Er det sikkert eller ej, spiser folk med mavesår bananer?

, Jakarta - For dem af jer, der har halsbrand, opfordres du til at være opmærksom på den mad, du indtager. Årsagen er, at visse typer mad kan forværre din sygdomstilstand.

Bananer er en af ​​de frugter, der er kendt for at være sunde, fordi de indeholder forskellige næringsstoffer, der er gode for kroppen. Men er bananer sikre for mennesker med mavesår at indtage? Kom nu, find ud af svaret her.

Læs også: Er det rigtigt, at indtagelse af bananer til morgenmad har en dårlig indvirkning?

Bananer er sikre for mennesker med mavesmerter at indtage

ifølge American College of Gastroenterology (ACG), sår er ikke forårsaget af mad, men sure og krydrede fødevarer kan forværre sårsymptomer.

Bananer er frugter, der har et lavt syreindhold, så de er sikre til indtagelse af mennesker med mavesår og er et bedre valg end sure frugter, såsom appelsiner eller appelsiner. grapefrugt .

Alligevel anses bananer heller ikke altid for at være det bedste valg af mad. Harvard T.H. Chan School of Public Health bemærker, at bananer ofte får skylden for vægtøgning, fordøjelsesbesvær og forstoppelse. Sundhedseksperter er dog stadig enige om, at bananer er en sund mad, der indeholder mange vigtige næringsstoffer.

Derfor giver Andrew L Rubman, ND, en naturopatisk læge og læge ved Southbury Clinic for Traditional Medicine i Southbury, Connecticut tips til at spise frugter med lave syreniveauer, såsom bananer, pærer eller æbler i små portioner på omkring 10-15 minutter før spisning. Dette hjælper maven med at blive klar til at fordøje mad og kan reducere symptomer på fordøjelsesbesvær.

Læs også: Når maven angriber, er her ting du kan gøre

Fordele ved bananer mod mavesmerter

Ikke kun sikre til forbrug, bananer giver også fordele for mennesker med halsbrand.

Starter fra siden Mayo Clinic Halsbrand er et åbent sår i maven eller den tidlige del af tyndtarmen, som oftest er forårsaget af en infektion fra bakterier Helicobacter pylori (H.pylori) eller langvarig brug af aspirin eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID'er).

Nå, ifølge forskning udført for år siden, kan en fiberrig kost reducere risikoen for mavesår. For eksempel en anmeldelse offentliggjort i et medicinsk tidsskrift Canadisk familielæge i 2004 søgte den medicinske litteratur efter undersøgelser af, hvordan kosten kan påvirke de mest almindelige typer af sår. Gennemgangen fandt, at en kost med højt indhold af frugt og grøntsager reducerer sandsynligheden for at udvikle duodenalsår.

En anden undersøgelse, der involverede næsten 50.000 mænd, blev offentliggjort i American Journal of Epidemiology i 1997 fandt, at mænd, der havde en kost med højt fiberindhold fra frugt og grøntsager, havde en 45 procent lavere risiko for at udvikle sår på tolvfingertarmen.

Nå, ifølge ernæringsdata fra Harvard School of Public Health , en moden banan indeholder 3 gram fibre. En af de opløselige fibre, der findes i bananer, er pektin, som hjælper med at flytte maveindholdet gennem fordøjelseskanalen. Det er godt, fordi mad, der bliver for længe i maven, kan producere syre.

Bananer er også gode for mennesker med sure opstød, da denne lavsyrefrugt dækker den irriterede slimhinde i spiserøret og hjælper med at reducere ubehag.

Så det gør ikke noget for dig, der har halsbrand, om du vil spise bananer. Frugten, der har en sød smag, er faktisk rig på forskellige vigtige næringsstoffer, såsom vitamin B6, fibre, kalium, magnesium og C-vitamin, hvilket giver mange sundhedsmæssige fordele. Nogle af de sundhedsmæssige fordele ved bananer inkluderer opretholdelse af et sundt hjerte, sund fordøjelse og opretholdelse af en sund vægt.

Læs også: Har du mave? Undgå 10 fødevarer, der kan udløse det

Hvis du har halsbrand, kan du spørge lægen nærmere om, hvilke fødevarer du skal undgå, så din tilstand ikke forværres. Du kan kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Lev stærkt. Tilgået 2020. Er bananer gode mod sår?.
AARP. Tilgået 2020. 5 bedste fødevarer til at afværge symptomer på sure opstød