Udover skæl viser det sig, at dette er årsagen til kløende hovedbund

, Jakarta – En kløende hovedbund kan ikke kun forstyrre din komfort i aktiviteter, men også gøre dig flov, fordi du skal klø dig meget i hovedet offentligt. De fleste mennesker tror, ​​at en kløende hovedbund er forårsaget af snavset hår eller skæl. Især når du ser faldet af hvide flager fra over dit hoved. Men tilsyneladende er årsagen til kløende hovedbund ikke altid på grund af skæl, du ved. Her er andre årsager til kløende hovedbund udover skæl, som du bør kende.

1. Allergisk reaktion

Dr. Joshua Zeichner, hudspecialist og leder Kosmetik og klinisk forskning på Mount Sinai Hospital, New York afslørede, at vanen med at farve hår er en af ​​årsagerne til kløende hovedbund. Det skyldes, at indholdet af stoffer i hårfarveprodukter kan udløse allergi i hovedbunden.

Udover hårfarve, andre hårplejeprodukter, såsom shampoo, balsam , og hårspray Det har også potentiale til at forårsage allergi i hovedbunden.

Derfor anbefales det, at du prøver et produkt først i en uge. Hvis det passer til din hovedbund og ikke forårsager en allergisk reaktion, kan du fortsætte med at bruge produktet resten af ​​dit liv. Men hvis det forårsager en negativ reaktion, skal du straks erstatte det med et andet produkt.

2. Ringorm

Årsagen til kløende hoved kan også skyldes ringorm. Dette hovedbundsproblem er karakteriseret ved udseendet af et udslæt med kanter, der føles udstående ved berøring, og rødme som orme og danner en ring. Ringorm er forårsaget af en svampeinfektion, der stammer fra det yderste lag af hovedbund og hår. Symptomer på ringorm kan variere, herunder en kløende hovedbund, den del af hovedet, der er ramt af ringorm, bliver skaldet, og hovedbunden er skællende. Selvom det oftest forekommer hos børn i skolealderen, men det betyder ikke, at voksne ikke kan få ringorm i hovedet. Du rådes til straks at behandle ringorm i hovedbunden, fordi denne sygdom kan være smitsom.

Læger vil normalt råde dig til at bruge en bestemt shampoo, der kan fjerne svamp fra hovedbunden. Din læge kan også ordinere en svampedræbende eller svampedræbende medicin, som du skal tage i 6 uger.

3. Flåter

Hoveder, der ofte føles kløende, kan skyldes hovedlus. Både lus og deres æg kan forårsage ulidelig kløe. Udover kløe vil hovedbunden også være rød og kan endda bløde. Så hovedlus skal behandles med det samme for ikke at inficere andre mennesker.

Du kan bruge en lusefjernende shampoo regelmæssigt, så lusene i hovedbunden hurtigt forsvinder. Derudover bør du klippe dit hår kortere.

4. Folliculitis

Når en kløende hovedbund er ledsaget af forekomsten af ​​røde knopper, der ligner bumser, kaldes denne tilstand folliculitis. Som navnet antyder, opstår folliculitis, når hårsækkene bliver betændte, hvilket til sidst forårsager en kløende hovedbund. Hvis du ridser din hovedbund for hårdt, kan knopperne briste og bløde eller sive pus.

5. Psoriasis

Psoriasis er et hovedbundsproblem, der er ret almindeligt hos voksne. Årsagen er, at hudceller vokser for hurtigt og danner tykke, rødlige pletter. Denne røde hovedbund er derefter dækket af tykke, sølvfarvede flager og skæl. Disse sølvfarvede pletter kan bløde, hvis du prøver at pille dem af dit hoved. Dette hovedbundsproblem er ret irriterende. Årsagen er, at psoriasisplastre kan spredes ud over hårgrænsen og ikke kun forårsage kløe over hele hovedbunden, men også føles smertefuldt.

Til behandling af psoriasis kan du bruge en shampoo, der indeholder salicylsyre ( salicylsyre ), olier eller cremer indeholdende stenkulstjære . I mellemtiden, for at reducere kløe i hovedbunden, skal du bruge en fugtighedscreme i form af en lokal salve eller med æblecidereddike.

Nå, det er nogle af årsagerne til kløende hoved udover skæl. Hvis kløen ikke forsvinder, og det bliver irriterende, skal du bare tale med din læge ved hjælp af appen . Du kan kontakte din læge for sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Rødlig og kløende hud? Pas på psoriasis-symptomer
  • 4 måder at slippe af med hovedlus
  • Skæl eller seborrheisk dermatitis? Kend forskellen