Fordele og farer ved krydret mad for sundheden

, Jakarta – Mange mennesker kan virkelig godt lide krydret mad, men ikke få mennesker, der ikke kan holde det ud. En person, der ofte spiser mad, der irriterer tungen, kan føle sig ude af stand til at spise uden tilstedeværelsen af ​​chilisauce i maden. Vanen er meningsløs uden dårlige effekter, ikke?

At spise krydret mad kan faktisk give visse fordele. Men hvis du har for meget, kan nogle af farerne ved at spise krydret mad være svære at undgå. Derfor skal du virkelig veje fordele og skader ved at indtage krydret mad. Her er hele diskussionen!

Læs også: Dette er faren ved at indtage en masse krydret mad for kroppen

Fordele ved at indtage krydret mad for sundheden

Nogle fødevarer vil smage mere lækkert, hvis du tilføjer chili eller chilisauce for at få det til at smage mere stemningsfuldt. Vidste du, at der er mange fordele, der kan opnås ved at indtage krydret mad for sundheden. Faktisk er chili som madlavningskrydderi blevet brugt siden oldtiden til at behandle betændelse og forbedre blodcirkulationen.

Når du spiser krydret mad, vil blodet i din krop flyde hurtigere end normalt. Så toksinerne i kroppen kan fjernes gennem sved. Derudover er der mange andre sundhedsmæssige fordele, som du kan få ved at spise krydret mad, såsom:

  • Boost immunsystemet

En af fordelene ved at indtage krydret mad er, at det kan booste immunsystemet mod at angribe sygdomme. Disse fordele opnås gennem indtagelse af chili og peberfrugt, som er kendt for deres meget høje C- og A-vitaminindhold. Begge typer vitaminer er antioxidanter, der er nyttige til at beskytte kroppen mod sygdom. En, der kan lide at spise chili, er således ikke modtagelig for sygdom.

  • Tabe sig

En anden fordel ved krydret mad for sundheden er, at den kan tabe sig. Den krydrede og brændende smag på tungen ved indtagelse af chili skyldes tilstedeværelsen af ​​capsaicinforbindelser i chili. Tilsyneladende kan disse ingredienser øge kropstemperaturen og fremskynde stofskiftet, så kalorierne i din krop kan forbrænde hurtigere.

  • Forebyg kræft

Det nævnes også, at man kan forebygge kræft blot ved at indtage krydret mad regelmæssigt. Indholdet af capsaicin i chili er også effektivt til at hæmme eller endda dræbe væksten af ​​kræftceller uden at beskadige de sunde celler omkring det. Disse fordele kan opnås, hvis du indtager chili regelmæssigt.

  • Sundt hjerte

Vidste du, at krydret mad kan gavne hjertesundheden? Årsagen er, at chili kan forhindre blodpropper. Indholdet af capsaicin har vist sig at være effektivt mod betændelse, som er årsag til hjertesygdomme.

Hvis du har spørgsmål vedrørende fordele og skader ved at indtage krydret mad, lægen fra kan svare på det. du er nok Hent Ansøgning i smartphone Brugt! Nemt er det ikke?

Læs også: Erkend farerne ved chilipulver for fordøjelsen

Farer ved at indtage for meget krydret mad

Selvom der er mange fordele ved at indtage krydret mad, kan du ikke nødvendigvis spise det i store portioner. Der skal være den rigtige dosis, så forstyrrelser i maven kan undgås. Her er nogle af farerne ved at indtage for meget krydret mad:

  • Dårlig fordøjelse

En af farerne ved at spise krydret mad er et sår. Et stort antal chili kan forårsage maveirritation eller betændelse, som generelt kaldes mavesår. Ikke nok med det, du kan også opleve diarré og hovedpine af det.

  • Mavesyrestigning

En person, der ofte spiser meget krydret mad, kan forårsage uønskede virkninger på maven. Årsagen er, at krydret mad kan udløse stigning af mavesyre, som får halsen til at blive varm. Derudover kan mavevæggen blive irriteret og beskadiget.

  • Irriterende tarme

Tarmen er også en af ​​de mest følsomme dele af kroppen, så hvis en person spiser for meget krydret mad, kan der opstå fare. Forstyrrelser i tarmene kan være svære for dig at undgå, hvilket kan forårsage irritation.

Læs også: Krydrede spisehobbyer kan udløse hjerneskade?

Det er nogle af fordelene og farerne ved krydret mad, der kan have en indvirkning på sundheden. Det du skal gøre er at holde øje med mængden af ​​chili, som du vil indtage, før du spiser. Alt overskydende vil altid være dårligt for helbredet.

Reference:
Penn Medicin. Tilgået 2020. Spice Up Your Life: Sundhedsfordelene ved krydret mad
NDTV. Tilgået 2020. Hvad sker der med din mave, når du spiser alt for krydret mad