Skulder Ofte smerter og stivhed, pas på frossen skulder

, Jakarta - Har du nogensinde følt smerte og stivhed i din skulder? Smerten kan blive værre efter at have løftet noget tungt, såsom en rygsæk. Som et resultat af denne tilstand bliver en person nogle gange vanskelig at udføre daglige aktiviteter. Hvis ja, kan du opleve frossen skulder.

Frossen skulder er en stiv tilstand og er noteret som et hyppigt ortopædisk tilfælde. Denne tilstand forårsager smerte og begrænset bevægelse i skulderen. Denne tilstand kan opstå efter en skade eller som en bivirkning af en sygdom, såsom diabetes eller diabetes slag . Vævet omkring leddet bliver stift, arvæv opstår, og bevægelse af skulderen bliver vanskelig og smertefuld. Denne tilstand kommer normalt langsomt, og forsvinder derefter langsomt over et år eller mere.

Læs også: Smerter i leddene, når du bevæger dig forsigtigt Bursitis

Hvad er symptomerne på frossen skulder?

Ud over den relativt langsomme udvikling, frossen skulder foregår generelt i tre faser, nemlig:

  • Frysestadie . Denne fase kan vare i 2-9 måneder. Enhver bevægelse af skulderen forårsager smerte, og skulderens bevægelsesområde begynder at blive begrænset.

  • Frossen Stage . Smerter kan begynde at aftage i denne fase. Men skuldrene bliver stivere, og det bliver sværere at bruge dem. Det tager mindst 4-12 måneder på dette stadium.

  • Afrimningsstadiet. Bevægelsesområdet i skulderen vil forbedres over tid. Denne fase varer i 6-9 måneder.

For nogle mennesker kan smerten blive værre om natten til det punkt, hvor den forstyrrer søvnen. Gå straks på hospitalet, hvis du føler et generende skulderproblem. Du kan også nemt bestille tid hos en læge via På den måde kan den rette behandling gives med det samme.

Læs også: Kontormedarbejdere sårbare over for gigt

Hvad er årsagerne og risikofaktorerne for frossen skulder?

Lancering fra en undersøgelse skrevet i Stanford Health Care , frossen skulder Det kan udvikle sig, når en person holder op med at bruge et led normalt på grund af smerte, skade eller en kronisk helbredstilstand, såsom diabetes eller diabetes slag.

Eventuelle problemer med skulderen kan også forårsage frossen skulder hvis du ikke opretholder hele bevægelsesområdet. Nogle af disse faktorer øger også en persons risiko for at opleve frossen skulder, det er:

  • Efter at have gennemgået operation eller skade.

  • 40 til 70 år.

  • Det er mere almindeligt hos kvinder (især hos postmenopausale kvinder) end hos mænd.

  • Har en kronisk sygdom.

Læs også: Ledsmerter bør bevæge sig mere aktivt

Hvordan overvinder man frossen skulder?

Tage sig af frossen skulder startende med et ikke-steroidt antiinflammatorisk lægemiddel (NSAID) og udsættelse af en varmekilde for det berørte område, efterfulgt af let udstrækning.

Is og medicin (herunder kortikosteroidinjektioner) kan også bruges til at reducere smerte og hævelse. Fysioterapi kan hjælpe med at forbedre bevægelsesområdet. Denne tilstand kan tage et år eller mere at blive bedre.

Hvis ovenstående behandlinger ikke hjælper, kan der foretages operation for at løsne noget af det stramme væv omkring skulderen. To operationer vil blive udført.

Ved den første operation, som kaldes manipulation under bedøvelse, bliver du lagt i søvn, og derefter flyttes armen i den rigtige position for at strække det stramme væv. Andre operationer ved hjælp af artroskopi kan udføres for at skære stramt væv og arvæv. Denne operation kan også udføres samtidigt.

Hvordan forhindrer man frossen skulder?

En af årsagerne frossen skulder den mest almindelige er inaktivitet, som kan opstå under genopretning efter en skulderskade, armbrud eller slag. Hvis du har en skade, der gør det svært at bevæge din skulder, skal du tale med din læge om øvelser, du kan lave for at bevare bevægelsesområdet i skulderleddet.

Reference:
Stanford Healthcare. Tilgået 2020. Frozen Shoulder.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Frozen Shoulder.