Vær forsigtig, dette er faren for kattepels for gravide kvinder

"At holde et kæledyr, såsom en kat, kan faktisk reducere stress hos gravide kvinder. Katte kan dog også sætte gravide kvinder i fare for helbredsproblemer. Selvom det at holde en kat anses for sikkert for gravide, kan katteskæl være farligt for gravide kvinders helbred, fordi det kan forårsage allergi og astma. Overvej nøje, om du vil beholde en kat, mens du er gravid.

, Jakarta - "Du er gravid, gå ikke i nærheden af ​​katte. Pelsen kan skade din graviditet, du ved!” Til dem af jer, der elsker katte og er gravide, har du måske hørt denne slags råd ofte.

Katte er kæledyr, der er kendt for at være dårlige for gravide. Han sagde, kattehår kan gøre kvinder infertile, få toxoplasma og endda abort. Men er det sandt?

Læs også: Afsløret! Årsager til, hvorfor gravide kvinder bør undgå kæledyr

Farerne ved kattepels for gravide kvinder

Selvom de betragtes som rene dyr, kan katte bære parasitten T. gondii, som er årsagen til Toxoplasma. Alligevel behøver katteelskere, der er gravide og holder disse dyr hjemme, ikke bekymre sig for meget. Årsagen er, at faren for Toxoplasma ikke kommer fra pelsen på en kælekat, men fra at spise underkogt eller råt kød.

Så hvordan kan toxoplasma inficere kæledyrkatte? Katte er stadig i risiko for at bære de sygdomsfremkaldende parasitter fra andre dyr, som bliver spist af dem, samt forbrug af inficeret råt kød. Måden at forhindre dette på, skal du sørge for altid at overvåge kæledyrets sundhedstilstand.

I stedet for at forårsage toxoplasma er katteskæl farligt for gravide, fordi det kan øge risikoen for, at moderen oplever allergi. Kæledyrsallergi er en almindelig type allergi, som gravide kvinder også kan opleve. Dette er en type allergi, der opstår, når immunsystemet overreagerer på proteiner, der findes i dyrehudceller, spyt og urin.

Kæledyrsallergi udløses oftest af eksponering for flager af død hud fra et lodnet kæledyr, såsom en kat eller hund. Allergier udgør normalt ikke en alvorlig risiko for mor eller baby.

Allergi kan dog udløse astmasymptomer eller forværre astma hos gravide kvinder, som allerede har disse sundhedsproblemer. Alvorlige allergiske reaktioner, såsom anafylaksi, kan også være farlige for både mor og baby.

Læs også: Myter og fakta om faren ved kattepels

Er det sikkert at holde en kat, mens du er gravid?

At holde en kat anses faktisk for at være sikkert for gravide kvinder. Faktisk kan det give fordele for gravide kvinder, fordi det kan reducere stressniveauet. Alligevel, for gravide kvinder, der har kæledyrsallergi eller astma, bør du genoverveje at have disse dyr.

Hvis gravide kvinder stadig ønsker at holde katte, er her de trin, du kan tage for at forhindre farerne ved katteskæl:

  • Reducer hyppigheden af ​​at lege med katte og hold dem væk fra mors soveværelse.
  • Spørg en, der ikke har allergi, om at passe og bade katten regelmæssigt. Dette kan hjælpe med at reducere mængden af ​​allergen, som dyret udskiller.
  • Vask sengetøj og legetøj til katte regelmæssigt.
  • Hvis din kat bor i et bur, skal du rengøre buret regelmæssigt. Spørg en, der ikke har allergi, om at gøre det udendørs. Udskift snavsede katteburmåtter med urin og afføring.
  • Åbn vinduerne regelmæssigt for at øge luftcirkulationen.
  • Vask dine hænder regelmæssigt. Gør dette efter at have leget med katten, før du rører ved mundområdet og før du spiser.

Læs også: Sådan behandler du en kat, så den ikke får toxoplasmose

Det er en forklaring på farerne ved kattehår for gravide kvinder. Hvis moderen oplever mistænkelige symptomer under graviditeten, bør du søge læge. Gravide kvinder kan nemt gå til lægen ved at bruge applikationen .

Tricket, bare lav en tid på hospitalet efter eget valg gennem ansøgningen, og du kan se en læge uden at skulle stå i kø. Kom nu, Hent Appen kommer snart i App Store og Google Play.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Er det rigtigt, at gravide kvinder bør undgå katte?
Dermoscent. Tilgået i 2021. Katte og graviditet: Hvad er risiciene?
Astma i Storbritannien. Tilgået 2021. Dyr, kæledyr og astma.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Husdyrallergi