Vil du blive gravid? Her er karakteristikaene for den frugtbare periode, som du har brug for at kende

Jakarta - En nærende diæt er blevet implementeret, motion og hvile er regelmæssigt, kvaliteten af ​​intime forhold er blevet forbedret, men hvorfor er du ikke gravid endnu, ikke? Bare rolig, der er stadig mange måder at nå dine drømme med din partner på. En af dem ved at genkende den frugtbare periode. Den fertile periode eller ægløsning opstår, når et modent æg frigives af æggestokken, som derefter sendes til æggelederen for at blive befrugtet.

Nå, modningen af ​​dette æg er det rigtige tidspunkt at frigive sædceller for at befrugte det. Så hvordan genkender man ægløsning? Disse er egenskaberne.

1. Livmoderhalsslim er klarere og mere rigeligt

Når du nærmer dig ægløsning (det tidspunkt, hvor ægget er modent og frigivet fra æggestokken til æggelederen for at blive befrugtet), også kaldet den fertile periode, producerer kroppen mere østrogen. Det er det, der gør livmoderhalsslim mere fleksibel og klar, ligesom æggehvider.

Læs også: Hvordan man beregner den fertile periode, skal du vide

Ikke kun det, før man går ind i ægløsningsperioden, vil skeden udskille mere slim end normalt. Du kan være opmærksom og notere tilstanden af ​​det slim, der kommer ud af skeden siden dagen efter menstruationen.

Husk, når egenskaberne ved denne fertile periode er synlige, undgå at rense skeden med en speciel rensesæbe til de kvindelige organer. Årsagen er, at dette kan påvirke slimet, så det er svært at kontrollere.

2. Prlave om Kropstemperatur

Andre karakteristika ved den frugtbare periode kan kendes fra kropstemperaturen. Lancering fra American Pregnancy Association vil en kvindes kropstemperatur under ægløsning stige lidt med omkring 0,2 grader Celsius, når ægget frigives.

Den nye krop kan siges at have haft ægløsning, hvis temperaturen i tre dage eller mere forbliver stabil på dette tal. Du vil være mest fertil 2-3 dage før din basale kropstemperatur stiger. Nå, den bedste måde at måle din basaltemperatur på er efter at stå op om morgenen, inden du står ud af sengen.

3. Mere passioneret

Når de går ind i den fertile periode, vil kvinder opleve ændringer i deres libido. Mange kvinder bemærker, at deres sexlyst stiger under ægløsning. Kort sagt, når man går ind i den frugtbare periode, vil kvinders følelser være mere lidenskabelige, ophidsede og seksuel lyst øges.

Læs Jogså: Alt om fertilitet hos mænd, du bør vide

Nå, denne ændring i libido kan være et tegn på din fertile periode. Men på trods af så mange ting, der kan påvirke ændringer i libod. For eksempel at drikke et glas vin eller indtagelse af visse fødevarer.

4. Forbedret lugtesans

Rapporteret på siden bumpene, Når man går ind i den frugtbare periode, vil kroppen gennemgå forskellige ændringer. En af dem er den øgede følsomhed af forskellige organer eller de fem sanser, du har. For nogle kvinder kan en mere følsom lugtesans i anden halvdel af en normal menstruationscyklus være et tegn på ægløsning.

Du kan også diskutere karakteristika ved lægens fertile periode gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Ring til lægen når som helst og hvor som helst via appen.

5. Mavesmerter

Denne tilstand i form af kramper og smerter i maven er også kendt som mittelschmerz. Nogle kvinder hævder at føle smerter i æggestokkene (nederste del af maven) under ægløsning. Derudover kan denne smerte også optræde på den ene side af ryggen i den fertile periode.

Læs Jogså: Nygifte skal spise mad for at øge fertiliteten

Selvom karakteristikaene for den fertile periode hos kvinder kan afvige fra hinanden, skader det aldrig at være opmærksom på karakteristikaene for den fertile periode ovenfor for at øge chancerne for graviditet.

Reference:
Bumpene. Tilgået i 2019. Ægløsningssymptomer.
Baby Center. Tilgået i 2019. Ægløsning.
American Pregnancy Association. Hentet i 2019. Tegn på ægløsning.