra Mayo Clinic , vil en person inficeret med TB-bakterier gå igennem to stadier, nemlig det latente stadie og det aktive stadie. I det latente stadium er TB-bakterierne kommet ind i lungerne, men er endnu ikke aktive, så de har ikke givet symptomer og er ikke smitsomme. Mens du er i den aktive fase, vil nye symptomer dukke op, og sygdommen kan være smitsom. Den tid, det tager for bakterier at udvikle sig fra det latente stadium til det aktive stadium, kan variere fra person til person, fra nogle få uger til flere år.

4. TB kan påvirke andre organer

Hvis TB ikke behandles ordentligt, kan denne sygdom udvikle sig og påvirke andre organer i kroppen, såsom nyrerne, rygsøjlen og hjernen. Symptomer, der opstår, vil blive mere og mere komplekse. For eksempel, hvis bakterier inficerer rygsøjlen, kan det give rygsmerter. I mellemtiden, hvis TB-bakterien inficerer nyrerne, vil symptomerne opstå i form af blodig urin.

Læs også: Ikke kun lungerne, tuberkulose angriber også andre kropsorganer

Selvom en kronisk hoste (langvarig hoste) ikke altid indikerer lungetuberkulose, skal du stadig være på vagt, hvis du oplever det, og straks søge læge. Læger vil normalt foreslå at udføre sputumundersøgelse og lungerøntgenbilleder for at bekræfte diagnosen TB. Jo hurtigere TB opdages, jo mere effektiv vil behandlingen være.

Du kan også tale med lægen om de helbredsproblemer, du oplever, gennem ansøgningen . Kontakt lægen for at formidle din klage og bed om lægemiddelanbefalinger via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.