Dette er grunden til, at COVID-19-overlevere først kan få vacciner efter 3 måneder

"At kende fordelene ved COVID-19-vaccinen er naturligvis meget vigtigt for at forhindre overførsel af corona-virussen. Denne metode forventes at være et lyspunkt til at overvinde problemet med COVID-19-pandemien i Indonesien. COVID-19-overlevere kan får også stadig vaccinen, hvilket er 3 måneder efter at være blevet smittet. Hvorfor er det sådan?"

Hvis du nogensinde har haft COVID-19 og ønsker at blive vaccineret, bør du først drøfte din helbredstilstand med læge via app .

, Jakarta - I øjeblikket er COVID-19-vaccinationsprocessen i Indonesien i gang. At give COVID-19-vaccinen betragtes som sikkert og kan være en effektiv måde at reducere antallet af COVID-19-tilfælde hver dag. Selvom det er sikkert, men ved at give denne vaccine er der flere betingelser, du skal opfylde.

Læs også : Har du brug for at vide, disse er komplette fakta om COVID-19-vaccinen

Ingen grund til bekymring, nu er COVID-19-overlevende angiveligt i stand til at modtage COVID-19-vaccinen. Men ved accept skal du opfylde de nødvendige krav. En af dem er gået 3 måneder efter at være blevet testet negativ gennem en vatpindtest. Nå, for flere detaljer, se anmeldelserne i denne artikel!

COVID-19 overlevende tid til vacciner

Nu er COVID-19-overlevende blevet erklæret kvalificerede til at modtage COVID-19-vaccinen. Covid-19-overlevere kan dog modtage vaccinen efter 3 måneder efter at være blevet erklæret helbredte eller negative gennem en podningstest. Det sagde talsmanden for COVID-19-vaccinationen, dr. Siti Nadia Tarmizi sidste søndag (14/2).

Hvorfor tager det så 3 måneder efter at være blevet erklæret helbredt for overlevende at få vaccinen? Ifølge professor ved UGM Det Farmaceutiske Fakultet, Prof. Zullies Ikawati, Ph. D, dette skyldes, at COVID-19-overlevere ikke er en prioritet, der har brug for at få en vaccine, fordi deres kroppe har bygget antistoffer, mens de er inficeret med COVID-19-virussen.

Ifølge ham, før 3 måneder efter at være blevet erklæret helbredt, har de stadig immunitet i kroppen. Men efter 3 måneder vil immuniteten i kroppen falde. Derfor rådes overlevende til at få COVID-19-vaccinen.

Udover at have været erklæret helbredt i 3 måneder, skal COVID-19-overlevere også være ved godt helbred, før de tager vaccinen. Ikke nok med det, skal overlevende også være 18 år og derover som et krav for at modtage COVID-19-vaccinen.

Der er ingen skade i at bruge det og spørg lægerne direkte om vaccinationer til COVID-19-overlevere. På den måde vil du bedre forstå de krav, der skal være forberedt for at modtage COVID-19-vaccinen.

Læs også : Hvad skal man være opmærksom på efter at have fået COVID-19-vaccinen?

Kend fordelene ved COVID-19-vaccinen

Vaccinationsprocessen er blevet udført i etaper. I den første fase vil vaccinationsprocessen blive adresseret til det medicinske team. I øjeblikket er vaccinationsprocessen gået videre til anden fase, nemlig embedsmænd i offentlig tjeneste og også ældre. Endvidere vil vaccinationsprocessen blive gennemført, indtil tredje og fjerde trin er afsluttet.

Tredje og fjerde fase vil være rettet mod samfundet såvel som andre økonomiske aktører. Du skal naturligvis være ved godt helbred og opfylde de krav, der stilles op til kort før vaccination.

For at optimere COVID-19-vaccinen skal du også udføre vaccinationsprocessen i henhold til den anbefalede dosis. COVID-19-vaccinen skal gives 2 injektioner. Sinovac COVID-19-vaccinen, som anvendes af den indonesiske regering, vil optimalt danne antistoffer efter 28 dage efter injektion.

Inden for 14 dage efter den første indsprøjtning vil vaccinen virke omkring 60 pct. Derefter skal vaccinemodtageren injicere endnu en dosis. Kun 28 dage efter den første injektion kan den vaccine, der gives, virke optimalt.

COVID-19-vaccine bivirkninger

Så har COVID-19-vaccineinjektionen nogen bivirkninger? Svaret er ja. Du behøver dog ikke bekymre dig, de bivirkninger, der opstår, er normale ting, som alle oplever efter vaccination. Dette skyldes, at kroppen arbejder på at opbygge antistoffer eller immunitet mod visse sygdomme.

Bivirkninger vil føles milde. Normalt vil injektionsstedet føle smerte og hævelse. Derudover kan vaccinemodtagere opleve lavgradig feber, træthed og hovedpine. Bivirkninger kan dog overvindes med egenomsorg i hjemmet.

Læs også : Hvordan får man COVID-19-vaccinationen?

Få masser af hvile, dæk kroppens væskebehov, og spis nærende mad er de rigtige måder at håndtere bivirkninger efter vaccinen på. Så tøv ikke med at vaccinere mod COVID-19, hvis du allerede er registreret som vaccinemodtager. Ved at følge COVID-19-vaccinationsprocessen er du med til at mindske risikoen for spredning og overførsel af COVID-19.

Reference:
Kompas online. Fået adgang i 2021. Årsager til vigtigheden af ​​anden dosis Covid-19-vaccineinjektion.
Kompas online. Tilgået i 2021. Hvorfor injiceres COVID-19-overlevende kun med vacciner efter 3 måneder?
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået i 2021. Hvad kan du forvente efter at have fået en COVID-19-vaccine.
Sundhedsministeriet i Republikken Indonesien. Tilgået i 2021. Angående implementeringen af ​​COVID-19-vaccinationen.