4 typer af nyrefunktionsundersøgelse

, Jakarta - Nyrerne er et par organer placeret bag bughulen og fungerer til at fjerne affald og overskydende væske fra blodet. Udover at opretholde væskebalancen, fungerer nyrerne også til at opretholde en balance mellem mineralniveauer i kroppen og hjælper processen med at danne D-vitamin, et hormon, der regulerer blodtrykket, og røde blodlegemer. En person bør gennemgå nyrefunktionstests for at sikre, at hans nyrer er i god stand. Lad os finde ud af nogle typer af nyrefunktionstests.

Læs også: Har du brug for at vide, det er hvad nyrefunktionstest er til

Nyrefunktionstest, hvad er proceduren?

Nyrefunktionsundersøgelse er en undersøgelse, der udføres for at finde ud af, hvor godt nyrefunktionen fungerer. Denne procedure vil også opdage eventuelle forstyrrelser i disse organer. I denne nyreundersøgelsesprocedure vil urin og blod blive taget og observeret i laboratoriet.

Indikationer for nyrefunktionsundersøgelse

Denne undersøgelse anbefales til en person, der mistænkes for at have akut nyresvigt eller kronisk nyresvigt. Symptomer hos en person, der har nyreskade, nemlig:

  • Har besvær og smerter ved vandladning.

  • Hæmaturi er tilstedeværelsen af ​​blod i urinen.

  • Skumagtig urin.

  • Øget vandladningshyppighed med nedsat urinproduktion.

  • Ødem, som er hævelse af hænder og fødder på grund af væskeophobning.

  • Oplever åndenød.

  • Højt blodtryk.

  • Bevidsthedstab eller besvimelse.

  • Arytmi, som er en forstyrrelse i hjertebanken.

Bortset fra en der har nyreskade. Der er flere sundhedsmæssige forhold, der er nødvendige for at gennemgå nyrefunktionstests. Disse sundhedstilstande omfatter:

  • Hjertesygdom, som er en tilstand, hvor hjertet har problemer, såsom lidelser i hjertets blodkar, hjerterytme, hjerteklapper eller medfødte lidelser.

  • Diabetes.

  • Hypertension eller højt blodtryk.

  • Nyresten, som er lidelser i urinvejene på grund af tilstedeværelsen af ​​salt eller kemikalier i urinen i form af krystaller.

Læs også: Kan ejeren af ​​1 nyre leve et normalt liv?

Typer af nyrefunktionsundersøgelse

Der er nyrefunktionskontrol, der udføres rutinemæssigt, og nogle er kun supplerende undersøgelser. Der er flere typer af nyrefunktionstest, herunder:

  1. Urinstof eller blod urea nitrogen (BUN), som er en test, der bruges til at bestemme niveauet af urea-nitrogen i blodet, som er en rest af proteinstofskiftet, og dette stof skal udskilles gennem nyrerne.

  2. En urintest udføres for at bestemme tilstedeværelsen af ​​protein og blod i urinen, hvilket indikerer et fald i nyrefunktionen.

  3. Glomerulo-filtreringshastighed (GFR), som er en test, der bruges til at se nyrernes evne til at filtrere metaboliske affaldsstoffer fra kroppen.

  4. Blodkreatinin, som er en test til at bestemme niveauet af kreatinin i blodet. Kreatinin er et affaldsprodukt fra muskelnedbrydning, som vil blive udskilt gennem nyrerne. Høje kreatininniveauer i blodet kan være tegn på nyreproblemer.

Ud over dem, der skal udføres rutinemæssigt, er der flere yderligere tests, der skal udføres, såsom en nyrebiopsi, en test for albumin i blodet, en test for elektrolytter i blodet og urinen og en cystoskopi eller ureteroskopi. En person, der skal gennemgå en nyrefunktionstest, vil normalt blive bedt om at stoppe med at tage visse lægemidler, så resultaterne af nyreundersøgelsen ikke påvirkes.

Læs også: Find ud af betydningen af ​​nyrefunktion for kroppen

Hvis du vil lave denne test, skal du sørge for, at du tydeligt ved, hvilke trin du skal igennem. Du kan spørge om denne procedure med en ekspertlæge i appen , igennem Snak eller Stemme/videoopkald. Ikke nok med det, du kan også købe den medicin, du har brug for. Uden besværet vil din ordre blive leveret til din destination inden for en time. Kom nu, Hent appen på Google Play eller App Store!