Hvor længe kan hepatitis B helbredes?

Jakarta - Hepatitis er en infektionssygdom, som ikke bør undervurderes. Årsagen er klar, denne sygdom kan forårsage en række komplikationer, der kan true livet for den syge. Hepatitis selv består af forskellige typer, hvoraf en er hepatitis B.

Hepatitis B er en type hepatitis forårsaget af hepatitis B-virus (HBV) og er meget smitsom. Overførsel af hepatitis B-virus kan let ske på forskellige måder. Spørgsmålet er, kan hepatitis B helbredes? Læs diskussionen nedenfor!

Læs også: Dette er grunden til, at hepatitis B og C er farlige

Det tager lang tid at komme sig helt

Hepatitis B er en type hepatitis, der let overføres. Så kan denne sygdom helbredes? Helingsprocessen fra hepatitis B tilpasses til den hepatitis B-tilstand, den syge oplever.

For eksempel kan akutte infektioner stadig helbredes, når mennesker med hepatitis B fanger tilstanden tidligt. Den syge vil blive rådet til at få masser af hvile og indtage masser af væske og nærende fødevarer. Målet er klart, at fremskynde helingsperioden. Hvor lang tid tager helingsprocessen for akut hepatitis B?

Generelt varer akut hepatitis B i 6 måneder, men symptomerne kan gå over af sig selv efter 2-3 uger. De, der føler, at de allerede er raske, er dog endnu ikke hundrede procent fri for virussen. Derfor vil læger anbefale, at patienterne gennemgår regelmæssige helbredstjek.

Dernæst, hvad med kronisk hepatitis B?

Kronisk hepatitis B tager længere tid at behandle de årsager og symptomer, der opstår. Faktisk er den virus, der er i kroppen nogle gange ikke realiseret, fordi symptomerne ikke vises.

I kronisk hepatitis B kan behandles, men dens natur er ikke at eliminere sygdommen. Det har dog til formål at undertrykke udviklingen af ​​virussen i kroppen, så sygdommen ikke bliver værre.

Behandling af kronisk hepatitis B kræver patientens overholdelse af regelmæssig kontrol. Her vil lægen se udviklingen af ​​sygdommen og vurdere behandlingen. Husk, lad være med at rode med hepatitis B, fordi denne sygdom kan forårsage leverskade. Hvis dette organ er beskadiget, skal patienten have en levertransplantation.

Læs også: De risici, som hepatitis B kan forårsage

Symptomer og overførsel af hepatitis B

Hepatitis B-virus kan leve uden for den menneskelige krop i flere dage efter at være blevet kontamineret. På det tidspunkt kan hepatitis B-virus overføre og sprede virus til flere personer, der kommer i kontakt med genstande, der er forurenet med hepatitis B-virus.

Hvad så med symptomerne på denne sygdom? Der er forskellige klager, der kan opleves af syge, nemlig:

  • Udslæt.

  • Ledsmerter.

  • Svag.

  • Gul.

  • Taburet er bleg som spartelmasse.

  • Mørk urinfarve som te.

  • Kløende udslæt.

  • Mistet appetiten.

  • Kvalme.

  • Kaste op.
  • Mild feber.

  • Mavesmerter.

  • Blodkar, der ligner edderkopper på huden (edderkoppeangiomer).

Hvad skal man være opmærksom på?

Hepatitis B-virus angriber lettere mennesker med lavt immun- og immunforsvar. Derudover skal du undgå nogle vaner, der kan lette overførslen af ​​hepatitis B-virussen. For eksempel at dele brugen af ​​personlige redskaber, såsom håndklæder, tøj, tandbørster eller barbermaskiner med mennesker med hepatitis B. Undgå disse vaner for at stoppe overførslen og spredning af hepatitis B-virus.

Læs også: Hvad er farligst, hepatitis A, B eller C?

For personer med hepatitis, der har en partner, skal du udføre seksuelle aktiviteter sikkert. Glem ikke at bruge kondom, når du har risikabelt samleje, så hepatitis B-sygdom ikke overføres og spredes. Undgå også at have sex, når en partner eller person med hepatitis B har sår i kønsområdet, såsom sår på skeden på grund af friktion. Mindre sår kan være et indgangspunkt for hepatitis B-virus.

Generelt er personer med hepatitis B ikke umiddelbart opmærksomme på deres helbredstilstande, fordi symptomerne næsten ligner influenza. Der er ikke noget galt i straks at tjekke din helbredstilstand på det nærmeste hospital, så sygdommen kan opdages tidligt for at lette behandlingen.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med ekspertlæger når som helst og hvor som helst uden at skulle forlade huset. Kom nu, download applikationen nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Findes der en kur mod hepatitis B.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Hepatitis B.
US National Library of Medicine National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2020. Hepatitis B.