Mennesker med mavesyreforstyrrelser bør virkelig altid undgå kaffe?

"Der er så mange fordele ved kaffe, som du kan få, såsom at øge energien før arbejde om morgenen. Men folk med mavesyre skal være forsigtige, når de drikker kaffe. For at være på den sikre side skal de drikke kaffe lavet fra ristede kaffebønner eller serveret med mælk."

, Jakarta - For nogle byfolk er kaffedrikning nu en af ​​de obligatoriske aktiviteter, før dagen starter. I dag er fordelene ved kaffe som en søvndræber skiftet til at blive en livsstilstrend.

Men hvad med mennesker med sure opstød (GERD)? Er det rigtigt, at de altid skal undgå kaffe? Eller findes der et mere sikkert kaffealternativ til personer med sure opstød? Find ud af svaret gennem følgende anmeldelse!

Læs også: Ikke kun Mag, dette får mavesyre til at stige

Mavesyresygdomme og drikke kaffe

Mavesyrelidelser, el Gastroøsofageal reflukssygdom forkortet GERD, er en tilstand karakteriseret ved halsbrand eller en brændende fornemmelse i brystet. Dette sker på grund af en stigning i mavesyren ind i spiserøret eller spiserøret, som er den del af fordøjelseskanalen, der forbinder mund og mave.

I denne tid er mavesyrelidelser ofte forbundet med kaffens surhedsgrad, så der er et stigma for at undgå kaffe blandt mennesker med mavesyrelidelser. Faktisk afslører eksperter, at det højeste niveau af surhedsgrad (pH) i kaffe er 4,7. Denne mængde svarer til en banan. Mens sort kaffe i gennemsnit har en pH på omkring 5.

I Scientific American , ernæringsekspert Monica Reinagel forklarede også, at mavesyreforstyrrelser opstår på grund af mavesyrereaktionen på indholdet i kaffe, ikke surhedsgraden. Indholdet af klorogensyre og koffein i kaffe kan stimulere produktionen af ​​mavesyre.

Mens indhold N-methylpyridinium (NMP), som også findes i kaffe, fungerer endda til at blokere frigivelsen af ​​syre, der forårsager maveirritation. Derfor råder Reinagel også folk med mavesyresygdomme til at indtage kaffe med højt NMP-indhold og lavt indhold af koffein og chlorogensyre. Men desværre er dette kriterium ret svært at finde i kafferne på markedet.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Kaffealternativer til mennesker med mavesyre

Faktisk kan folk med mavesyre stadig få fordelene ved kaffe. Reinagel foreslår at vælge kaffe brændt til sort ( mørk stegt ). Hvorfor? Det skyldes, at kaffe, der er brændt i lang tid, kan øge NMP-indholdet, samtidig med at det reducerer chlorogensyre.

Med hensyn til bryggeteknikken, kaffe brygget efter metoden kold bryg har også en tendens til at være mere sikker til indtagelse af mennesker med mavesyresygdomme. Dette er fordi kaffe kold bryg udvinder mindre klorogensyre end kaffe brygget med varmt vand.

Gennemsnitlig kaffe kold bryg har et pH-niveau på 6,31, mens almindelig kaffe har et pH-niveau på 4,5–5 i gennemsnit. Det skal på forhånd bemærkes, at jo lavere pH-tal, jo mere surt er stoffet. Lav syre i kaffe kold bryg Det sker, fordi det kolde vand, der bruges til at brygge kaffe, kan fortynde koncentrationen af ​​kaffe, så den smager mere "tammere". I modsætning til kaffe brygget med varmt vand, vil syren i kaffen faktisk blive ekstraheret og mere koncentreret.

En anden løsning for personer med mavesyrelidelser, som ønsker at få fordelene ved kaffe, er at tilsætte mælk til kaffen, der skal drikkes. Mælk fungerer som et bindemiddel for chlorogensyre, som så kan undertrykke stimuleringen af ​​mavesyreproduktionen. I dette tilfælde, latte er en kaffetype, som kan vælges af personer med mavesyresygdomme. Fordi, latte opfylder to kriterier for kaffe, der er venlig over for mavesyrer, fordi den er lavet af langtidsristede kaffebønner ( meget mørk stegt ), og serveres med mælk.

Læs også: Koncentrationssvær, disse er 6 tegn på kaffeafhængighed

Kaffeforbruget skal også begrænses

Der er dog generelle begrænsninger, som skal overholdes, når man drikker kaffe. Den sikre grænse for kaffeforbrug for voksne er omkring 3 til 4 kopper om dagen. Denne mængde er i intervallet af den daglige koffeingrænse på 300-400 milligram. Overdreven koffeinforbrug kan have forskellige negative virkninger på kroppen, såsom søvnløshed, urininkontinens, forhøjet blodtryk, menstruationsforstyrrelser og risiko for gigt.

Faktisk kan overskydende koffein på længere sigt føre til en række alvorlige helbredsproblemer, såsom maveproblemer, lidelser i det kardiovaskulære system, knogleskader, hukommelsesproblemer og øgede niveauer af hormonet kortisol i kroppen. Derfor bør du være opmærksom på mængden af ​​det daglige kaffeindtag og balancere det med en sund kost og regelmæssig motion.

Men hvis du har mavesyre, så sørg for, at du altid har en mavesyrerelief med dig, uanset hvor du går. Hvis medicinen løber tør, så indløs straks lægemidlet via . Din ordre kan leveres på mindre end en time. Praktisk er det ikke? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. GERD og koffein: Er kaffe og te ude af grænser?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. GERD og koffein: Kan du drikke te og kaffe?
Meget godt helbred. Tilgået 2021. Tips til at brygge kaffe, der ikke irriterer din mave.