5 ting, der forårsager udseendet af en Chalazion

Jakarta - Der er mange sygdomme, der forstyrrer øjets sundhed, hvoraf en er chalazion. Chalazions sygdom er en tilstand, hvor øjnene oplever hævelse af øjenlågene på grund af blokeringer i oliekirtlerne.

Læs også: Oplever en chalazion, her er, hvordan du behandler den

Ikke kun hævelse, nogle gange er tilstanden af ​​chalazion præget af en lille klump på øjenlåget, der normalt måler 2-8 millimeter.

Generelt forekommer chalazion-tilstande på det øvre øjenlåg. Alligevel forekommer tilstanden af ​​chalazion i det nedre øjenlåg eller begge øjne. Ikke bare én, mere end én klump, der kommer til syne, så øjenlåget ser hævet ujævnt ud. Denne tilstand er kendt som chalazion.

Kend årsagerne til Chalazion

Meibomske kirtler fungerer til at producere en væske, der bruges sammen med tårer. Men hvis blokeringen opstår i de meibomiske kirtler, ophobes der selvfølgelig væske og får øjenlågene til at se hævede ud, eller der kommer klumper fyldt med væske.

Generelt går denne tilstand over af sig selv uden særlig behandling og kan opleves af enhver i enhver alder. Blokeringer i de meibomske kirtler kan være forårsaget af flere faktorer, såsom:

  1. Tilstedeværelsen af ​​en persons hudlidelser, især i øjenområdet såsom rosacea eller seborrheisk dermatitis.

  2. Betændelse i øjenlågskanten eller blepharitis.

  3. Ikke kun forstyrre sundheden, diabetes kan forårsage chalazion-tilstande.

  4. En person, der har haft en chalazion før, er sårbar og risikerer at opleve denne tilstand igen.

  5. Udsættelse for snavset luft øger også risikoen for tilstoppede kirtler.

Symptomer på chalazion

Selvom enhver kan udvikle denne tilstand, udvikler voksne ofte chalazion end børn. Kend symptomerne på chalazion, så du kan komme i behandling med det samme.

Ikke kun små knopper, der vises på øjenlågene, forårsager denne tilstand kløe og ubehag hos mennesker med chalazion. Normalt ser huden omkring øjenlågene rød ud. Smerter i øjnene og rindende øjne kan være et tegn på, at du har en chalazion.

Korrekt behandling minimerer risikoen for komplikationer til dit helbred. Du kan vælge den bedste læge på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen .

Læs også: Når du arbejder ved en computer, er her 4 måder at tage sig af øjensundheden på

Chalazion tilstandsbehandling

En person kan lave deres egen behandling, så de symptomer og klumper, der opstår omkring øjnene, begynder at aftage. Vi anbefaler, at du komprimerer de blokerede øjenlåg med varmt vand 3-4 gange om dagen. Denne behandling gør øjnene lidt behagelige og føles ikke klumpet.

Rens øjenlågene regelmæssigt, så døde celler og hud ikke samler sig i de meibomske kirtler, hvilket øger hævelsen i øjenlågene. Glem ikke at vaske dine hænder hver gang, så dine hænder er rene, og dine øjne er beskyttet mod andre sygdomme.

Behandling kan ske med et kirurgisk indgreb. Denne handling udføres for at fjerne den akkumulerede væske. Tag passende behandling for at undgå andre komplikationer, såsom øjeninfektioner. Hvis der opstår betændelse, kan behandlingen ske ved hjælp af orale antibiotika.

Læs også: 7 nemme måder at bevare øjensundheden på

Brug appen at spørge lægen direkte om de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for at bevare øjensundheden. Kom nu, Hent Ansøgning via App Store eller Google Play nu!