Mødre bør vide, at dette er årsagen til autisme hos børn

, Jakarta – Det er aldrig nemt at vide, at et barn har autisme. At lære alt om denne lidelse fra dens årsager, og hvordan man behandler den, kan lette en forælders frygt og forvirring.

Autisme er en udviklingsforstyrrelse, der opstår i den tidlige barndom. Autisme er den mest almindelige tilstand i konstellationen af ​​relaterede lidelser kendt som autismespektrumforstyrrelser, også kaldet ASD.

Andre autismespektrumforstyrrelser omfatter Aspergers syndrom og gennemgribende udviklingsforstyrrelse eller PDD. Autisme og andre autismespektrumforstyrrelser kan være svære at diagnosticere, fordi symptomerne og sværhedsgraden af ​​lidelsen fra mild til svær er forskellige for hvert barn.

Læs også: 4 typer autisme du skal kende

Nogle af symptomerne på autisme omfatter:

  • Social tilbagetrækning;
  • Verbale eller nonverbale kommunikationsproblemer;
  • Rigid og gentagende adfærd.

Indberetning fra autisme Taler, tegn på autisme opstår normalt i en alder af 2 eller 3 år. Nogle tegn på autisme-relateret udviklingsforsinkelse kan forekomme tidligere, så ofte kan denne tilstand diagnosticeres tidligere, hvilket er omkring 18 måneders alderen. I alvorlige tilfælde kan et barn med autisme aldrig lære at tale eller få øjenkontakt. Forskning viser dog, at tidlig behandling kan have en positiv effekt senere i livet for børn med autisme.

Årsager til autisme

Eksperter ved ikke præcis, hvad der forårsager autisme. Tilstanden kan dog skyldes problemer i den del af hjernen, der tolker sensoriske input og bearbejder sprog. ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS), autisme er forårsaget af en kombination af genetiske og miljømæssige faktorer.

Nyere forskning bekræfter flere genetiske lidelser, der kan disponere en person for autisme. Flere gener er blevet impliceret. Autisme er ofte forbundet med involvering af flere arvelige gener. Autisme kan også forekomme i familier, så visse kombinationer af gener fra en forælder kan øge et barns risiko for at udvikle tilstanden.

Derudover kan der være metaboliske eller biokemiske faktorer, der kan føre til autismespektrumforstyrrelser. Andre undersøgelser har set på miljømæssige triggere, herunder eksponering for visse vira. Alligevel afviser en række omfattende undersøgelser fuldstændig den påståede sammenhæng mellem vacciner og ASD.

I løbet af det seneste årti har der været en dramatisk stigning i antallet af diagnosticerede tilfælde af autisme i USA og rundt om i verden. Eksperter ved ikke, om det skyldes, at lidelsen faktisk er stigende, eller om lægerne simpelthen diagnosticerer den mere effektivt.

Læs også: Autisme hos børn kan opstå på grund af miljømæssige faktorer?

Pesticideksponering er også blevet forbundet med autisme. Flere undersøgelser har fundet ud af, at pesticider kan interferere med gener involveret i centralnervesystemet, siger Dr. Alice Mao, professor i psykiatri ved Baylor College of Medicine i Houston.

Forskere mener, at kemikalierne i pesticider kan være genetisk disponeret og disponeret for autisme. Derudover blev spædbørn udsat for visse lægemidler i livmoderen, herunder valproinsyre og thalidomid, fundet at have en højere risiko for autisme.

Thalidomid er et lægemiddel, der først blev brugt i 1950'erne til at behandle morgenkvalme, angst og søvnløshed. Lægemidlet blev trukket tilbage fra markedet, efter at det var forbundet med fødselsdefekter, men er i øjeblikket ordineret til svære hudlidelser og som behandling for kræft.

Gravide kvinder, der tager visse medikamenter eller kemikalier, såsom alkohol eller anti-anfaldsmedicin, er også mere tilbøjelige til at føde børn med autisme.

Derudover er andre faktorer, der forårsager autisme, også ofte forbundet med forældrenes alder. Kvinder i alderen 40 år har 50 procent større risiko for at få et barn med autisme end kvinder i alderen 20-29 år.

Læs også: Børn er mere modtagelige for autisme, hvis moderen har diabetes

Forskere er ikke sikre på, hvorfor forældrenes alder påvirker autismerisikoen, men det kan være relateret til genetiske mutationer, der opstår i sæd eller æg, når forældrene bliver ældre.

Visse områder af hjernen, herunder cerebral cortex og cerebellum, er blevet impliceret i autisme, hvor disse hjerner menes at være ansvarlige for reguleringen af ​​koncentration, bevægelse og humør.

Afvigelser i niveauer af neurotransmittere, såsom dopamin og serotonin, er også blevet forbundet med autisme. Problemer med at regulere dopamin kan give problemer med koncentrationen og manglende evne til at bevæge sig, hvorimod vanskeligheder med at kontrollere serotoninniveauet kan føre til humørproblemer.

Disse er nogle af de mulige årsager til autisme hos børn. Hvis du vil vide mere om autisme, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Chat med en læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Alt hvad du behøver at vide om autisme.
WebMD. Tilgået i 2021. Autisme.
Autisme taler. Tilgået i 2021. Hvad er autisme?.