Dette er effekten af ​​afhængighed af at spille onlinespil for hjernen

, Jakarta – Mennesker, der er afhængige online spilønsker at spille spil konstant til at glemme daglige aktiviteter. Nå, det er ikke kun hans liv, der er blevet forstyrret, viser det sig online spil Det kan også påvirke en persons hjerne. I denne digitale æra, at spille online spil ofte brugt som en mulighed for at lindre træthed. Ingen grund til at gå ud af huset, bare med gadgets, Man kan downloade forskellige typer spil, som man kan lide.

Desværre for sjovt at spille online spil nogle gange får en person til at miste overblikket over tid og ignorere menneskerne omkring ham. En af de effekter, man skal være opmærksom på ved at spille online spil er "afhængighed".

Læs også: Børn spiller ofte spil? Vær forsigtig med disse 7 påvirkninger

Effekter af online spilafhængighed på hjernen

En af effekterne af at spille for meget online spil er "afhængighed", er denne tilstand kendt som spilleforstyrrelse. Når nogen oplever spilleforstyrrelse, så er der funktionelle og strukturelle ændringer i nervesystemet, især i det system, der regulerer følelser af glæde, læring og motivation. Tilsyneladende ændrer hjernen oplevet af misbrugere online spil svarende til de ændringer, der ses i andre afhængighedslidelser.

Rapporteret fra Psykologi i dag, Forskning viser, at en vej i forhjernen, specifikt neurotransmitteren, der producerer dopamin, bliver aktiv, når en person spiller computerspil. Nå, denne reaktion er den samme som folk, der bruger stoffer som heroin. Hos misbrugere online spil, de havde en dobbelt stigning i dopamin. I mellemtiden forekommer stigningen i dopamin omkring 10 gange hos brugere af heroin, kokain eller amfetamin.

Læs også: Børn, der er afhængige af spil, pas på spilforstyrrelser

Afhængig online spil viser sig at påvirke hjernen, endda forårsage ændringer i forskellige dele af hjernen. Lancering fra Medicinske nyheder i dag, videnskabsmænd har for nylig samlet og sammenfattet resultaterne af 116 videnskabelige undersøgelser om hvordan computerspil påvirke en persons hjerne og adfærd. Disse resultater blev offentliggjort i Grænser i Human Neuroscience, som udtrykker leg computerspil ændrer ikke kun hjernens ydeevne, men også dens struktur.

Undersøgelsen viser, at spillere computerspil opleve en stigning i flere typer opmærksomhed, såsom vedvarende opmærksomhed og selektiv opmærksomhed. Dette fund viste sig at være bevist, spillerens hjerneregion spil dem, der var relateret til opmærksomhed, oplevede en stigning sammenlignet med dem, der ikke spillede spil.

Spil computerspile øge størrelsen og kapaciteten af ​​den del af hjernen, der er ansvarlig for visuospatiale færdigheder, nemlig en persons evne til at identificere visuelle og rumlige relationer af et objekt. Undersøgelser viser også, at nogen, der spiller spil på længere sigt have en forstørret højre hippocampus.

Læs også: 5 tips til at vælge legetøj til din lille

Hvis du er afhængig online spil og har svært ved at komme ud af denne vane, kan du kontakte en psykolog via applikationen . Gennem appen , kan du kontakte en læge eller psykolog når som helst og hvor som helst via Snak eller Stemme/videoopkald. Nemt er det ikke? Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Psykologi i dag. Tilgået i 2021. Fornuft og nonsens om videospilsafhængighed.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hvordan videospil påvirker hjernen.
Psychguides.com. Tilgået 2021. Følelsesmæssige symptomer på videospilsafhængighed.