Tips til at overvinde hundehår, der ofte taber

Jakarta - Alle hunde oplever nogle gange hårtab. I denne forbindelse har vejr og årstid stor indflydelse på, hvor meget hår der fældes hos en hund. Det er ikke kun huset, madrassen eller sofaen, der bliver snavset, kæledyrsejere vil automatisk bekymre sig af frygt for, at hunden får en farlig sygdom.

Så hvordan håndterer man hårtab hos kæledyrshunde? For at overvinde dette kan du gøre følgende trin, ja.

Læs også: Dette er faren for lopper på kæledyr

1. Vær opmærksom på maden

At være opmærksom og give sund mad er den vigtigste måde at håndtere hårtab hos kæledyrshunde på. Normalt er hårtab hos hunde forårsaget af fødevarer lavet af svært fordøjelige fyld, såsom majs og korn. Vi anbefaler at vælge hundefoder fra kød som hovedingrediens. Det koster mere at spise, men det er effektivt til at håndtere hårtab.

2. Giv de vitaminer, du har brug for

Det kan være, at hårtab er forårsaget af uegnet mad. Nå, at give de nødvendige vitaminer er et skridt i at overvinde hårtab. Men husk, giv ikke vitaminer i overskud, for det kan være i risiko for forgiftning.

3.Giv olivenolie

At overvinde yderligere hårtab kan gøres ved at give olivenolie så meget som en teskefuld (5 milliliter) pr. 4,5 kg kropsvægt. Olivenolie er en sund olie, der indeholder omega 3 fedtsyrer. Ikke kun behandler den hårtab, denne olie kan hjælpe med at lindre betændt hud og styrke teksturen af ​​din hunds pels, så den ikke falder let ud.

4. Giv sunde snacks

Sunde snacks, såsom kerneløse æbler, bananer, agurker og udbenet, kogt fedtfrit kød kan gives til kæledyrshunde for at forhindre hårtab. En række af disse snacks kan ikke kun overvinde hårtab, men understøtter også vandindholdet i kroppen.

Læs også: At holde dyr, her er fordelene for mental sundhed

5. Forbered rent vand omkring det

Som hos mennesker kan dehydrering hos hunde forårsage tør hud og er tilbøjelige til overdreven hårtab. Ikke nok med det, vil din hund også være modtagelig for visse sygdomme. For at forhindre dette i at ske, skal du sørge for at forberede rent vand omkring det. Hvis din hund ikke rigtig kan lide at drikke, så giv ham vådfoder for at omgå dette, så han ikke løber tør for vand.

6. Kam pels regelmæssigt

At rede din hunds hår regelmæssigt vil fjerne de hår, der er faldet af og klæber til andre hår. Det kan også omfordele olien i hundens hud, der har mistet sin pels, til andre sunde pels, så de ikke falder ud. For at rede det, kan du bruge en ostebørste ( børstehår ), en slicker eller en kam formet som en lille jordgaffel ( rive ).

7. Bade regelmæssigt

Regelmæssig badning vil gøre det hår, der er faldet af sig selv. Men lad være med at bade din hund for ofte, okay? Dette vil gøre hundens hudtekstur tør og blive endnu tørrere. Hvis det er tilfældet, i stedet for at se ren og velplejet ud, vil din hund faktisk opleve hårtab.

8. Vær opmærksom på tilstedeværelsen eller fraværet af lus

Hårtab er normalt forårsaget af kløe forårsaget af lus. Det gør, at hunden ofte klør sig hårdt i huden, så håret på kroppen falder af. For at overvinde dette skal du sørge for, at hunden er fri for lopper og skælproblemer, ja.

Læs også: Dette er grunden til, at dit kæledyr skal vaccineres

Det sidste trin, du kan tage for at behandle hårtab hos hunde, er at diskutere det med din dyrlæge i ansøgningen . Tal med din læge, hvis nogle af de nævnte trin ikke virker mod hårtab, plus andre symptomer, såsom ødelagt hud, åbne sår eller tørt, mat hår. Bliv ikke diagnosticeret for sent, okay?

Reference:
Royalcanin.com. Tilgået 2020. ​Hvorfor mister min hund sin pels?
Proplan.co.id. Tilgået i 2020. Årsager til hundehårtab Af drh. Lynn.