Sprængt trommehinde, fare eller ej?

"Ignorer ikke tilstanden af ​​en sprængt trommehinde. Selvom det kan komme sig af sig selv, skal du holde øje med forværrede symptomer. En sprængt trommehinde kan være sundhedsfarlig. Startende fra øresmerter, høretab til bakteriel infektion, er der flere sundhedsproblemer, der kan opstå på grund af en sprængt trommehinde."

, Jakarta – En sprængt trommehinde opstår, når der er et hul eller en revne i trommehinden. Trommehinden eller trommehinden er en af ​​de vigtigste dele af øret og er placeret midt i øregangen.

Trommehinden fungerer til at kanalisere lyd fra det ydre øre i form af vibrationer, der overføres til mellemøret og derefter videresendes til hjernen. Så når trommehinden brister, er denne tilstand farlig? Kom nu, se følgende anmeldelse!

Læs også : 5 tegn på, at du bør begynde at bestille tid hos en ØNH-læge

Årsager til farlig sprængt trommehinde

Ud over at levere lydbølger tjener trommehinden også til at beskytte øret mod forskellige fremmedlegemer, der kan trænge ind i mellemøret.

Af denne grund er det vigtigt at holde trommehinden i god stand. Der er forskellige lidelser, der kan opleves af trommehinden, hvoraf en ofte forekommer er en sprængt trommehinde.

Når trommehinden brister, forårsager denne tilstand et hul eller revne i den tynde hinde af trommehinden, som forårsager smerte og ømhed i øret.En anden mere alvorlig påvirkning er høretab og endda høretab.

Faktisk udløser en sprængt trommehinde også risikoen for mellemørebetændelse. Mellemørebetændelse er en bakteriel infektion, der opstår i mellemøret.

Ikke alle kan umiddelbart indse, at deres trommehinde er sprængt, symptomer opstår normalt et par dage.

Bortset fra ømhed og smerter i øret, er der flere andre symptomer, man skal være opmærksom på som tegn på en sprængt trommehinde, såsom:

  • Ringelyd eller tinnitus.
  • Væskeudledning.
  • Svimmelhed og svimmelhed.
  • Kvalme og opkast.
  • Kløe i ørerne.

Læs også : 5 ting, der kan forårsage bristede trommehinder

Årsager til sprængt trommehinde

Der er flere faktorer, der kan øge en persons oplevelse af en sprængt trommehinde, herunder:

1. Infektion

En ørebetændelse får væske til at samle sig i øret. Selvfølgelig kan væskeophobning, der ikke behandles med det samme, lægge pres på trommehinden. Dette får trommehinden til at rive.

2. Dekompression

Ørelidelser såsom dekompression mærkes oftere af dykkere. Dette er relateret til ændringen i tryk fra luften til vandet. Dykkeraktiviteter kan reducere kropstemperaturen drastisk.

Undervandstrykket kan stige kraftigt, fordi kroppens væv binder mere nitrogen. Så det i dykkeraktiviteter kræver også tilpasning for ikke at have en dårlig indvirkning på trommehinden.

3. Skade

Når du kommer ud for en ulykke eller skade, kan dette forårsage skader på trommehinden, enten ved et hårdt slag eller en ulykke.

4. Høj lyd

Lyde, der er for høje, kan rive eller beskadige trommehinden. Denne tilstand er kendt som akustisk traume . En sprængt trommehinde, der stadig er relativt mild, kan heles uden nogen form for behandling.

Men hvis symptomerne bliver værre, skal der selvfølgelig foretages medicinsk behandling. Kirurgi og trommehindeplaster Der er flere ting, du kan gøre for at behandle en sprængt trommehinde.

Læs også : Gør det ikke for ofte, det er en fare for at tude i ørerne

Derudover kan du lave hjemmepleje ved at holde trommehinden tør, undgå at rense dine egne ører og undgå at pudse næse i restitutionsperioden.

Hvis symptomerne bliver generende, bør du bruge applikationen bestille tid hos en ØNH-læge på nærmeste sygehus, så der kan foretages en opfølgende undersøgelse til behandling af lidelser i trommehinden. Kom nu, Hent Ansøgning nu også via App Store eller Google Play.

Reference:
Mayo Clinic. Hentet 2021. Sprængt trommehinde.
Healthline. Hentet 2021. Sprængt trommehinde.