Årsager til, at forkølelse og influenza kan udløse ondt i halsen

Jakarta - Smerter i halsen kan gøre dig utilpas, især når du synker mad eller drikkevarer. Til sidst mister du appetitten. Faktisk kan ondt i halsen opstå på grund af mange ting, så simpelt som influenza. Alvorlige medicinske tilstande kan dog også karakteriseres af denne ene klage.

Derfor skal du på forhånd vide, hvad der udløser og forårsager ondt i halsen. Senere vil den opnåede diagnose være mere nøjagtig, og den udførte behandling er passende. Nå, det viser sig, at en af ​​de mest almindelige årsager til ondt i halsen er forkølelse og influenza. Hvorfor opstår denne tilstand? Her er diskussionen!

Forkølelse og influenza forårsager ondt i halsen

Forkølelse og influenza opstår på grund af infektioner forårsaget af virus. Begge disse sundhedsmæssige lidelser forårsager ofte ondt i halsen. Ikke nok med det, influenza og forkølelse har også andre symptomer, såsom løbende eller tilstoppet næse, feber, hoste, hyppig rengøring, hovedpine og smerter i kroppen.

Læs også: Hvordan behandler man ondt i halsen?

Alligevel vil disse klager normalt aftage af sig selv i 2 til 3 dage, så der er ingen grund til at bekymre sig for meget. Ikke kun influenza og forkølelse, andre virusinfektioner kan også forårsage ondt i halsen, såsom mæslinger, skoldkopper, fåresyge, mononukleose, til en hvæsende eller hostende hoste. kryds .

Fordi det er en mild sygdom, kan du klare det selv ved at tage medicin mod forkølelse eller influenza, som sælges i håndkøb på apotekerne. Men har du ikke tid til at købe direkte på apoteket, kan du bruge tjenesten apoteksudbringning hvad der er i appen . Så skriv bare den medicin ned, du ønsker at købe, betal direkte og vent på, at medicinen bliver leveret hjem til dig.

Andre årsager til ondt i halsen

Ud over virusinfektioner som forkølelse og influenza kan der også opstå ondt i halsen på grund af andre årsager, såsom følgende.

  • Bakteriel infektion

Streptokokker er den type bakterier, der oftest giver halsbetændelse, især gruppe A. Desværre vil halsbetændelse på grund af bakterier vare længere end virusinfektioner. Symptomerne kan omfatte pludselig opstået, synkebesvær, manglende appetit, feber, ændringer i mandlernes farve til rødme ved undersøgelse.

Læs også: Ondt i halsen, her er, hvordan du hurtigt behandler det

I modsætning til en virusinfektion skal en halsbetændelse på grund af en bakteriel infektion behandles af en læge. Ikke uden grund, måske har du brug for antibiotika, der kun kan indtages efter lægeordination. Normalt vil korrekt behandling få dig til at helbrede på omkring 10 dage. På den anden side kan denne tilstand uden behandling føre til alvorlige komplikationer, såsom gigtfeber.

  • Allergi

Symptomer, der indikerer allergi, opstår, når kroppens immunsystem reagerer på allergener, der kommer ind i kroppen. Allergener kan variere, lige fra støv, mider eller pollen. Ud over ondt i halsen kan allergiske reaktioner omfatte nysen, rindende øjne, tilstoppet næse og kløe.

  • GERD

GERD er et fordøjelsesproblem, der opstår, når mavesyren trækker sig tilbage i spiserøret. Dette vil udløse irritation, som fører til halsbrand, en brændende fornemmelse, såsom en brændende fornemmelse i brystet og ondt i halsen.

Læs også: Ondt i halsen Hyppigt, er det farligt?

Så ondt i halsen, der opstår på grund af forkølelse og influenza, er mere forårsaget af virusinfektioner. Dette er et symptom på influenza eller forkølelse, som du oplever. Føler du ubehag i halsen, så pas på med det samme, ja!



Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.
NHS. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Eftermiddagshals.