Disse er 3 årsager til fremkomsten af ​​antibiotikaresistens

Jakarta - Antibiotikaresistens er en tilstand, hvor bakterier i kroppen ikke kan dræbes ved hjælp af antibiotika. Denne tilstand truer kroppens evne til at bekæmpe infektionssygdomme og kan endda forårsage invaliditet. Antibiotikaresistens er en global sundhedstrussel, som man skal være opmærksom på. Hvad er årsagerne til antibiotikaresistens? Her er nogle ting at bemærke.

Læs også: Det er de typer sygdomme, der kræver antibiotika

En række tilstande, der forårsager antibiotikaresistens

Infektioner forårsaget af bakterier, der er resistente over for antibiotika, kan ikke helbredes. Mennesker med denne tilstand har en tendens til at blive på hospitalet i lang tid med løbende pleje og behandling. Dette koster selvfølgelig meget højere. Denne sygdom er meget farlig for den syge. Derfor skal du vide, hvad der forårsager antibiotikaresistens. Her er nogle af årsagerne:

1. Overdreven antibiotikaforbrug

Den første årsag til antibiotikaresistens er overdreven forbrug af antibiotika i et forsøg på at udrydde sygdom. Det er vigtigt at vide, at man skal tage antibiotika, når man virkelig har brug for dem. Jo oftere det indtages, jo større er sandsynligheden for, at bakterierne bliver resistente. Dette resulterer i, at antibiotika ikke kan overvinde visse bakterier i fremtiden.

2. Ikke at holde rent

At holde kroppen ren er vigtigt for at forhindre forekomsten af ​​forskellige sygdomme. Ikke nok med det, opretholdelse af renlighed er en af ​​bestræbelserne på at forhindre resistente bakterier i at vokse. Desværre er det ikke alle, der er i stand til at opretholde en god personlig hygiejne. Faktisk kan flittig håndvask forhindre spredning af bakterier, der er resistente over for antibiotika.

3. Mutation af naturligt resistente bakterier

Den sidste årsag til antibiotikaresistens er mutation af naturligt resistente bakterier. Hvis denne tilstand opstår, kan antibiotika gøre resistente bakterier mere modstandsdygtige. Immuniteten af ​​resistente bakterier opstår ikke kun på grund af at tage antibiotika, men også fordi de modtager resistensgener fra andre bakterier.

Udover de tre ting, der er nævnt ovenfor, kan antibiotikaresistens også skyldes, at patienter ikke afslutter behandlingen, sundhedsfaciliteter ikke kontrollerer smittespredning, manglende udvikling af nye typer antibiotika og ikke forebygger eller kontrollerer antibiotikaresistens ordentligt. Du bør være opmærksom og være opmærksom på nogle af disse årsager for at forhindre antibiotikaresistens, ja.

Læs også: Bivirkninger af forbrug af antibiotika i lang tid

Er der bestræbelser på at forhindre spredningen, der kan lade sig gøre?

Ikke alle kan undgå risikoen for antibiotikaresistens. Der er dog nogle grupper, der er mere modtagelige for denne tilstand, hvoraf den ene er mennesker med kroniske sygdomme. Hvis antibiotika ikke længere er effektive, vil du finde det svært at overvinde infektionen og kontrollere truslen fra forskellige sygdomme. Her er nogle trin, du kan tage for at forhindre spredning af antibiotikaresistens:

  • Brug kun antibiotika, når det er anbefalet af lægeteamet.
  • Følg instruktionerne for brug af antibiotika.
  • Tag ikke antibiotika, der er blevet ordineret til en anden.
  • Anvend en ren livsstil, såsom at vaske hænder, bære masker, holde afstand og vaccinere.
  • Vær opmærksom på den mad, du spiser. Vælg fødevarer, der er produceret uden brug af antibiotika.

Læs også: Forebyg resistens, ikke alle infektioner har brug for antibiotika

I øjeblikket er tilfælde af antibiotikaresistens stigende på verdensplan. For at forhindre dette skal du være opmærksom på de nævnte årsager og træffe forebyggende foranstaltninger som anbefalet. For flere detaljer om denne sygdom kan du diskutere det direkte med lægen i ansøgningen , Ja.

Reference:
WHO. Tilgået 2020. Antibiotikaresistens.
CDC. Tilgået 2020. Om antibiotikaresistens.
Antibiotikaforskning UK. Tilgået 2020. Årsager til antibiotikaresistens.