Hvor længe kan sædceller overleve i vand?

, Jakarta - Der er mange myter om årsagerne til graviditet, som man stadig tror på. En kvinde siges at blive gravid bare ved at holde i hånden med en mand, røre ved sædceller eller svømme i en pool med en mand. Det skal bemærkes, at ikke al information, der cirkulerer, skal indeholde fakta og blot skal troes.

Graviditet opstår, fordi der er en proces med befrugtning af et æg med en sædcelle. Generelt sker processen efter penetration alias intimt forhold til en partner. Det er meget usandsynligt, at sædceller kan "svømme" i poolen og derefter forårsage graviditet. Sperm selv har en kort alder efter at være blevet frigivet.

Læs også: Dette er 5 tegn på graviditet, som ofte ikke er realiseret

Hvor længe holder sædceller uden for kroppen

Sperm kan kun overleve i 20-60 minutter efter ejakulation eller ud af kroppen. Sædcellens alder uden for kroppen afhænger af miljøet og eksponeringen for luft. Den mandlige krop frigiver sæd og sæd, som er "ansvarlige" for at befrugte et æg og derefter skabe en graviditet.

Det skete dog ikke let. Sperm skal foretage en lang rejse for at trænge ind i skeden og derefter befrugte ægget. Vaginale tilstande, der er sure, laver en masse sædceller, der til sidst dør og ikke befrugtes. Det er grunden til, at der er mange sædceller, som kroppen udskiller, men kun én behøves til befrugtning.

Ud over direkte penetrering er chancen for graviditet der stadig, hvis sæden klæber til skedeområdet. En kvindes krop er et miljø, der er ret egnet til at sædceller kan overleve, hvilket kan vare op til fem dage. Hvis miljøforholdene forbliver fugtige, kan sædcellerne fortsætte med at leve og til sidst finde vej til livmoderhalsen, indtil de endelig befrugter ægget.

Imidlertid er chancerne for graviditet opstået på grund af sæd "strøet" i svømmehallen meget lav, endda næsten umulig. Sperm er designet til at kunne bevæge sig hurtigt mod ægget, men kan ikke "svømme" frit og søge efter en kvindes krop. Derudover vil sædceller også have svært ved at trænge ind i badetøj og hud.

Læs også: Dette er et tegn på graviditet i den første uge

I nogle svømmebassiner kan der være kemikalier, eller vandtemperaturen er ret varm. Under sådanne miljøforhold vil sædceller dø i løbet af få sekunder. Det betyder, at sædceller ikke kan befrugte og forårsage graviditet. Ud fra denne forklaring kan det konkluderes, at graviditet er umulig, bare fordi kvinder svømmer i samme pool som mænd.

Så hvad nu hvis sex foregår i vand eller en swimmingpool? Hvis det er tilfældet, er chancerne for at blive gravid stadig der. Fordi penetration får sædcellerne ind og opbevares i skeden. Når det sker, vil forhold uden for kroppen, inklusive vand fra svømmebassiner, ikke påvirke sæden. Befrugtning kan stadig forekomme, hvis sæden er stærk nok og hurtigt trænger ind i livmoderhalsen.

At lede efter information om sundhed, herunder graviditet er en god ting og skal gøres. Det betyder dog ikke, at al information skal sluges. Faktisk cirkulerer der meget information uden klare og faktuelle kilder.

Læs også: 6 ting at gøre, når du er gravid

Er du i tvivl og har brug for ekspertrådgivning, kan du prøve at kontakte en læge gennem ansøgningen . Spørg en betroet læge om helbreds- eller graviditetsoplysninger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Amerikansk graviditet. Tilgået 2020. Kan graviditet forekomme, hvis...? Graviditetsmyter ryddet.
Healthline. Tilgået 2020. Hvor længe kan sædceller overleve efter udløsning?
WebMD. Tilgået 2020. Sperm FAQ.
Meget godt. Tilgået 2020. 5 myter om sex og at blive gravid i pools og boblebade.