Er der tidlige symptomer på halskræft?

Jakarta - Af de mange typer kræft, der er blevet stødt på og angriber mennesker, er halskræft en af ​​de sjældne typer. Alligevel skal du være på vagt over for denne ene sygdom, fordi dens virkning er ikke mindre farlig end andre former for kræft, der er mere almindeligt forekommende. Det er derfor, du skal genkende de tidlige symptomer på halskræft.

Ikke uden grund, jo hurtigere opdagelsen af ​​denne cancer sker, kan behandlingen opnås med det samme, så virkningen og komplikationerne kan reduceres. Denne tidlige diagnose eller tidlige undersøgelse øger chancerne for overlevelse for mennesker med halskræft.

Hvad er de tidlige symptomer på halskræft?

Husk, at alle oplever symptomer på halskræft forskelligt. Dette afhænger af, hvilken del af halsen, der er det oprindelige sted for vækst af kræftceller. Der er to typer af halskræft, den første er kræftceller, der angriber stemmebåndene eller strubehovedet, som kaldes strubekræft.

Læs også: Ondt i halsen ved synkning kan være et tegn på tumor?

Så er der også svælgkræft med vækst af kræftceller placeret langs luftrøret fra næseryggen. Men denne type kræft kan angribe bagsiden af ​​tungen, mandler og andet blødt væv. Så hvad er de tidlige symptomer på halskræft, som du har brug for at vide?

  • Tilstedeværelsen af ​​en klump på halsen

Det mest almindelige tegn på kræft i halsen, der kan genkendes, er udseendet af en klump i nakken. Disse klumper vokser og forstørres på relativt kort tid. Desværre er der mange andre sundhedsproblemer med lignende symptomer, såsom halsbetændelse. Dette er grunden til, at dette symptom ofte overses.

Der er dog stadig forskel på en klump, der tyder på kræft i halsen, og tonsillitis. Den klump, der indikerer halsbetændelse, vil forsvinde, når du er kommet dig over dette sundhedsproblem. Dog ikke med klumper, der tyder på kræft. I stedet for at forsvinde bliver denne klump større i størrelse.

Læs også: 7 risikofaktorer, der øger halskræft

  • Ondt i halsen

Kræftceller, der vokser i denne del af halsen, kan også forårsage smerter i halsen. Igen, smerten, der mærkes, er måske ikke meget anderledes end almindelig halsbetændelse. Du kan dog stadig kende forskel, nemlig smerter, der opstår pludseligt og ikke forsvinder, selvom du har taget medicin.

Risikoen for kræft i halsen er endnu større, hvis du samtidig oplever ændringer i stemmen, og der kommer en klump. Så når du har ondt i halsen, og det ikke bliver bedre hurtigt, bør du straks konsultere en læge for din helbredstilstand. Brug appen for at gøre det nemmere, når du bestiller tid hos en læge på det nærmeste sygehus.

  • Stemmeændring og synkebesvær

Mærker du en ændring i din stemme? Stemmen forsvinder pludselig, lydstyrken bliver lavere, eller er den hæs? Du skal være på vagt, for dette er et tegn på, at du har kræft i halsen. Normalt, når dette sker, vokser kræftceller og invaderer dele af dine stemmebånd, og disse symptomer opstår uden grund. Hvis du ikke behandles med det samme, kan du miste stemmen.

Læs også: Stop med at ryge for at forhindre kræft i halsen

Forstørrelse af kræftceller gør det ofte svært for dig at sluge, endda ude af stand til at sluge. Det føles som om, der sidder noget fast i halsen, som gør, at du er nødt til at rømme halsen konstant. Denne smerte og synkebesvær gør dig også ofte doven til at spise. For at det ikke sker, lad os forhindre kræft i halsen ved at gøre tidlig opdagelse!

Reference:
WebMD. Hentet 2020. Hvad er strubekræft?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Halskræft - Symptomer og årsag.
Healthline. Tilgået 2020. Halskræft: Årsager, symptomer og diagnose.